تجلیل از مقام سرآمدان، تکریم از مقام علم است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
مراسم تکریم و الگوسازی استاد مایل هروی؛ نسخهپژوه، ادیب، پژوهشگر برجسته با همکاری بنیاد نخبگان خراسانرضوی و دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
سید سعیدرضا احمدیزاده؛ رئیس بنیاد نخبگان خراسانرضوی با بیان اینکه تجلیل و تکریم از یک مقام برجسته در واقع تکریم از مقام علم است، گفت: این اقدام سبب ترویج فرهنگ نخبهپروری و تسهیل این مسیر میشود.
وی با اشاره به خدمات استاد هروی بخصوص کتاب آرایی در تمدن اسلامی به عنوان یکی از شاهکارهای تالیف در حوزه فرهنگ نو و رسائل خطی، افزود: این افراد ذخایر علمی کشور هستند که باید به بهترین شکل توان آنان در مسیر نخبهپروری به کار گرفته شود.
در ادامه، یاحقی؛ عضو هیئتعلمی گروه زبانوادبیات فارسی دانشگاه فردوسی، گفت: استاد مایل هروی در کتابخانه آستان قدسرضوی علیهالسلام سالها خوشهچینی کرد و نتیجه این فعالیتها به سرمایهای بزرگ برای فرهنگ کشور تبدیل شد.
وی ادامه داد: هنوز هم تالیفات این استاد برجسته به عنوان منبع نسخهشناسی برای بسیاری از دانشگاهیان محسوب میشود. اقدامات استاد هروی به نوعی آفتزدایی از کتابهای گذشتگان بود.
یاحقی با بیان اینکه برای تبدیل شدن به مصحح خوب، باید در گام اول متنشناس خوبی بود، اظهار داشت: استاد هروی با کتاب زندگی کرده است و خود را در کتاب یافته است؛ به همین دلیل به معنای اخص کلمه، وی متخصص کتابشناسی و نسخهشناسی و متنشناسی است.
در بخش دیگری از این مراسم، ساکت؛ عضو هیئتعلمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی نیز با اشاره به لزوم استمرار فعالیت و خدمترسانی به جامعه، گفت: بهترین و مهمترین آموخته ما از استاد مایل هروی، پرکاری و کوشایی مستمر است.
لازم به ذکر است، در پایان این مراسم با اهداء هدایا و لوحهای یادبود، از مقام علمی و فرهنگی و خدمات استاد هروی تجلیل شد.