عمومی | بنیاد ملی نخبگان

بازدید از سایت باستان‌‎شناسی‌ریوی انجام شد

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای آشنایی و توانمندسازی نخبگان، مستعدان‌برتر با ظرفیت‌های گردشگری و تاریخی استان یزد، اجتماع نخبگانی این استان از سایت باستان‌شناسی‌ریوی بازدید کردند.

در این بازدید، شرکت‌کنندگان با چگونگی کشف این منطقه تاریخی و میزان پیشرفت کار در این سایت آشنا شدند.

جعفری؛ باستان‌شناس برجسته استان در این بازدید ضمن معرفی کامل منطقه ریوی، به بیان پیشینه تاریخی این منطقه پرداخت و گفت: قدمت این شهر به دوران هخامنشی حدود ۲۵۰۰ سال پیش باز می‌گردد و در حال‌حاضر مرحله شناسایی پلن (plan) منطقه انجام می‌شود؛ البته حفاری‌ها هنوز به کف خانه‌ها و کاخ‌های این منطقه نرسیده است .

وی در ادامه به بیان کشفیات به دست آمده اشاره کرد و اظهار داشت: چندین ظرف قدیمی و اسکلت انسان از کشفیات اخیر این منطقه است. با بررسی نوع تدفین آن دوران می‌توان به بسیاری از مسائل اجتماعی و اعتقادی آن دوران دست یافت.

جعفری اضافه کرد: مطالعه و تحقیق در مورد پیشینه هر کشور را باید از دوران ابتدایی در برنامه درسی دانش‌آموزان گنجاند تا افراد با هویت و تاریخ غنی خود آشنا شوند.

وی با بیان اینکه متاسفانه در کشور فرهنگ‌سازی درستی درمورد بقایای تاریخی انجام نشده، تصریح کرد: بسیاری از بناهای این منطقه با بهره‌برداری غیرقانونی تخریب شده است و هم‌اکنون حضور کوره‌های آجرپزی در این منطقه باعث نابودی بسیاری از بافت‌های تاریخی شده است .

جعفری یادآور شد: مطالعه و پژوهش در این سایت حدود ۲۰ سال زمان خواهد برد و در پایان این دوره می‌‎توان این منطقه را با سرمایه‌گذاری درست به یک منطقه توریستی بسیار بزرگ تبدیل کرد .

لازم به ذکر است، در روند کاوش‌های باستان‌شناسی در شهرستان مانه و سملقان که در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۳ در محوطه تاریخی ریوی انجام شد نتایج چشمگیری از وجود یک محوطه تاریخی بزرگ بدست آمد که از حدود ۹۰۰ پیش از میلاد تا اواخر دوران ساسانی، حدود ۱۵۰۰ سال تداوم استقراری داشته است .

اهمیت محوطه ریوی در این است که وسعت آن در دوران هخامنشی به بیش از ۱۱۰ هکتار رسیده و به نظر می‌رسد یکی از شهرهای مهم دوران هخامنشی در شمال‌شرق کشور بوده است. بر اساس این پژوهش‌ها، از دوران اشکانی و ساسانی نیز شواهد معماری و باستان‌شناسی مختلفی از محوطه ریوی بدست آمده که نشان از توالی استقراری پس از دوران هخامنشی در محوطه ریوی بوده است .