عمومی | موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی

بهینه سازی خصوصیات رئولوژیکی، بافتی و حسی پنیر سفید ایرانی فراپالایش (UF) با استفاده از برخی هیدروکلوئیدها

پنیر سفید فراپالایشی یکی از پر مصرف ترین پنیرهای سفید آب نمکی در ایران است. این پنیر با استفاده از رتنتات هموژنیزه حاصل از شیر دارای کیفیت بالا تولید می شود. رطوبت پنیرهای تولیدی با این روش، به دلیل ظرفیت نگهداری بالای آب، پروتئین آب پنیر باقی مانده در پنیر UF ، معمولا بالاتر و چربی آن کمتر از پنیرهای تهیه شده به روش سنتی است. لذا برخی معایب و مشکلات در بافت، خواص حسی و ترکیبی پنیرهای نیمه سخت تولید شده از شیر فراپالایش مشاهده می شود. برای کمک به استفاده از فرایند UF در تولید پنیر سفید در مقیاس صنعتی لازم است مشکلات ترکیبی (چربی محتوی) و بهبود بافت پنیر حل گردد. یکی از راهکارهای بهبود خصوصیات بافتی این نوع پنیر استفاده از هیدروکلوئیدها می باشد. برای تولید پنیر سفید ایرانی فراپالایش با خصوصیات رئولوژیکی، بافتی و حسی مناسب می توان از صمغ های کتیرا و زانتان به مقدار ۰/۰۵ درصد و موسیلاژ دانه بزرک در سطح ۰/۱ درصد استفاده نمود.