عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

دکتر خاوازی در جمع خبرنگاران در بوشهر ، بر ضرورت انتقال یافته های نوین تحقیقات کشاورزی به بهره برداران تاکید کرد

دکتر خاوازی در جمع خبرنگاران  در  بوشهر ، بر ضرورت انتقال یافته های نوین تحقیقات کشاورزی به بهره برداران تاکید کرد


به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر، دکتر خاوازی  ، معاون وزیر و رئس سامان تحقیقات،آموزش  ترویج کشاورزی  به همراه آقایان  دکتر بازرگان، دکتر موسوی، دکتر مطلبی ،  عمادی و مهندس منوچهری رییس سازمان جهادکشاورزی استان، از

آزمایشگاهها، ساختمان مرکز آموزش  ایستگاه تحقیقات کشاورزی برازجان و  ایستگاه تحقیقات خرما و مرکز خدمات کشاورزی آبپخش بازدید بعمل آوردند.

در این بازدید جلسه ای با حضور هیات بازدید کننده و مسئولین مرکز برگزار  شد و طی آن  ، ریاست سازمان  و همراهان از روند  فعالیتها و برنامه های تحقیقاتی و آموزشی مرکز مطلع گردیدند.

در پایان

د

کتر خاوازی در نشستی  صمیمی با حضور کارکنان و اعضائ هیات علمی شرکت نمود  و

ضمن تبیین و تشریح

سیاستهای سازمان ، در راستای  دستیابی

هر چه موثرتر ، سریعتر و بهتر به اهداف کلان سازمان رهنمودهای لازم را ارائه نمود.

دکتر خاوازی همچنی در روز شنبه ۱۲ آبانماه در جمع خبرنگاران در بوشهر حاضر شد و طی سخنانی اظهار داشت :
در زمان حاضر موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ۹۵ درصد واکسن دامی را تولید می کند و پتانسیل تولید ۶۵ درصد واکسن طیور را دارد ، در حالی که ۲۵ درصد از این نوع واکسن را تولید می نماید و از مجموع ۱۱ واکسن اجباری انسان ۹ مورد را تولید و در اختیار جامعه قرار می دهد.

وی افزود: همچنین تولید ماهی قزل آلا و میگوی عاری از بیماری از مهمترین موفقیت موسسه علوم تحقیقات شیلات کشور است ، در همین ارتباط با راه اندازی مجموعه بزرگی در تنکابن زمینه تولید یک میلیون بچه ماهی قزل آلا در کشور فراهم و تحویل بهره برداران می شود.

وی اضافه نمود: مچنین تولید میگوی عاری از بیماری در استان بوشهر از دیگر موفقیت های موسسه علوم تحقیقاتی شیلات است که می تواند کل چرخه تولید در شیلات را تحت تاثیر قرار دهد.

رئیس سازمان تات ادامه داد: این پروژه پس ازطی مراحل آزمایشگاهی امروز در سطح و مقیاسی مشخص می تواند خوراک اولیه بهره برداران را فراهم کند.


دکتر خاوازی در فراز دیگری از سخنان خود اظهار داشت : علاوه براین موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر موسسه تحقیقات دیم کشور به طور تقریبی هر سال ۲۵ تا ۳۰ رقم گندم و جو را معرفی و هیچ مشکلی در این ارتباط وجود ندارد ، افزون براین ۵۰ درصد از ارقام کلزا نیز در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال بذر موسسه تحقیقات دیم کشور تولید می شود.

خاوازی،تولید رقم برنج به صورت خشکه کاری را از مهمترین دستاوردهای موسسه تحقیقات برنج عنوان کرد و گفت: این رقم عطر و بوی برنج هاشمی را دارد و با توجه به کم آبی حاکم بر کشور نقشی مهم در کاهش و صرفه جویی در مصرف آب دارد.

وی کشاورزی حفاظتی را از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: در برنامه ششم بر توسعه کشاورزی حفاظتی تاکید شده که این مساله در افزایش کیفیت خاک زمین های زراعی و تولید موثر است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی، سرمایه گذاری در حوزه ترویج و آموزش بهره برداران را از دیگر برنامه ها برشمرد و گفت: کار اجرایی ترویج و ارایه آموزش به بهره برداران بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است ولی یافته های محققان سازمان از طریق سامانه ای به ۱۰ هزار کارشناس پهنه انتقال می یابد تا در اختیار چهار میلیون بهره بردار درسطح کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به این که انتقال تحقیقات به روز در حوزه کشاورزی به بهره برداران ضروری است، افزود: در این ارتباط به همه مراکز تحقیقات شیوه نامه ای ارسال شده است که ارتباط افزون بر یکهزار محقق معین با ۱۰ هزار کارشناس پهنه بیش از گذشته تقویت شود.

خاوازی گفت: علاوه بر این، تالار ترویج کشاورزی هم در پرتال سازمان فعال است تا همه حوزه های فنی کشاورزی، رایگان از تحقیقات محققان استفاده کنند.

مشارالیه به وضعیت ذخایر ژنتیکی گیاهان اشاره کرد و گفت: اکنون یکی از بزرگترین بانک های گیاهان زراعی، اصلاح نهال و بذر دنیا در ایران وجود دارد طوری که ۱۰۰ درصد تولید رقم های گندم، جو و کنجد و ۵۰ درصد رقم کلزا توسط محققان کشور تهیه می شود.