عمومی | دانشگاه شهید باهنر کرمان

سمینار تخصصی تبادلات علمی و اجرایی حوزه متخصصان برنامه‌ ریزی شهری با مدیران...

سمینار تخصصی تبادلات علمی و اجرایی حوزه متخصصان برنامه‌ ریزی شهری با مدیران شهری، شناخت چالش ها و استفاده از ظرفیت های متقابل، با محوریت شهرداری و راه و شهرسازی، روز دوشنبه ۷آبان‌ماه۹۷، با حضور جمعی از اساتید، دانشجویان و متخصصان علمی و اجرایی در تالار اندیشه دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر کریمی؛ رئیس بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری هدف اصلی از برگزاری این سمینار را استفاده از ظرفیت های متقابل علمی و اجرایی دانشگاه و دستگاههای اجرایی دانست و گزارشی از وضعیت و ظرفیت بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری ارائه داد که بدین شرح است: بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری در دو مقطع کارشناسی با ۱۵۰ دانشجو و کارشناسی ارشد در ۵ رشته و گرایش ( جغرافیا و برنامه ریزی شهری، آمایش شهری، ممیزی املاک، مخاطرات محیطی(طبیعی و انسانی) برنامه ریزی و آمایش سرزمین ) با ۵۵ دانشجو و با ۹ عضو هیات علمی در تخصص ها و رشته های مختلف جغرافیا و برنامه ریزی شهری اعم از: ژئومورفولوژی و آب و هوا شناسی، GIs و سنجش مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به حوزه زیرساختی بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری، از آزمایشگاه GIS نقشه کشی و نقشه برداری و  مجله‌‌ی علمی و پژوهشی جغرافیای اجتماعی شهری در جهت پیشبرد اهداف پژوهشی دانشگاه نام برد و بر استفاده از دستاوردهای پژوهشی این زیرساخت ها تاکید کرد.

دکتر کریمی خاطر نشان کرد: تلاش ما بر این است که براساس برنامه راهبردی پنج ساله خود در دانشگاه شهید باهنر کرمان در راستای اهداف پژوهشی دانشگاه و تعالی علم و دانش در سطح وزارت علوم و به تبع آن توسعه و پیشرفت تعالی علم در کشورمان از ظرفیت های دانشجویان به نحو احسنت استفاده کنیم و امید است دانشجویان با استفاده از پژوهش‌های کاربردی در حل مشکلات و مسائل کشور و جامعه قدم بردارند.

دکتر غضنفر پور؛ عضو هیات علمی بخش جغرافیا و برنامه ریزی شهری، گفت: در دانشگاه یک فضای گلخانه‌ای ایجاد شده و همچنین محیط بیرون از دانشگاه غرق در مسائل و مشکلات خود است و از همین رو نمی‌توانیم از ظرفیت‌های این دو فضای کارا و توانمند در جهت پیشبرد کارها و حل مشکلات استفاده کنیم.

وی با اشاره به همراهی دانشگاه و دستگاه های اجرایی از تلاش مضاعف و انرژی بیشتر دانشگاه به سمت حوزه اجرایی خبرداد و گفت: وظیفه ما در دانشگاه تنها آموزش نیست بلکه علاوه بر آموزش، فعالیت‌های مهارت افزایی باید مورد توجه باشند و تقویت شوند و از این رو می توان برای نظام آموزش عالی چهار وظیفه نام برد که عبارت اند از: آموزش، پژوهش، مهارت‌آموزی و آماده سازی دانشجو جهت پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی است.

دکتر رنجبر؛ رئیس دفتر روابط بین الملل دانشگاه، بیان کرد: دانشگاه شهید باهنر کرمان خوشبختانه در یک سال گذشته وارد رتبه بندی جهانی شده و یکی از مسائلی که در این رتبه بندی‌ها  می تواند موثر باشد ارتباط بین جامعه و صنعت است و چنین هماهنگی هایی می تواند زمینه ارتقاء در رتبه بندی ها را فراهم کند.

وی اظهار داشت: دانشگاه براساس برنامه پنج ساله‌ای که در سال گذشته تدوین کرده است دانشگاهی کارآفرین را پیش بینی کرده و از همین رو باید گفتمانی بین دانشگاه و حوزه علم و صنعت ایجاد کنیم تا زمینه ارتباط با صنعت را ارتقاء دهیم و در رتبه بندی های جهانی مقام کسب کنیم.

در ادامه سمینار هرکدام از صاحب نظران نقطه نظرات خود را پیرامون برنامه‌ ریزی شهری ارائه دادند.