عمومی | انجمن علوم و فناوری های شناختی ایران

نقشه ‌برداری از مغز باید به صورت تیمی انجام شود



نشست خبری چهارمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران، با حضور دکتر مجتبی زارعی دبیر علمی همایش، دکتر مسعود طهماسیان دبیر اجرایی همایش و جمعی از اصحاب رسانه، در محل پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

دکتر مجتبی زارعی، دبیر علمی همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران، در ابتدای این نشست خبری گفت: پژوهشکده علوم و فناوری پزشکی، از مهرماه سال گذشته کار خود را رسماً آغاز کرده و مصوبه لازم را از وزارت علوم گرفته است و به طور کلی سه گروه مهندسی پزشکی، فناوری هسته‌ای و پزشکی و تحقیقات بالینی در فناوری در این پژوهشکده مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بین المللی نقشه‌برداری مغز ایران گفت: شرکت ‌کنندگانی از کشورهای انگلستان، آمریکا، آلمان و دانمارک که حدود ۱۰ نفر هستند در این همایش حضور خواهند داشت همچنین درک بهتر کارکرد مغز تکنیک‌های ام‌آر‌آی، پت‌اسکن، تحریک الکترو مغناطیسی مغز از جمله محورهایی بوده که در این همایش مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.
دبیر عملی چهارمین همایش بین المللی نقشه ‌برداری مغز ایران، با اشاره به سوء استفاده برخی از پزشکان از بیماران تحت عنوان نقشه‌ برداری از مغز گفت: ‌نقشه‌ برداری مغز کار پیچیده ای هست و در ایران انجام نمی‌گیرد؛ ولی برخی از پزشکان ادعا دارند که برای بیمار این کار را انجام خواهند داد، در حالی که چنین موضوعی اصلاً سندیت علمی ندارد.
دکتر زارعی، با بیان اینکه نقشه ‌برداری از مغز باید به صورت تیمی انجام شود و تفسیر نقشه نیز حائز اهمیت است، اظهار داشت: در حال حاضر این تیم در کشور وجود ندارد و اخیراً تلاش شده که اقدامات مؤثری در این راستا صورت گیرد.
وی به موضوع سلول‌های بنیادی در درمان بیماران قطع نخاعی اشاره کرد و گفت: ‌طی سال‌های گذشته در کشور اعلام شد که با استفاده از سلول‌های بنیادی می‌توانیم بیمارانی که دچار قطعی نخاع شده‌اند را درمان کنیم و این مسئله آنقدر رسانه‌ای شد که برخی در اروپا و آمریکا به امید درمان در ایران قصد عزیمت به کشور ما را داشتند ولی از زمان اعلام این خبر تا کنون حتی یک نفر نیز به این روش درمان نشده است و موفق به بلند شدن بر روی پاهای خود نبوده است.
دبیر علمی همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران، در پایان سخنان خود افزود: هر چند که دلمان می‌خواهد کشورمان بسیار پیشرفت کند ولی نباید حرفی بزنیم که نتوان آن را اجرا کرد در ارتباط با موضوع نقشه‌برداری مغز نیز چنین است هر چند که ما موفقیت‌هایی در این زمینه جهت تشخیص بهتر بیماری‌ها کسب کرده‌ایم ولی هنوز هیچ جای جهان درمان با نقشه‌برداری مغز صورت نگرفته است.
گفتنی است، چهارمین همایش بین المللی نقشه برداری مغز ایران، از ۳ تا ۵ آبان ماه سالجاری، با حضور محققان داخلی و خارجی، در مرکز همایش های بین المللی ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.