عمومی | دانشگاه علوم پزشکی قزوین

۱۸۰ بازدید بهداشت محیطی برای نظارت بر مصرف رنگ های غیرمجاز در مواد غذایی

به گفته دکتر آرش خوشنویس زاده  مدیر شبکه بهداشت – درمان شهرستان بویین زهرا، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، مثل: رستوران ها، قنادی ها و تهیه غذاها به دلیل اهمیت موضوع و امکان استفاده از رنگ های غیرمجاز جهت سود دهی بیشتر، مورد توجه بازرسان بهداشت محیط بوده و علاوه بر بازدید، نمونه برداری از محصولات تولیدی این اماکن در اولویت کاری این واحد قرار می گیرد.

ایشان با بیان اینکه در شش ماهه اول سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۸۰مورد از این اماکن بازدید شد و تعداد ۵۸ مورد نمونه برداری از نظر رنگ انجام شد؛ گفت: استفاده از رنگ های خوراکی مصنوعی، خصوصا انواع غیرمجاز آن می تواند خطرات زیادی به دنبال داشته باشد و نباید هر رنگی را صرفا به دلیل تبلیغ فروشنده، خریداری کرد.

مهندس هاجر نصرالهی، کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان نیز با اشاره به اینکه قدیمی ترها با استفاده از مواد طبیعی به غذاها رنگ و لعاب می دادند، اما امروزه همه چیز تقریبا با دخالت رنگ های مصنوعی در مقادیر کم و زیاد تهیه می شوند و این تهدیدی جدی برای سلامتی بدن است، افزود: یکی از دلایل بروز سرطان خون ممکن است استفاده از رنگ های خوراکی مصنوعی باشد که متاسفانه کمتر کسی به آن توجه دارد.

وی بیان کرد که با هدف ارائه آموزش های لازم در خصوص مضرات حاد و مزمن ناشی از مصرف رنگ های غیرمجاز به داوطلبان متخصص ادارات شهرستان، روز ۲۹ مهر ۹۷ نشست آموزشی با موضوع « پیشگیری از انواع سرطان های ناشی از مصرف رنگ های مصنوعی» با همکاری واحد جلب مشارکت مردمی این حوزه در محل سالن اجتماعات شبکه برگزار شد.