عمومی | دانشگاه علوم پزشکی همدان

سازمان‌های بیمه‌ در نحوه هزینه‌ها نظارت کنند/ دستور هزینه توسط پزشکان صادر می‌‌‌شود


رئیس دانشگاه با بیان اینکه سازمان‌های بیمه‌ای به عنوان هزینه‌‌کننده باید نظارت دقیقی بر روی نحوه هزینه‌ها داشته باشند، گفت: در کنترل هزینه‌ها، نقش پزشکان حائز اهمیت است و دستور هزینه در نظام سلامت توسط او صادر می‌شود

به گزارش پایگاه خبری وب‌دا در همدان، دکتر سید حبیب‌اله موسوی‌بهار در دومین همایش شرکای کاری و تقدیر از موسسات برتر طرف قرارداد بیمه سلامت، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۴۰ میلیون نفر زیرپوشش این بیمه هستند که تنها ۶ میلیون نفر سرانه پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در صندوق کارکنان دولت بیمه سلامت استان که ۱۸۶ هزار نفر زیر پوشش هستند، ۱/۵ میلیون بار مراجعه ثبت شده است،‌ افزود: این در حالی است که در صندوق بیمه همگانی با جمعیت ۱۰۰ هزار نفر، ۲ میلیون بار مراجعه صورت گرفته است که باید در این زمینه تحلیل و بررسی صورت گیرد و دلایل اعلام شود.

رئیس دانشگاه با اشاره به اینکه البته افزایش مراجعات جمعیت صندوق بیمه همگانی به این دلیل بوده که قبلاً این افراد زیر پوشش هیچ بیمه‌ای نبوده‌اند،‌گفت: این افراد دارای دردهای انباشته بودند که نمی‌توانستند به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با اشاره به اینکه با اجرای بیمه سلامت همگانی، افرادی بدون پرداخت هزینه درمان می‌شوند، افزود: مشکلات اقتصادی، سیاسی و .. کارهای ما را خراب می‌کند وگرنه دولت تصمیم‌ خوبی گرفته بود و مجلس همراهی خوبی داشت که امیدواریم این دوران گذار نیز بگذرد و دوباره به جایی برگردیم که تمام مردم زیرپوشش بیمه قرار بگیرند.

* شکل‌گیری کمیته مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی همدان

دکتر موسوی‌بهار با اشاره به اینکه در حوزه بیمه سطح یک، ۴۰ درصد جمعیت روستایی زیر خدمات بیمه سلامت هستند که امیدوارم این خدمات ارتقا یابد، خاطرنشان کرد: الکترونیکی‌ کردن سیستم اساس کار است که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد اجرای آن باشیم.

وی با اشاره به اینکه برای الکترونیک‌سازی تشویق‌هایی در نظر گرفته شود تا بتوانیم نظام تشویقی یک، دو و سه را اجرا کنیم، افزود: درصدی از پرداختی‌ها باید به صورت الکترونیک انجام شود.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه باید سطحی از خدمات را تعریف کنیم تا مراجعه‌کننده چک سفیدی به نام دفترچه در دستش نباشد،گفت: در کنترل هزینه‌ها، نقش پزشکان حائز اهمیت است و دستور هزینه در نظام سلامت توسط او صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: از نوک قلم پزشک دستور آزمایش، ام آر آی و ... برمی‌آید که باید فرهنگ‌سازی صورت گیرد تا همکاران با خسّت در این زمینه کار کنند و این به این معنی نیست که برای بیماران کم بگذارند.

دکتر موسوی‌بهار با اشاره به اینکه در دانشگاه علوم پزشکی همدان کمیته مصرف منطقی دارو شکل گرفته که تاکنون موفقیت خوبی حاصل شده است، افزود: در برنامه ششم توسعه کم کردن اقلام دارویی مورد توجه ماست.

وی  با بیان اینکه متاسفانه ارزان بودن و در دسترس بودن دارو باعث شده کشویی از دارو در منزل داشته باشیم که این مسئله باید مدیریت شود، در ادامه اجرای طرح هومکر را در کاهش هزینه‌ها و رفع مشکلات مردم مهم دانست و گفت: در حال حاضر تعدادی  مراکز هومکر در استان راه‌اندازی شده است.

رئیس دانشگاه با بیان اینکه داروی تجویز شده نه برای پزشک و نه داروساز عایدی ندارد بلکه دو دستی مبالغ هنگفتی را به شرکت‌های داروساز تقدیم خواهیم کرد، یادآور شد: پزشک هزینه‌کننده و دستوردهنده هزینه بوده و باید به این نکته توجه کند که ظرف مشخصی دارد و هرچه را به دیگران بدهد چیزی برای جیب سازمان خود باقی نخواهند ماند.

* سازمان‌های بیمه‌ در نحوه هزینه‌ها نظارت کنند

وی با اشاره به اینکه سازمان‌های بیمه‌ای به عنوان هزینه‌‌کننده باید نظارت دقیقی داشته باشند، افزود: در برخی از کشورها سازمان بیمه‌گر در یک خدمت خاص با پزشک قرارداد دارد که این امر باعث مدیریت و نظارت بیشتر می‌شود.

دکتر موسوی‌بهار با بیان اینکه امسال ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه در اختیار سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است، گفت: این مبلغ در واقع پول مردم است که باید اقداماتی صورت بگیرد تا شاهد هزینه‌های کمتر باشیم.