دیدار صمیمانه رییس دانشگاه با دکتر قوام زاده
گالری عکس
رییس دانشگاه در این نشست که چهارشنبه ۲ آبان ۹۷ در دفتر رییس دانشگاه تشکیل شد از تلاش مسئولانه و دلسوزانه دکتر قوام زاده طی چهار دهه گذشته در بیمارستان شریعتی تقدیر کرد.
دکتر کریمی ضمن اشاره بر ضرورت تربیت مدیران توانمند و متعهد به خدمت در دانشگاه در کنار اساتید و مدیران با سابقه اظهار داشت: مجموعههای موفق و روزآمد دنیا به سیستمهای کارآمد وابستگی دارند نه به اشخاص.
وی اظهار امیدواری کرد اساتید جوان همکار استاد قوام زاده بتوانند حرکت رو به رشد پژوهش، آموزش و خدمات درمانی مرکز تحقیقات و بخش هماتولوژی و انکولوژی بیمارستان شریعتی را تداوم و ارتقا بخشند.
رییس دانشگاه معلمی و خدمت در دانشگاه علوم پزشکی تهران را برای همه دانشگاهیان سرمایه عظیم و از مهمترین دلایل جلب اعتماد و حمایت جامعه و نظام سلامت کشور از ایشان دانست و اظهار داشت خدمت در این دانشگاه برای من افتخار بزرگی است و من همواره خود را مدیون و مفتخر به دانشگاه میدانم.
دکتر قوام زاده ضمن تشکر از رییس دانشگاه گفت: دیروز با ارسال تاج گل، از رییس دانشگاه که این بار مسئولیت را از دوشم برداشتند قدردانی کردم.
وی با بیان اینکه هیچ منتی بر هیچکس ندارم و هر کاری کردهام به میل خود و بر اساس علاقه شخصیام بوده است افزود: برای توسعه مرکز تحقیقات و بخش، مطبم را تعطیل و خود را وقف پیشرفت این رشته کردم.
در حاشیه این نشست، دکتر قوام زاده در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه با یادآوری چگونگی توسعه رشته هماتولوژی انکولوژی در ایران گفت: سال ۱۳۵۶ که در بیمارستان شریعتی شروع بکار کردم در این زمینه چیزی در ایران وجود نداشت و رشته خون به چند تخت در بخش ریه خلاصه میشد.
وی افزود: پسازاینکه تحصیلاتم در سوئیس به پایان رسید به بیمارستان شریعتی آمدم و چون علاقهمند به کارم بودم؛ ساعتها پس از رفتن همکاران، در بیمارستان میماندم. نتیجه این تلاش منجر به ایجاد یک بخش جدید و مجزا مدیکال انکولوژی شد که تا آن زمان وجود نداشت.
دکتر قوام زاده با اشاره به چگونگی راه اندازه بخش پیوند گفت: پس از مدتی به این نتیجه رسیدیم که بدون پیوند رشته تکامل پیدا نمیکند. برای راهاندازی بخش پیوند هرچند با مشکلات بسیاری روبرو شدیم اما با کمک ریاست جمهوری، هیئتامنا و مجلس وقت توانستیم این بخش را ایجاد کنیم. در آن زمان بیماران برای پیوند باید به خارج از کشور میرفتند که هزینه آن ۱۰۰ هزار دلار بود و اکنون به یکمیلیون دلار رسیده است و ما این پیوند را با حداقل هزینه در بیمارستان شریعتی انجام میدهیم.
این استاد پیشکسوت دانشگاه، در خصوص راهاندازی مرکز تحقیقات هماتولوژی انکولوژی گفت: زمانی که کار را شروع کردم پژوهشی در این حوزه وجود نداشت و با تلاش بسیار موفق به ایجاد مرکز تحقیقات شدم.
این استاد پیشکسوت دانشگاه با بیان اینکه مقطع فوق تخصص خون و سرطان در بیمارستان شریعتی برای نخستین بار در ایران راهاندازی شد گفت: از ۳۵۰ فوق تخصصی که در سطح کشور فعالیت دارند، بیش از ۳۰۰ نفر از آنان در بیمارستان شریعتی آموزش دیدند و بخشهای متعددی را در کشور پایهگذاری کردند و به همت اکثریت آنان ۱۸ بخش پیوند در کشور ایجاد شده است.
دکتر قوام زاده بیمارستان شریعتی را یکی از بزرگترین مراکز پیوند کشور برشمرد افزود: به مرور بانکهای متعدد پیوند غیرخویشاوند، بند ناف و... را ایجاد کردیم و اکنون سالانه حدود ۴۰۰ تا ۴۳۰ پیوند در بیمارستان شریعتی انجام میشود. البته دورهای ازنظر تعداد پیوند نزدیک به مراکز سیاتل، ام دی اندرسون و. بودیم اکنون آنها به ۸۰۰ پیوند در سال رسیدهاند.
وی در توصیه خود برای ادامه فعالیت مرکز هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه گفت: پیشنهاد ایجاد پژوهشکده به شورای گسترش ارسال شده و بایستی سه مسئول برای هر یک از مراکز سلول درمانی و پزشکی بازساختی، بیماریهای بدخیم و هماتولوژی انکولوژی در نظر گرفته شود.
دکتر قوام زاده در سخن خود با دانشگاه و دانشگاهیان گفت: وقتی کاری راهاندازی میشود؛ نباید سطح آن را دید و به عمق آن توجهی نداشت. بهجای مانعشدن در کار، باید تسهیلات لازم برای اساتید و محققان فراهم شود. من این باغ گل را ساختهام و نگران پژمرده شدن گلهای آن هستم. لذا تاکید میکنم این مرکز به دست کسی اداره شود که بهجای پول، پیشرفت مرکز برایش اهمیت داشته باشد. هرکس پزشکی را برای پول انتخاب کند مطمئناً راه را اشتباه رفته است. هرچند پول برای زندگی لازم است اما همواره باید پیشرفت علم پزشکی در اولویت قرار گیرد.
استاد پیشکسوت دانشگاه در پایان سخنان خود رمز موفقیت را تلاش، پیگیری و مقاومت دانست و گفت: افرادی که برای رسیدنبه اهداف خود تلاش می کنند قطعا به موفقیت دست می یابند.