همایش مشترک گفتگوهای فرهنگی ایران و روسیه برگزار شد
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه علامه طباطبایی، در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر سلیمی رئیس دانشگاه با اشاره به توسعه همکاریهای علمی دانشگاه علامه طباطبائی طی چند سال اخیر گفت: در بین دهها کشور که طرف ارتباط دانشگاهی هستند، روسیه در بین پنج کشور برتر قرار دارد تا امکان بهرهبرداری از محیطهای علمی دو کشور فراهم شود.
وی به ضرورت ارتباطات فرهنگی میان کشورها اشاره کرد و افزود: گفتگوهای فرهنگی تنها به معنای گفتگوی نخبگان نیست، بلکه ارتباط بین فرهنگ دو کشور را هم شامل میشود.
دکتر سلیمی با بیان اینکه فرهنگ، صرفاً آداب و رسوم یا آداب تغییرناپذیر نیست، بلکه نظامهای معنایی هستند که روح یک جامعه و اندیشهها و مفاهیم یک جامعه را هماهنگ میکند، ادامه داد: اگر فرهنگ دو کشور را نظامهای معنایی جاری دو کشور بدانیم که فرهیختهتر و رو به بالا حرکت میکند، آنگاه درمییابیم که فرهنگ ایران و روسیه دائم در حال گفتگو بودهاند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبائی همچنین با اشاره به اهمیت توسعه گفتگوهای فرهنگی و رسالت دانشگاهیان در این خصوص اظهار داشت: جریانهای روشنفکری که محصول مواجهه اندیشمندان دو کشور با پدیدههای مدرن است، تقریباً به صورت همزمان در دو کشور اتفاق افتاده است، بدین ترتیب به نوعی گفتگوهای تاریخی میان دو کشور پیش از این آغاز شده است که وظیفه ما دانشگاهیان پیشبرد آن است.
وی گفت: تعمیق روابط فرهنگی بین ایران و روسیه، میتواند موجب تغییر روابط دو کشور از حالت فعلی که به صورت موردی و دورهای ست، به روابطی مستمر و گستره بین دو کشور شود.
دکتر سلیمی با بیان اینکه امروز بیش از هر زمانی، دیدگاهها و منافع ما و روسیه به هم گره خورده است و اگر در عرصه فرهنگ هم اجرایی شود، تعاملات بیشتری را در پی خواهد داشت، تصریح کرد: درحال حاضر دانشگاه علامه طباطبائی آمادگی گسترش ارتباطات دانشگاهی را دارد.
براساس این گزارش، ارزشهای فرهنگی مشترک تمدنهای ایران و روسیه، روابط فرهنگی میان ایران و روسیه معاصر و تحلیل فرصتها و موانع فرهنگی موجود برای گسترش همکاریهای ایران و روسیه از مهمترین محورهای این همایش است.
ز.ح ۷۴/ ع.ع ۵۷