برگزاری نخستین همایش ملی خانواده، کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز
نخستین همایش ملی خانواده، کودک و نوجوان با تاکید بر افراد با نیازهای ویژه در تالار حکمت دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این همایش علمی پانصد تن از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران سراسر کشور حضور یافتند و به بحث و تبادل نظر پرداختند.
تلاوت قرآن توسط آقای سعید شریفی ، دانشجوی نابینای دانشگاه شیراز و اجرای گروه سرود ناشنوایان از جمله برنامه های مراسم افتتاحیه بود.
دکتر قربان همتی علمدار لو، عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و دبیر علمی همایش در این مراسم گفت: برنامه ریزی های لازم برای اجرای همایش از مهرماه سال گذشته آغاز شد و پس از اعلام فراخوان، ۴۳۷ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال گردید.
وی از پذیرش ۲۱۶ مقاله پس از داوری خبر داد و گفت: این مقالات در پایگاه استنادی جهان اسلام (ISC) نمایه می شود و در CD مقالات به شرکت کنندگان اعطا می گردد.
دکتر همتی تاکید کرد: محورهای همایش به گونه ای انتخاب شده که هر مقاله گره گشای مشکلات افراد با نیازهای ویژه باشد.
دبیر علمی نخستین همایش ملی خانواده، کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: از اساتید مطرح و صاحب نام سراسر کشور دعوت به عمل آمده و ۱۸ سخنرانی تخصصی ارائه می شود.
وی اظهار داشت: به دنبال تاکید رهبر معظم انقلاب در خصوص الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت، '' اندیشکده خانواده '' با حضور جمعی از اساتید و صاحب نظران حوزی و دانشگاهی تشکیل شده است.
رئیس اندیشکده خانواده ادامه داد: تدوین الگوی جهان شمول خانواده هدف اصلی این اندیشکده می باشد و به دنبال آن است که تصویر خانواده مطلوب را با افق ۵۰ سال آینده ترسیم نماید.
پدر علم روانشناسی کودکان با نیازهای ویژه بیان کرد: خانواده تنها نهاد فطری، طبیعی، بی بدیل و جاودانه انسان است و همه نهادها و سازمانها باید برای خانواده و در خدمت خانواده باشند.
وی با اشاره به نامه اش خطاب به رئیس جمهور گفت: اگر نگاه به خانواده جدی نباشد مشکلات جامعه در آینده دو چندان می شود و ضروری است که تمامی قوانین و برنامه های دولت برای تسهیل امور خانواده باشد.
دکتر افروز ادامه داد: هم اکنون ۳۰ کشور جهان دارای وزارت خانواده است و تشکیل چنین وزارت خانه ای در کشور ما می تواند گره گشای چالش های موجود فراروی خانواده باشد.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، زن و شوهر را دو رکن خانواده برشمرد و تاکید کرد: ارتباط مناسب، روابط عاطفی، اظهار محبت و عشق ورزی زن و شوهر نسبت به یکدیگر تاثیر مستقیم در پرورش فرزندان سالم دارد.
وی افزود: در ادیان الهی خانواده به باغ تشبیه شده که شوهر سنگربان این باغ و مادر باغبان این باغ است و فرزندان نیز میوه ها و گل های باغ خانواده هستند.
دکتر افروز بیان کرد: شکوفایی گل ها به باغبان وابسته است و شکوفایی فرزندان نیز در گروی مهر و محبت مادری است؛ اما نکته مهم آن است که مادر هنگامی می تواند به فرزندان رسیدگی کند که پدر خانواده آرامش لازم را به مادر هدیه داده باشد. همانگونه که سنگربان باغ امنیت و آرامش باغبان را فراهم می کند.
سخنران کلیدی همایش ملی خانواده در دانشگاه شیرازاظهار داشت: اگر در خانواده آرامش وجود داشته باشد آنگاه خلاقیت و پویایی در جامعه ایجاد می شود.
دکتر افروز در انتهای سخنانش نیاز عاطفی را اصلی ترین نیاز کودکان و نوجوانان در خانواده دانست و گفت: اگر روابط پدر و مادر آرامش گرانه باشد، بیشتر مشکلات کودکان و نوجوانان حل می شود.
وی اظهار داشت: رویکرد مدارس تلفیقی در دستور کار سازمان آموزش و پرورش کشور قرار دارد و از حدود ۱۴۰ هزار دانش آموزان استثنایی کشور ۶۵ هزار نفر در مدارس با رویکرد تلفیقی و ۷۵ هزارنفر در مدارس خاص حضور دارند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با تشریح مبانی دونظریه ''جداسازی و فراگیرسازی'' گفت : در رویکر آموزش فرگیر، دانش آموزان استثنایی در کنار سایر دانش آموزان قرار می گیرند و الگوهای توانمندی را مشاهده می کنند.
وی ادامه داد : نظریه ''جداسازی کودکان استثنایی'' نتیجه نگاه پزشکی به افراد است و اگر به دیدگاه اجتماعی توجه نماییم باید فراگیرسازی انجام شود.
وی در پایان تاکید کرد : اجرای آموزش فراگیر ، زمینه ساز جامعه ای فراگیر خواهد بود.
گفتنی همزمان با نخستین همایش ملی خانواده، کودک و نوجوان در دانشگاه شیراز ، نمایشگاه جانبی و کارگاه های آموزشی متعدد در زمینه افراد با نیازهای ویژه برگزار شد و با استقبال شرکنندگان مواجه گردید.