عمومی | دانشگاه علامه طباطبائی

همایش مشترک گفتگوهای فرهنگی ایران و روسیه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد



همایش مشترک گفتگوهای فرهنگی ایران و روسیه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد

دومین همایش مشترک دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی سن پترزبورگ با عنوان «گفتگوهای فرهنگی ایران و روسیه» یکم آبان ماه جاری به میزبانی دانشگاه علامه طباطبائی و در محل تالار اجتماعات کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در مراسم افتتاحیه این همایش دکتر سلیمی رئیس دانشگاه در سخنانی با اشاره به توسعه همکاری های علمی دانشگاه علامه طباطبائی در طی چند سال اخیر گفت: در بین ده‌ها کشور که طرف ارتباط دانشگاهی هستند، روسیه در بین پنج کشور برتر قرار دارد تا امکان بهره‌برداری از محیط‌های علمی دو کشور فراهم شود. او با اشاره به ضرورت ارتباطات فرهنگی میان کشورها گفت: گفتگوهای فرهنگی تنها به معنای گفتگوی نخبگان نیست، بلکه ارتباط بین فرهنگ دو کشور نیز است.

او افزود: فرهنگ، صرفا آداب و رسوم یا آداب تغییر ناپذیر نیست، بلکه نظام‌های معنایی هستند که روح یک جامعه و اندیشه‌ها و مفاهیم یک جامعه را هماهنگ می‌کند. اگر فرهنگ دو کشور را نظام‌های معنایی جاری دو کشور بدانیم که فرهیخته‌تر و رو به بالا حرکت می‌کند، آن‌گاه درمی‌یابیم که فرهنگ ایران و روسیه دائم در حال گفتگو بوده‌اند.

رئیس دانشگاه با اشاره به اهمیت توسعه گفتگوهای فرهنگی و رسالت دانشگاهیان در این خصوص افزود: جریان‌های روشنفکری که محصول مواجهه اندیشمندان دو کشور با پدیده‌های مدرن است، تقریبا به صورت هم‌زمان در دو کشور اتفاق افتاده است. بدین ترتیب به نوعی گفتگوهای تاریخی میان دو کشور پیش از این آغاز شده است. وظیفه ما دانشگاهیان پیشبرد این گفتگوهای فرهنگی است. او اضافه کرد: تعمیق روابط فرهنگی بین ایران و روسیه، می‌تواند موجب تغییر روابط دو کشور از حالت فعلی که به صورت موردی و دوره‌ایست، به روابطی مستمر و گستره‌تر بین دو کشوری شود که روابط دیرینه داشته‌اند.

دکتر سلیمی در پایان سخنانش تصریح کرد: امروز بیش از هر زمانی، دیدگاه‌ها و منافع ما و روسیه به هم گره خورده است و  اگر در عرصه فرهنگ هم اجرایی شود، تعاملات بیشتری را در پی خواهد داشت. او افزود: دانشگاه علامه طباطبائی آمادگی گسترش ارتباطات دانشگاهی را دارد.

لازم به ذکر است ارزش های فرهنگی مشترک تمدن های ایران و روسیه، روابط فرهنگی میان ایران و روسیه معاصر و تحلیل فرصت ها و موانع فرهنگی موجود برای گسترش همکاری های ایران و روسیه از مهم ترین محورهای این همایش است.

این خبر تکمیل خواهد شد.

سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۴ شماره خبر: ۷۲۰۲ بازدید: ۲۱ نسخه چاپی


لیست اخبار >>