عمومی | معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

نقش‌آفرینی شرکت های دانش بنیان و استارتاپها زمینه ساز پویایی صنعت غذا و دارو


معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری گفت: ورود شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها به عرصه صنعت غذا و دارو می‌تواند ضمن پویایی هرچه بیش‌تر، به رونق توسعه صادرات این حوزه‌ها کمک کند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در همایش ملی روز جهانی غذا با اشاره به نقش نوآوری و فناوری در ارتقای کیفی صنعت غذا و داروی کشور گفت: نوآوری یکی از پایه‌های اساسی رونق و پیشرفت صنایع غذایی و دارویی کشور است و ورد شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به این عرصه می‌تواند زمینه‌ پویایی هرچه بیش‌تر این حوزه را فراهم کند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، به همکاری‌ سازنده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حوزه ارزیابی و کنترل کیفیت غذا و دارو اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۲۰۰ سم جدید توسط یکی از آزمایشگاه‌های ایجاد شده با همکاری معاونت علمی و فناوری و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تشخیص داده می‌شود؛ در همین راستا باید گام‌های پرشتاب‌تری به سوی توسعه مراکز آزمایشگاهی و بهبود کیفیت غذا و دارو برداشته شود.

ستاری، همکاری و تعامل سازمان غذا و دارو در حوزه تسریع روند تشخیص و تایید محصولات غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی دانش‌بنیان را گامی در جهت توسعه این حوزه و گذار از موانع برشمرد و افزود: در سال جاری تعداد زیادی اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی تولید شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور کشورمان به سازمان غذا و دارو شامل ۸ قلم واکسن ارائه شده است که تسریع و تمرکز سازمان غذا و دارو بر روند ارزیابی و آزمایش این محصولات، می‌تواند گام مهمی در پیشبرد اقتصاد و صادرات این صنعت وکمکی مهم برای گذار از موانعی چون تحریم‌ها باشد.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با اشاره به ظرفیت کشور در توسعه صنایع غذایی گفت: ایران به عنوان یکی از کشورهای برتر حوزه صنایع غذایی به شمار می‌رود و علاوه بر تولید محصولات مرغوب، تجهیزات پیشرفته این صنعت را تولید و به بازارهای جهانی ارائه می‌کند.

ستاری، مواد غذایی و دارویی با عنوان حلال، را یکی از ظرفیت‌های بالقوه نقش‌آفرینی شرکت‌های ایرانی و مستلزم توجه و سرمایه‌گذای در این بخش عنوان کرد و افزود: صنعت حلال طی سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است، به‌طوری‌که گردش مالی در حوزه صنعت غذای حلال تا سال ۲۰۲۱ به ۱۷۳ میلیارد دلار می‌رسد.

وی افزود: گردش مالی در بخش داروی حلال ۹,۳ درصد رشد خواهد یافت و از ۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۵ به ۱۳۲میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ می‌رسد. همچنین گردش مالی مواد بهداشتی و آرایشی حلال از ۵۶ میلیارد دلار به ۸۱ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید.

رییس ستاد توسعه فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان، ورود چالش‌ها و رویکردهای عمدتاً سیاسی یا غیر علمی به حوزه غذا و دارو، ضمن آسیب به این حوزه مردم را نگران می‌کند؛ بنابراین می‌بایست موضوعات مختص حوزه غذا یا دارو، در مجامع علمی مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، فرهنگ ریشه‌دار و اصیل کشورمان در حوزه مسایل معنوی و روانی غذا را یادآور شد وگفت: فرهنگ نشستن بر سر یک سفره و تعامل اعضای خانواده، موجب شد سفره تنها جایی برای غذا خوردن نباشد، بلکه اعضای خانواده، ضمن گفت‌وگو فردا را با اتکا به پشتوانه‌ای مستحکم همچون خانواده بسازند؛ بنابراین، جنبه‌های روانی برای خانواده بخشی مهم از سلامت غذایی است و باید بیش‌تر مورد توجه قرار بگیرد.

تقدیر از تلاش‌های مرحوم دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین

در این مراسم همچنین با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رییس سازمان غذا و دارو و معاون نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری از خانواده مرحوم دکتر محمود شیخ‌زین‌الدین معاون پیشین نوآوری و تجاری‌سازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به پاس زحمات و تلاش‌های بی شائبه در عرصه استقرار نظام ملی نوآوری و پیشرفت فناوری‌های حوزه صنایع غذایی قدردانی شد.

اعطای نشان ایمنی و سلامت به تولیدکنندگان برتر

در بخش پایانی این مراسم به تولیدکنندگان برتر مواد غذایی در سطح کشوری نشان ملی ایمنی و سلامت اعطا شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری همچنین از یک ناظر سلامت و ایمنی غذا که ضمن تلاش‌های بی وقفه در این راه، به نحو احسن وظایف خود را به انجام رسانده و حین انجام وظیفه، دچار آسیب شده بود قدردانی کردند.

پایان پیام/۲۴