اجرای برنامه آموزشی برای رابطین سلامت ادارات شهرستان مراغه به مناسبت هفته ملی سلامت زنان
برنامه آموزشی سلامت زنان" به مناسبت هفته ملی سلامت زنان" به همت معاونت بهداشتی دانشکده و برای گروه هدف رابطان محترم امور بانوان به همراه یک نفر از بانوان شاغل در کلیه ادارات سطح شهرستان، نمایندگان شاغلین زن معاونت های پشتیبانی، آموزشی، درمانی، تغذیه و دارو، مسئولین و همکاران گروه های کارشناسی معاونت بهداشتی و همکاران محیطی اجرا شد.
گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشکده و امور بانوان فرمانداری ویژه شهرستان مراغه در کنار برگزاری برنامه های متنوع دیگر به مناسبت هفته ملی سلامت زنان اقدام به برگزاری این برنامه آموزشی برای جلب توجه عمومی به اهمیت مسائل سلامت بانوان کرد.
در این برنامه و به منظور افزایش حساس به مسائل بهداشتی بانوان و همچنین بیان اهمیت و ترغیب به دریافت خدمات اجرایی، کارشناسان گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشکده اقدام به اندازه گیری فشارخون، تعیین BMI ، ارائه مشاوره و ... شرکت کنندگان کردند.
خانم برار، کارشناس مسئول گروه سلامت خانواده و جمعیت، اهداف برنامه های اجرا شده در طی هفته ملی سلامت زنان را برای شرکت کنندگان تشریح کرد.
خانم کیومرزی، کارشناس برنامه میانسالان و سالمندان، نیز به اهمیت و جایگاه کلیدی گروه سنی میانسالان علی الخصوص بانوان در خانواده ها و جامعه، تغییر گذر بیماری ها در طی سال های اخیر تاکید کرد.
ایشان رویکردهای اصلاحی بهبود شیوه زندگی سالم، اشاعه فرهنگ خودمراقبتی و اجزای شیوه زندگی سالم و راهکارهای اصلاح سبک زندگی را از مسائل مهم سلامتی بخصوص سلامت بانوان عنوان کرد.
وی نحوه دریافت مراقبت های ادغام یافته گروههای سنی و فهرست خدمات ارائه شده در مراکز و ... را برای شرکت کنندگان تشریح کرد.
خانم دکتر سعیدی، مدیر گروه زنان شهرستان، هم به تشریح سبک زندگی اسلامی، عوامل خطر سرطان ها، سرطان های قابل پیشگیری در طی دوران میانسالی، لزوم رعایت بهداشت دوران باروری، پایه ریزی زیر بنایی مذهبی فرزندان و لزوم پایبندی به روابط خانوادگی پرداخت.
ایشان ضمن آموزش، نقش کلیدی والدین در تربیت فرزندان، تقویت روحیه اسلامی در فرزندان، پایبندی به فرهنگ پربار کشورمان، لزوم غربالگری سرطان های شایع در زنان، دستورالعمل های اجرایی غرباگری سرطان دهانه رحم و پستان و سن شروع غربالگری ها، لزوم انجام غربالگری های دوره ای و ... را مورد تاکید قرار داد.
یکی از بخش های مهم این برنامه ی آموزشی، آموزش عملی نحوه ی خطرسنجی بیماری ها و همچنین خودآزمایی سرطان های مختلف در زنان به شرکت کنندگان بود.
در این برنامه، نحوه دریافت خدمات از مراکز بهداشتی درمانی سطح شهرستان، آمادگی کامل همکاران عرصه سلامت برای ارائه خدمت، پتانسیل های عظیم و کارآمد وزارت بهداشت برای عرضه خدمات در بالاترین سطح جهانی به صورت رایگان و الکترونیکی و ... توضیح داده شد.
ضمناً از اقدامات موثر دانشکده علوم پزشکی برای افزایش سلامت بانوان شاغل در دانشکده، شروع اقدامات زیر بنایی دانشکده در طی هفته سلامت زنان برای تحقق شعار امسال مبنی بر" حرکت برای سلامت زنان "و ... بازگو شد و اعلام گردید که دانشکده آماده هرگونه همکاری و آموزش تجربیات موفق خود برای سایر ادارات سطح شهرستان می باشد.