عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا

حدود نیمی از جمعیت کشور زن هستند/ افزایش سن امید به زندگی زنان به ۷۴.۶ سال

به گزارش وب دا؛ دکتر سید حامد برکاتی مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت همزمان با هفته سلامت بانوان ایرانی گفت: براساس سرشماری سال ۹۵، زنان در همه گروههای سنی ۳۹ میلیون و ۴۲۷ هزار و ۸۲۸ نفر یعنی  حدود نیمی ازجمعیت ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفری کشور را به خود اختصاص می دهند .

وی افزود: قاعده پهن هرم سنی جمعیت در کشورهای جوان مانند ایران در سالهای آینده به گروههای سنی بالاتر یعنی میانه هرم تعلق خواهد گرفت وجمعیت زنان میانسال که در حال حاضر  جمعیت ۱۶.۴میلیون نفری را به خود اختصاص می دهد وجمعیت آنان به سرعت رو به فزونی خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: اکثریت آنان یعنی جمعیتی حدود ۱۲ میلیون و ۶۲۶ هزار و ۵۶۰ نفر ساکن مناطق شهری می باشند و با معضلات سلامت ناشی از شهر نشینی مواجهند. همه گروههای زنان از دختران تا زنان میانسال و سالمند، نیازمند حمایت جدی برای ارتقای همه جانبه کیفیت زندگی و سلامت هستند .

تفکیک درصدی گروه های سنی زنان

وی گروه های سنی جمعیت زنان را به تفکیک چنین اعلام کرد: کودکان زیر ۵ سال ۱۰.۴ درصد، دختران ۶ تا ۹ سال ۶.۳ درصد، نوجوانان ۱۰ تا ۱۹ سال ۱۳.۸ درصد، جوانان ۲۰ تا ۲۴ سال ۸ درصد و جوانان ۲۵ تا ۲۹ سال ۱۰.۳ درصد، میانسالان ۳۰ تا ۵۹ سال ۴۱.۷ درصد، سالمندان ۶۰ سال به بالا ۹.۵ درصد هستند.

برکاتی روند امید به زندگی را در زنان چنین تشریح کرد: سن امید به زندگی در زنان در سال ۱۳۷۵ بالغ بر ۶۹.۸ سال، سال ۱۳۸۵ حدود ۷۳.۱ سال و سال ۱۳۹۵ به سن ۷۴.۶ سال رسید.

وی خاطر نشان کرد: با افزایش امید زندگی در زنان، تعداد زنانی که در سالهای پایانی دوره باروری به سر می برند و با مشکلات جسمی و روانی ناشی از کمبود استروژن در دوره میانسالی (Midlife) و  دوره گذار یائسگی ( ۶۰-۴۵ سال) دست و پنجه نرم می کنند ، روبه افزایش است .

وی افزود: همچنین تعداد جمعیت زنانی که دوران گذار یائسگی را پشت سر گذاشته و وارد دوره سالمندی ( ۶۰ سال و بالاتر)  می شوند و با مشکلات جسمی و روانی این دوران روبرو می شوند، در حال افزایش است .