اولین کنفرانس علمی اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید در چهارمحال و بختیاری
وبدا؛ سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از برگزاری اولین کنفرانس علمی اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید در استان چهارمحال و بختیاری خبر داد.
به گزارش وبدا؛ دکتر محمدباقر ملکپور گفت: صبح امروز یکشنبه ۲۹ مهر ۹۷، اولین کنفرانس علمی اختلالات ناشی از کمبود ید و نقش نمک یددار در کاهش آن در استان چهارمحال و بختیاری، با حضور بیش از ۲۰۰ نفر از پزشکان، پرستاران و کارشناسان در سالن ابن سینای مجتمع رحمتیه دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد برگزار گردید.
وی هدف از برگزاری این کنفرانس را به اشتراک گذاری آخرین دستاوردهای علمی به منظور ارتقای سطح سلامت جامعه بیان کرد و افزود: در این کنفرانس علمی، مباحثی از جمله نقش تغذیه ای ید، اپیدمیولوژی اختلالات ید، علل ریشه ای و اولیه اختلالات تیروئید، اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید در زنان باردار،اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید در نوزادان و کودکان، اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید در بالغین، توصیه های تغذیه ای مرتبط با بیماری های تیروئید و نقش برنامه غنی سازی نمک با ید در کاهش اختلالات تیروئید و پایش آن مطرح شد.
مهندس فتح الله عالی پور کارشناس ارشد بهداشت تغذیه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این کنفرانس با بیان اینکه در حال حاضر دو میلیارد نفر در جهان در معرض کمبود ید هستند خاطرنشان کرد: بیشترین گروه های آسیب پذیر به اختلالات کمبود ید در جامعه، مادران باردار، مادران شیرده و شیرخواران و کودکان و نوجوانان هستند.
وی افزود: ۹۰ درصد ید دریافتی از طریق ادرار دفع می شود و بهترین شاخص برآورد ید در جامعه بر اساس میزان دفع ید در ادرار ۲۴ ساعته می باشد.
عالی پور اضافه کرد: گواتر، به عنوان شایع ترین بیماری تیروئید شناخته شده است که میزان شیوع آن از ۶۸ درصد در سال ۸۶ به کمتر از ۶ و نیم درصد در سال های اخیر کاهش یافته است.
وی، عواقب بالینی کمبود ید را کاهش بهره هوشی کودکان به میزان ۱۰ تا ۱۵ امتیاز، کاهش بهره وری و افزایش هزینه های بهداشتی، درمانی و آموزشی اعلام کرد و گفت: در سال ۹۶، بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال از سوی بیمه سلامت ایران صرف درمان بیماری های تیروئیدی شد.
عالی پور ادامه داد: بر اساس آخرین وضعیت جهانی کمبود ید در جامعه در سال ۲۰۱۷، ۲۲ کشور دچار کمبود ید و ۱۱ کشور دچار دریافت بیش از حد کمبود ید قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه اختلالات تیروئیدی در دختران بیش از پسران است خاطرنشان کرد: مصرف بیش از حد شکر و غلات تصفیه شده، فرآورده های سویا غیرتخمیری و روغن های غیراشباع بلند زنجیر مانند روغن سویا و ذرت، اثرات سمی به غده تیروئید و هورمون های مرتبط با آن به ویژه در زنان می گذارد که باید از افراط در مصرف آن ها اجتناب شود.
عالی پور اضافه کرد: ۳۰ درصد از اختلالات تیروئیدی به عوامل محیطی همچون آلاینده های زیست محیطی، کمبودهای تغذیه ای، رفتارهای پرخطر و آلودگی هوا بیتگی دارد و همچنین استرس، عفونت ها، التهاب و اختلال در کبد و کلیه از عواملی هستند که بر عملکرد غده تیروئید اثرات منفی می گذارد و موجب کاهش متابولیسم بدن می شود.
گفتنی است؛ این کنفرانس برای پزشکان عمومی و پرستاران دارای امتیاز باز آموزی از اداره آموزش مداوم و برای کارشناسان مرتبط حائز گواهی آموزشی بود.