برگزاری کنفرانس اختلالات تیروئید ناشی از کمبود ید
وبدا؛ کنفرانس اختلالات ناشی از کمبود ید برای اولین بار با هدف بالا بردن سطح دانش و اطلاعات علمی پزشکان، پرستاران و کارشناسان مرتبط در حوزه سلامت و شاغل در همه معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در بیست و نهمین روز از مهرماه ۹۷ در سالن ابنسینا واقع در مجتمع آموزشی رحمتیه خبر داد.
به گزارش وبدا؛ کارشناس مسئول آزمایشگاه کنترل مواد غذایی
و دبیر اجرایی کنفرانس با اعلام این خبر افزود: این کنفرانس برای پزشکان و پرستاران دارای امتیاز بازآموزی از اداره آموزش مداوم وزارت بهداشت است و برای سایر کارشناسان نیز حائز ساعات آموزشی است.
وی خاطر نشان کرد: بیش از ۲۰ سال از برنامه غنیسازی نمک با ید در ایران میگذرد و هماکنون بیش از ۹۸% خانوارهای ایرانی به نمک یددار دسترسی دارند و این برنامه نقش بسزایی در کاهش شیوع گواتر در کشور داشته اما هنوز سایر اختلالات دیگر تیروئید ازجمله کمکاری تیروئید خصوصاً از نوع مادرزادی آن در کشور شایع است و آمار آن از نرم جهانی بالاتر است.
عالی پور افزود: ازآنجاییکه ید یکی از ریزمغذیهای مهم بدن به شمار میرود که در غالب هورمونهای تیروئید نقش حیاتی در ابعاد رشد جسمی و تکامل مغزی، و کنترل متابولیسم بدن بر عهده دارد و هرگونه تغییر در مقدار دریافت آن عواقب و عوارض شدید و خطرناکی از قبیل سقط، مرده زایی، کم کاری تیروئید مادرزادی، کر ولالی ، لوچی، مرگ و میر نوزاد، کاهش بهره هوشی و رشد جسمی کودکان، گواتر و کم کاری و پرکاری تیروئید و تیروئدیت های خود ایمن و کرتینیسم که نوعی عقب ماندگی شدید ذهنی پایدار و غیرقابل جبران است را برجا میگذارد، لذا برگزاری این کنفرانس کمک میکند تا آخرین دستاوردهای علمی را با پزشکان و کارشناسان دانشگاه مرتبط با اختلالات تیروئید به اشتراک گذاشته تا بتوانند در عرصه پیشگیری و درمان اختلالات تیروئید کارآمدتر، موثرتر و موفقتر عمل نمایند.
وی تصریح کرد: بدیهی است که تغذیه صحیح، نمک یددار و مکمل یاری با ید برای زنان باردار و شیرده از اقدامات عاجل و مهمی خواستهشده سازمانهای جهانی مرجع سلامت و وزارت بهداشت هستند که باید تا حد امکان به بهترین نحو ممکن صورت گیرد تا بروز و شیوع این اختلالات در جامعه کاهش یابد.
به گفته وی، غذاهای دریایی یکی از منابع خوب ید هستند که مصرف هفتگی آنها می تواند در بهبود عملکرد بدن خصوصاً در کاهش اختلالات تیروئید موثر باشد.