عمومی | وزارت علوم،تحقیقات و فناوری

ضرورت نگاه ویژه مجلس شورای اسلامی به اختصاص بودجه برای پارک‌های علم و فناوری

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری خراسان، حجت الاسلام علیرضا سلیمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در این نشست به قانون اختصاص چهار درصد از ظرفیت ناخالص داخلی به مقوله پژوهش اشاره کرد و گفت: متاسفانه این قانون در عمل مغفول مانده و فقط حدود نیم درصد از آن محقق شده است.
وی از عزم ویژه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای پیگیری مطالبات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان پارک خراسان از سازمان ها و ارگان‌های دولتی خبر داد.
دکتر حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: در رابطه با افزایش بودجه پارک‌های علم و فناوری ترجیح ما آن است که این مساله از طریق لایحه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شود؛ چرا که اگر در قالب طرحی در مجلس ارائه شود ممکن است شورای نگهبان به جهت ایجاد بار مالی برای دولت با آن مخالفت کند.
دکتر میرزاده همچنین بر ضرورت انطباق تمامی قوانین و لوایح با برنامه پنج ساله توسعه کشور تاکید کرد و به تمام سازمان‌های دولتی توصیه کرد که برنامه‌های کلان خود را پیش از تصویب برنامه پنج ساله توسعه ارائه دهند تا در آینده در رابطه با ارائه طرح‌ها و لوایح مغایر با برنامه به مشکل برنخورند.
دکتر حسین بحرینی، نماینده مردم مشهد و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت فراهم آوردن تسهیلات لازم برای شرکت‌های دانش بنیان، توجه به سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای حمایت از طرح‌های فناورانه و دانش بنیان را حائز اهمیت دانست.
وی اظهار داشت: نگاه ما همواره به ارائه تسهیلات به شکل سنتی آن بوده است و آنچنان که باید فرهنگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر را ترویج نکرده‌ایم.
وی لازمه موفقیت پایدار را نظام تامین مالی خوب دانست و با اشاره به معضلات بانکی کشور در این زمینه، نرخ بهره را به عنوان رقیب سرمایه‌گذاری معرفی کرد.
دکتر کشمیری، مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به صعود شاخص نوآوری جهانی کشورمان از جایگاه ۱۲۰ به جایگاه ۶۵ گفت: این موضوع نشان می‌دهد که ما توانسته‌ایم از علم برای حل مساله، بهتر استفاده کنیم و افزایش شرکت‌ها و محصولات دانش بنیان در کشور موید آن است.
وی با بیان اینکه بودجه اختصاص‌یافته به پارک‌های علم و فناوری اصلاً مورد انتظار نیست، قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را به عنوان یکی از قوانین خوب مجلس شورای اسلامی توصیف کرد و افزود: انتظار ما از نمایندگان مجلس شورای اسلامی آن است که همراه با ما در توسعه اکوسیستم فناوری که در کشور شکل گرفته، مشارکت داشته باشند.
دکتر کشمیری با اشاره به تجربه پیشرفت علمی کشور کره جنوبی در دهه ۱۹۶۰ خاطر نشان کرد: باید بپذیریم که ما آنچنان که باید در حوزه علم و فناوری سرمایه‌گذاری نکرده‌ایم.
دکتر رضا قنبری، رییس پارک علم و فناوری خراسان نیز به شرایط جنگ اقتصادی کشور اشاره کرد و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های فناور و دانش بنیان را سربازان خط مقدم این جنگ خواند که با تولید کالای ساخت داخل، حل مسائل به کمک علم و ایجاد اشتغال پایدار و کم هزینه می‌توانند کشور را به راحتی در مقابل تحریم‌ها مصون سازند.
وی درخصوص ظرفیت‌های تخصصی پارک علم و فناوری خراسان، به استقرار سامانه‌های نظارت و ارزیابی شرکت‌های فناور، دبیرخانه برگزاری رویدادهای تخصصی کارآفرینی و ایده پردازی در استان، استفاده از شرکای کلیدی در راه‌اندازی مراکز رشد جدید، ایجاد پایگاه تخصصی پارک در قالب مرکز رشد در شهرستان‌های نیشابور، گناباد و تربت حیدریه، اجرای پروژه‌های گوناگون با سازمانها و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین المللی اشاره کرد.
رییس پارک علم و فناوری خراسان خواستار ارتقای فرهنگ دانش‌بنیانی در سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری و همکاری جهت افزایش بودجه پارک در مجلس شورای اسلامی شد.
وی همچنین فعال‌سازی ردیف بودجه عمرانی و فعال‌سازی قوانینی مثل جدول ۱۴ سیاست‌های کلی علم و فناوری ابلاغی مقام معظم رهبری را درخواست کرد و عدم امکان بهره‌برداری از قانون استفاده متوازن از امکانات کشور را به عنوان یک مشکل مطرح کرد.

اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی پیش از این نشست، از شرکت‌‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه‌های خدمات نیروگاهی، تولید پمپ‌های سرعت بالای صنعت نفت و گاز، تولید کانکتورهای الکتریکی، بهینه سازی مصرف انرژی و داده کاوی بازدید کردند.
ل.م ۵۴/ ع. ع ۵۷