عمومی | دانشگاه مازندران

آیین افتتاحیه چهارمین گردهمایی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه مازندران، آیین افتتاحیه چهارمین گردهمایی باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست با حضور دکتر علیزاده معاون سازمان جهاد دانشگاهی کشور، دکتر سید خلاق میرنیا رییس دانشگاه مازندران، دکتر حیدر جانعلی زاده معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و دانشجویان حامی محیط زیست استان مازندران در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد .

براساس این گزارش، در این آیین که به همت جهاد دانشگاهی دانشگاه مازندران و با مشارکت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه برگزار گردید، دکتر میرنیا پس از تشریح مفهوم جهاد در محیط زیست، به اهمیت حفظ و حراست از آن اشاره کرد و افزود: متاسفانه در کشور ما، کسی به اهمیت و ضرورت حفظ محیط زیست پی نبرده‌است؛ ما باید با تمام وجود به ضرورت این مساله پی برده و بدانیم که نابودی محیط زیست، چقدر می‌تواند وحشتناک و دردآور باشد .

رییس دانشگاه مازندران ادامه داد: اگر ما عمق فاجعه نابودی محیط زیست و عواقب آن را درک می‌کردیم، امروز با این وضع فلاکت‌بار محیط‌زیست در دنیا و ایران مواجه نبودیم. کمتر روزی است که خبر از گرد و غبار فاجعه‌بار در کشور نباشد. همین هوایی که باعث زندگی ماست، بارها با خبر چندین برابر شدن بیش از حدمجاز آلودگی و گردوغبار در کشور مواجه می شویم، این در حالی‌است که چند روز بعد این مسایل فراموش می‌شود، چراکه هنوز این موضوع به تار و پود زندگی خصوصی ما وارد نشده‌است. این حرکت نفوذی است و بالاخره به زندگی ما نفوذ خواهد کرد و کسی نمی‌تواند مانع آن شود .

رییس دانشگاه جامع استان در بخش دیگری ازسخنان خود به مخاطراتی مانند قاچاق خاک و برداشت بیش از حد مجاز آب که امروزه محیط زیست را تهدید می‌کند، اشاره کرد و گفت: سال‌هاست قاچاق خاک در کشور در صدر اخبار است؛ کسی متوجه نیست که قاچاق خاک چه صدمات جبران ناپذیری به محیط زیست کشور و تمدن خواهد زد. فرآیند تشکیل خاک بسیار پیچیده و زمان‌بر است و کسی به این موضوع حساسیتی نشان نمی‌دهد، زیرا برای آنها مهم نیست. کسی با بهره‌برداری بیش از حد مجاز آب ¬ های زیرزمینی برخورد نکرد؛ برداشت بیش از حد مجاز آب ¬ های زیرزمینی بسیار خطرناک است، ولی کسی عمق فاجعه را درک نکرده‌ و به آینده موکول می‌کند. اگر این کار ادامه پیدا کند، لایه‌های زیرین خاک تخلیه می‌شود .

دکتر میرنیا با تشبیه لایه های زمین به جامعه خاطرنشان کرد: اگر لایه‌های زمین استحکام دارند، به خاطر وجود رطوبت است؛ جامعه نیز به همین صورت است؛ جامعه یکسری عوامل پیوستگی دارد که عبارتنداز: دین، هویت، برادری، رفاقت و ... که اگر در مرور زمان این عوامل پیوند از بین بروند، ما نیز از هم جدا می‌شویم. طبیعت هم همینطور است؛ اگر مواد اتصال‌دهنده ذرات خاک نباشد،این لایه ¬ ها از هم گسسته خواهد شد .

معاون اسبق سازمان محیط زیست کشور در ادامه با تاکید براین که سرزمین ایران به دلیل بی‌فکری‌های گذشتگان و همچنین خود ما، از درون در حال از هم ¬ گسیختگی است. اظهار داشت: نشست ده‌ها هکتار اراضی در همدان و همین میزان در یزد و شهرهای دیگر نشان از این مساله دارد؛ نشست زمین با هیچ چیزی جبران نمی شود، این موضوع حتی از زلزله نیز مخرب‌تر است.میزان نشست دشت تهران، سالانه ۳۲ سانتی متر است و متاسفانه کسی به عامل اصلی این نشست یعنی بهره‌برداری بی رویه از آب های زیرزمینی توجه نمی‌کند. در کشور هم به لحاظ تخلیه آب های زیرزمینی و هم انباشت مواد سمی و فاضلاب که خود ما تولید می کنیم، در وضعیت ناخوشایندی به سر می ¬ بریم و کسی در کشور پیگیر چرایی این اتفاق‌ها نیست. حتی تک درخت‌های گز در کویر کاشان که با مشقت فراوان کاشته شد و مردم برای تامین هیزم خود آن ¬ ها را قطع می کردند! چرا کسی جلوی این تخریب ¬ ها را نمی گیرد؟

مسئول تشکیل اتاق فکر توسعه و تعالی استان با اشاره به این که جهاد دانشگاهی با درک پدیده زیست محیطی و حفاظت از آن، این جمع را تشکیل داده تا برای حل بحران محیط زیست فکری شود، افزود: این حرکت، کار خیلی بزرگی است و در کنار کار فرهنگی قرار گرفته است. زیرا تا فرهنگ ما اصلاح نشود، نمی-توان از این اتفاق‌ها جلوگیری کرد. ما سرگرم دعواها و خوشی‌های خودمان بودیم و دیگران محیط زیست ما را تخریب کردند. کسی نفهمید که اگر درخت نباشد، امروزه ما با گرد و خاک مواجه خواهیم شد. با بی‌دقتی و بی‌فکری، دریاچه ارومیه و چندین تالاب مهم را در کشور نابود کردیم. چه کسی پاسخگوی نابودی این محیط زیست است؟ می‌شود با تفکر جهادی، محیط زیست و زیست بوم ایران را احیا کرد .

در ادامه دکتر میرنیا با اظهار خرسندی از گردهمایی این جوانان با نشاط، خاطر نشان کرد: تا می توانید فرهنگ درخت‌کاری را ترویج کنید، جلوی قاچاق خاک را بگیرید، تمام خاک ایران زرخیز است، مشکل امروز کشور، عدم درک درست نسبت به محیط زیست است. باید تلاش کنیم تا زیست‌بوم خود را احیا کنیم. یکی از مشکلات کشور، مشکل مهاجرت است که از جنوب به شمال کشور در حال اتفاق افتادن است و باعث مشکل فرهنگی می‌شود. اگر این روند ادامه پیدا کند، در تاریخ محو می‌شویم .

دکتر میرنیا در پایان خطاب به اعضای باشگاه دانشجویان حامی محیط زیست تاکید کرد: اگر با عشق و درک محیط زیست اینجا جمع شده‌اید، آن را با زندگی خود عجین کنید. اگر امروز بنیاد خوبی بگذاریم، می توانیم آینده خوبی را داشته باشیم. ما می‌توانیم یک کشور با محیط زیستی سالم و زیبا داشته باشیم که این امر از فرهنگ ما شروع می‌شود .

تصاویر بیشتر

روابط عمومی دانشگاه مازندران

امور رسانه های گروهی