مراسم شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها)
مراسم شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها) باحضور جمعی از دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی ایران روز دوشنبه ۲۳ مهر ماه در مسجد امام حسین (علیه السلام) دانشگاه برپاشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه ،این مراسم به همت هیئت دانشجویی ثارالله و هیئت دانشجویی الزهراء با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه برگزار گردید.
این مراسم بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء به امامت حجت الاسلام والمسلمین احمدی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه آغاز شد.
در نخستین شب این مراسم ابتدا دانشجویان همنوا با سید احمد حسینی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران زیارت عاشورا را در فضایی معنوی قرائت نمودند.
سپس حجت الاسلام والمسلمین انواری پیرامون استنادات قرآنی امام حسین (علیه السلام) به ایراد سخنرانی پرداختند. وی در سخنان خود گفت که قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) دو یادگار پیامبر (ص) هستند که از هم جدایی ناپذیرند. و قرآن ثقل اکبر است و معیار سنجش روایات هم قرآن است.
وی در سخنان خود خاطر نشان کرد: که اهل بیت (علیهم السلام) در موارد متعدد برای تایید عمل یا گفتارشان یا برای تشریح وضع موجود به قرآن استناد کرده اند. وی در پایان سخنان خود تاکید نمود که در شبهاتی که در این سه شب مطرح و پاسخ داده می شود استنادات قرآنی امام حسین (علیه السلام) از شروع قیام تا روز عاشورا را مورد بررسی قرار خواهد داد.
در ادامه این مراسم عزاداری حجت الاسلام والمسلمین وکیل پور از اساتید حوزه و دانشگاه در خصوص ماموریت امام حسین (علیه السلام) برای نجات از جاهلیت مدرن به ایراد سخنرانی پرداخت.
وی گفت: یکی از اصلی ترین ویژگیهای قیام امام حسین (علیه السلام) نگاه تربیتی است که می توان به واقعه عاشورا داشت و این اصل تربیتی بیش از شنیدنی ها و دید نی ها چشیدنی هایی دارد.
نگاه ما به امام حسین (علیه السلام) باید یک نگرش جهانی باشد برای اینکه ایشان برای نظام تربیتی همه عالم هستند و اثر امام حسین (علیه السلام) اثری جهانی است نه منطقه ای. حجت الاسلام والمسلمین وکیل پور با اشاره به این جمله انتوان بارابا که گفت " اگر امام حسین علیهالسلام از ما مسیحیان بود، در هر شهری پرچمی به نام او برمیافراشتیم، زیرا شهادت حسین علیهالسلام حادثهای متعلّق به زمان خاص نیست، بلکه راه آزادی انسان و مبدئی ازلی است که مسلمانان دیر یا زود به راز آن پی خواهند برد." افزودند امام حسین و فرهنگ تربیتی ایشان و هیئت او یک اثر جهانی متعلق به همه عالم است.
وی در پایان گفت:امام زمان ارواحنا له الفدا هم خودش را از طریق امام حسین (علیه السلام) معرفی می کند. آنجایی که می فرمایند" یا اهل العالم اِنّی اَنَا الْمُنْتَقِم، اَلا یَا اَهلَ الْعالَم اِنَّ جَدِّیَ الْحُسَین قتلوه عَطشاناً، اَلا یَا اَهلَ الْعالَم اِنَّ جَدِّیَ الْحُسَین سَحَقوهُ عُدواناً" لذا ما نیز باید ایشان را برای همه مردم جهان معرفی کنیم تا همه او را بشناسند و اثر تربیتی او می تواند جهان را متحول سازد. و همه این تاثیرات و جهانی شدن می تواند در هیبت راهپیمایی اربعین تبلور پیدا کند که حسین (ع) یک حقیقت جهانی است.
در انتهای این برنامه عزاداران همنوا با مداح اهل بیت (علیهم السلام) به نوحه خوانی و سینه زنی پرداختند.
در پایان عزاداران مهمان سفره حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) بودند.
لازم به ذکر است که مراسم شهادت حضرت رقیه (سلام الله علیها) به مدت سه شب از روز دوشنبه ۲۳ مهرماه لغایت روز چهارشنبه ۲۵ مهر ماه هر شب از ساعت ۲۰ الی ۲۲ در مسجد امام حسین (علیه السلام) دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار
می شود.