عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان، پروژه راهبردی "تولید روغن و علوفه از جلبک" را در اولویت های ویژه سازمان برشمرد

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان، پروژه راهبردی "تولید روغن و علوفه از جلبک" را در اولویت های ویژه سازمان برشمرد

نشست  هماهنگی اجرای پروژه راهبردی تولید روغن، علوفه و سوخت های بیولوژیک از جلبک  با حضور دکتر کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر رسول زارع معاون پژوهشی و فناوری، دکتر محمد پورکاظمی رئیس  موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، دکتر مریم فلاحی رئیس موسسه تحقیقات تاسماهیان دریای خزر و اعضای هیات علمی و کارگروه جلبک و گیاهان دریایی موسسه علوم شیلاتی کشور سه شنبه ۲۴ مهر سال جاری  در سالن اندیشه برگزار شد.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی دستاوردهای اثربخش سازمان به عموم جامعه، اجرای پروژه های تحقیقاتی کارگروه جلبک را در راستای پروژه های ویژه و کلان مهم برشمرد. وی جلبک ورزی را از حیث ایجاد مزیت هایی از جمله تولید روغن و علوفه برای خوراک دام و طیور حائز اهمیت دانست و خاطر نشان ساخت پرورش جلبک در سطح وسیع، امکانی ایجاد می کند که بدون استفاده از زمین زراعی ، ظرفیت تولید روغن و خوراک دام کشور افزایش یافته و این امر موجب کاهش میزان وابستگی به واردات در کالاهای استراتژیک خواهد شد.

دکتر خاوازی با اشاره به ضرورت حمایت از پروژه های راهبردی و تحول بخش در سازمان تات، اجرای پایلوت پروژه جلبک را زمینه ساز مشارکت بخش خصوصی و ایجاد اشتغالزایی دانست و بر رفع موانع احتمالی و فراهم نمودن مقدمات کار تاکید کرد.رئیس سازمان موفقیت در  اجرای پروژه استحصال روغن از جلبک را به منزله انقلابی در تامین نیاز داخلی روغن برشمرد که ضرورت دارد با تسریع در امور، به زودی پایلوت تحقیقاتی این پروژه به یک پایلوت آموزشی برای ترویج و انتقال این دانش فنی تبدیل شود. وی هم چنین با اشاره به ضرورت تدوین سند ملی این پروژه، از موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور خواست همزمان با آغاز فاز عملیاتی این پروژه، با انتشار فراخوانی از کلیه محققان و فعالان بخش خصوصی که در زمینه بهره برداری از جلبک در زیرشاخه های دارویی، بهداشتی، انرژی، صنعتی و کشاورزی صاحب اثر هستند، دعوت شود یافته های علمی و فنی خود را ارائه دهند.

دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری ضمن مهم برشمردن اجرای این پروژه، تامین اعتبارات آن را در ذیل طرح های ویژه و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران قابل اجرا دانست و بر اعلام آمادگی معاونت پژوهش و فناوری سازمان در تحقق اهداف برنامه جلبک ورزی تاکید کرد. وی هم چنین با اشاره به ضرورت تدوین برنامه ذخایر ژنتیکی جلبک، از کلیه موسسه های تحقیقاتی تابعه سازمان خواست برای به ثمر رسیدن اهداف این پروژه همکاری خود را در مشارکت با موسسه علوم شیلاتی اعلام کنند.


دکتر پور کاظمی با اشاره به وجود۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی  در کشور، ضرورت و اهمیت بهره برداری از ظرفیت های خارق العاده جلبک را در تولید روغن، ترکیبات آرایشی-بهداشتی، بیودیزل، آلژینات سدیم و پایش محیط زیست وسایر مصارف صنعتی یادآور شد. وی تصویب سند ملی جلبک را به عنوان یکی از پروژه های اقتصاد مقاومتی در وزارت جهادکشاورزی درراستای ارتقای امنیت غذایی مهم خواند و اعلام داشت موسسه علوم شیلاتی آمادگی دارد ۵۰ درصد اعتبار اجرای پایلوت پروژه راهبردی جلبک را تامین کند. وی تولید روغن، خوراک دام و طیور و آلژینات سدیم را از اهم عناوین زیرپروژه های جلبک برشمرد و ابراز امیدواری کرد با راه اندازی پایلوت این پروژه و جلب مشارکت بخش خصوصی، این سرمایه خدادادی به ثروت تبدیل شده و در راستای خودکفایی تولید محصولات استراتژیک موثر باشد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی