سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برای به صفر رساندن خاموشی های برق به یاری وزارت نیرو می آید.
مهندس هاشمی رئیس گروه تخصصی برق شورای مرکزی در گفتگو با روابط عمومی شورا در توضیح این خبر گفت: در فصل گرما روزانه ۶ ساعت پیک مصرف برق محاسبه شده که ۴ ساعت آن در روز و ۲ ساعت در آغاز شب است. این رقم در طول یکصد روز به ۶۰۰ ساعت پیک مصرف می رسد که می توان با اتخاذ تدابیر مناسب آن را کنترل نمود.
به گفته وی، آموزش همگانی و جلب همکاری مردم برای کاهش مصرف به عنوان کارآمدترین و سریع ترین راه در جهت کاهش خاموشی هاست. همچنین تغییر ساعت کار ادارات و نصب کنتورهای هوشمند با اولویت واحدهای تجاری، اداری و خانگی و نیز تنظیم دمای کولرها روی ۲۴ درجه سانتیگراد از دیگر تدابیر پیشنهادی این گروه تخصصی است.
مهندس هاشمی از همکاری موثر گروه های تخصصی برق، مکانیک و معماری در این زمینه خبر داد و گفت: شهر یزد می تواند نمونه خوبی در زمینه همکاری های بین رشته ای برای کاهش خاموشی ها قلمداد شود. طراحی ساختمان ها به طرف جذب هرچه بیشتر نور آفتاب، استفاده از تجهیزات و امکانات انرژی خورشیدی، عایق کاری ساختمان ها و حتی استفاده از پنجره هایی که می توانند انرژی خورشیدی را به برق تبدیل کنند از دیگر راهکارهای عنوان شده در این زمینه است.
وی در مورد اولویت های کاری گروه تخصصی برق شورای مرکزی نیز به بیان سرفصل هایی چون برنامه ریزی اجرایی مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان در زمینه سرویس و تعمیرات و نگهداری ساختمان ها و پیگیری اجرای تفاهم نامه FETH بین سازمان نظام مهندسی ساختمان و شرکت مخابرات پرداخت.
تهیه پیش نویس تفاهم نامه نظارت بر اجرای تاسیسات برق اماکن و پیگیری دوره های آموزشی کارآموزی و کارورزی به ویژه برای مهندسان پایه ۳ از دیگر موارد مهم دستور کار این گروه تخصصی است.