۲۴ مهرماه مصادف با روز جهانی غذا است. سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد FAO شعار امسال را " اقدامات ما، آینده ماست " با هدف حذف گرسنگی در دنیا تا سال ۲۰۳۰ اعلام کرده است.
به گزارش وب دا، قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدگفت: بر اساس اطلاعات دریافتی از وزارت، طبق آخرین گزارش FAO در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸۲۰ میلیون نفر از مردم جهان از سوء تغذیه مزمن رنج می برند.
دکتر سید کاظم فرهمند با اشاره به اینکه از هر ۹ نفر در جهان یک نفر گرسنه است خاطر نشان کرد: جنگ، تغییرات شدید آب و هوایی، کاهش رشد اقتصادی، رشد روزافزون اضافه وزن و چاقی دستیابی به اهداف حذف گرسنگی و سوء تغذیه را در کشورهای جهان با چالش جدی مواجهه کرده است.
وی، هدف از برگزاری روز جهانی غذا را حساس سازی و کسب تعهد مسئولین و مقامات کشور ها در زمینه اهمیت تغذیه صحیح و نقش آن در ارتقاء امنیت غذا و تغذیه و حذف انواع مختلف سوء تغذیه اعم از سوء تغذیه ناشی از کمبود دریافت انرژی و مواد مغذی و سوء تغذیه ناشی از اضافه دریافت انرژی و بیش خواری عنوان نمود.
وی در ادامه افزود: در کشور ما نیز در سال های بعد از انقلاب اسلامی در جهت بهبود تغذیه و امنیت غذایی و کاهش سوء تغذیه اقدامات مهمی انجام گرفته است به طوری که براساس مطالعات ملی که در مقطع زمانی ۵ ساله انجام شده است کوتاه قدی تغذیه ای در کودکان زیر ۵ سال از حدود ۲۰ درصد در سال ۱۳۷۴ به ۶.۸ درصد و کم وزنی نیز از حدود ۱۷ درصد به حدود ۴ درصد در طی دو دهه کاهش یافته است.
دکتر فرهمند گفت: خوشبختانه کمبود آهن و کم خونی در گروه های سنی مختلف در طی یک دوره ۱۰ ساله با اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک و مکمل یاری تا ۵۰ درصد در گروه های سنی مختلف کاهش یافته است. ولی نباید از نظر دور داشت که سوء تغذیه کودکان و کمبود ریزمغذی ها در مناطق محروم کشور هنوز یک مشکل جدی است.
قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه گفت: در حال حاضر با توجه به روند افزایشی اضافه وزن و چاقی آنچه در سال های آتی باید در اولویت برنامه ها قرار گیرد، علاوه بر پیشگیری و کنترل سوء تغذیه کودکان و کمبود ریزمغذی ها، اجرای برنامه ها و مداخلات لازم در جهت پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان و سایر گروه های جامعه می باشد.
{jcomments on}