برنامه های روز جهانی غذا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام شد
فرشته فزونی کارشناس مسوول تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: گرسنگی به معنای کمبود مواد غذایی است که سیری شکمی حاصل نمیشود. نوع دیگری ازگرسنگی وجود دارد که گرسنگی سلولی نامیده می شود. دراین نوع گرسنگی مواد مغذی لازم برای رشد و نمو کودکان، سلامت بزرگسالان و عملکرد صحیح سلول فراهم نمیشود.
وی افزود: گرسنگی سلولی ممکن است خود را به سرعت نشان ندهد و حتی سال ها به طول انجامد ولی می تواند بر روی بهره هوشی، ایجاد بیماری های مزمن، توان کاری افراد و رشد توسعه ملی یک جامعه تاثیرگذار باشد. بنابراین بایستی در بحث آموزش به خانوارها و حساس سازی سیاست گذاران این نکته را در نظر داشت که سیری شکمی به تنهایی کافی نیست و باید بحث سیری سلولی و برنامه ریزیهای مرتبط با آن درنظر گرفته شود.
فزونی با اشاره به این نکته، که در حال حاضر در قالب طرح تحول نظام سلامت در حوزه بهداشت، کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت به منظور ارائه خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بکار گرفته شده اند، گفت: آحاد جامعه بویژه اقشار کم در آمد در مناطق محروم و حاشیه شهرها می توانند از خدمات مشاوره ای و تنظیم برنامه غذایی بطور رایگان بهره می برند.
وی افزود: در زمینه بهبود تغذیه جامعه، کلیه مراکز خدمات جامع سلامت با بکارگیری ۵۷ کارشناس تغذیه، خدمات مشاوره و مراقبت های تغذیه ای به گروههای سنی کودک، دانش آموز، مادران باردار، جوانان، میانسالان و سالمندان و افراد دارای پرفشاری خون، دیابت، دیس لیپیدمی، چاقی و ... ارائه می دهند. به طوریکه تعداد ۱۳۳۴۱۱ نفر تاکنون مراقبت تغذیه دریافت نموده اند.
کارشناس مسوول تغذیه معاونت بهداشت ادامه داد: اهداف برنامه بهبود تغذیه جامعه افزایش دسترسی خانواده ها به خدمات تغذیه به منظور پیشگیری و کنترل انواع سوء تغذیه و عوامل خطر تغذیه ای بیماریهای غیر واگیر، ارتقاء سواد تغذیه ای جامعه، ارتقاء مشارکت کلیه بخش های توسعه و گسترش مداخلات جامعه محور برای بهبود وضع تغذیه جامعه و گروه های در معرض خطر می باشد.
وی در ادامه به برنامه های معاونت بهداشت در جهت بهبود تغذیه جامعه اشاره نمود و گفت: اجرای برنامه بهبود تغذیه زنان روستایی و عشایری با همکاری سازمان جهاد کشاورزی، اجرای برنامههای حمایت تغذیه ای کودکان زیر ۵ سال با همکاری کمیته امداد امام، برنامه تامین یک وعده غذای گرم در روستا مهدها با همکاری سارمان بهزیستی از دیگر اقداماتی است که با هدف حذف گرسنگی و سوءتغذیه توسط کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشت شهرستان و مراکز خدمات جامع سلامت در حال اجراست.
فزونی در خصوص اجرای برنامه های روز جهانی غذا اذعان کرد: با همکاری و هماهنگی مراکز و شبکههای تحت پوشش معاونت امور بهداشتی دانشگاه، برنامه های متنوعی از قبیل برنامه مکمل یاری دانشآموزان درمدارس، برنامه پیشگیری و کنترل چاقی دانش آموزان، آموزش و فرهنگ سازی مدیریت مصرف غذا با هدف پیشگیری از اضافه وزن و چاقی و کاهش ضایعات غذا در قالب برگزاری جلسات آموزشی، جشنواره های غذای سالم، ارسال پیامک، نصب پلاکارد، توزیع رسانه و ... در مراکز و پایگاههای سلامت تحت پوشش دانشگاه، مهدکودک ها، مدارس، ادارات، کارخانجات و خانههای سلامت اجرا میگردد.
برپایی غرفه مشاوره تغذیه در بوستانها و ایستگاههای مترو از دیگر برنامه های معاونت بهداشتی برای آگاهی دادن به آحاد جامعه است که با هماهنگی سازمان های ذیربط انجام خواهد شد.
انتهای پیام/