علوم پایه | دانشگاه ارومیه

مراسم افتتاحیه چهل و سومین نمایشگاه دستاوردهای صنعت هسته ای ایران در دانشگاه ارومیه آغاز به کار کرد

در این مراسم که ۲۱ ام مهر ماه در سالن شهید چمران دانشگاه ارومیه و با حضور دکتر زارعان دستیار ویژه و معاون سازمان انرژی اتمی و مقامات لشکری و استانی، اساتید، دانشجویان برگزار شد دکتر حب نقی رییس دانشگاه ارومیه ضمن خوشامدگویی به حاضرین گفت: مقام معظم رهبری در مقابل تبلیغات مسموم محافل صهیونیستی فتوا دادند که انرژی هسته ای ایران برای مقاصد صلح آمیز استفاده خواهد شد و کاربردهای نظامی آن حرام می باشد و با این فتوا سمت و سوی حرکت انرژی هسته ای در ایران را مشخص کردند .

رییس دانشگاه ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای این چنینی در محافل دانشگاهی ضمن ایجاد ارتباط قوی تر بین صنعت و دانشگاه، باعث شناسایی نیروهای ارزشی و متخصص دانشگاهها که توان فعالیت در عرصه گسترده انرژی هسته ای را دارند می شود.

در ادامه علی مصطفوی سرپرست معاونت امنیتی، سیاسی و اجتماعی استاندار با اشاره به دو وجه مخرب و سازنده انرژی اتمی گفت: همه ی محققین، امروز بر این عقیده هستند که استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای در توسعه پایدار هر کشوری موثر است.

مصطفوی افزود: مذاکرات اخیر برجام و جنگ تحمیلی ایران مشابهاتی با یکدیگر دارند همانطور که رژیم صدام را استکبار جهانی در یکسو حمایت می کردند و در سوی دیگر این مردم ایران بودند که با رهبری داهیانه امام خمینی( ره) به دفاع از ایران و ارزشهای آن پرداختند در مذاکرات برجام نیز در یکسو استکبار جهانی و در سوی دیگر دیپلمات ها و دانشمندان ما با رهبری مقام معظم رهبری حضور داشتند.

دکتر علی اصغر زارعان دستیار ویژه و معاون سازمان انرژی اتمی به عنوان آخرین سخنران مراسم با اشاره به موفقیت های چشمگیر هسته ای ایران در دهه های اخیر گفت: یکی از رویکردهای نظام سلطه تزریق یاس و نا امیدی در میان جوانان و جامعه است که ما نمی توانیم؛ اما ما می توانیم و این را به اثبات رساندیم. جوانان ما با سختکوشی و تفکر جهادی در کنار همه ی کمبودهایی که بود توانستند در این عرصه به پیش بروند و یکی از نمونه های این دانشمندان دکتر شهریاری است که خلوص و تلاش شبانه روزی او را از نزدیک دیدیم و لمس کردیم.

وی صادرات بیش از ۷۰تن آب سنگین اراک با خلوص۹۹.۰۹ درصد به دو کشور آمریکا و روسیه را از جلوه های توقف ناپذیری سیر پیشرفت صنعت هسته ای کشور دانست و ادامه داد: ما بومی سازی دانش هسته ای را سر لوحه کار مان قرار دادیم و امروز اعلام می کنیم در انرژی اتمی به خود اتکایی صد در صد رسیده ایم و علاوه بر دیگر شاخه های دانش هسته ای، انواع سانتریفیوژ را در نوع سخت افزار و نرم افزاری تولید می کنیم.

دکتر زارعان تصریح کرد: دشمن در راه کسب دانش هسته ای از هیچ دشمنی و توطئه علیه ایران فروگذاری نکرد اما فرزندان این سرزمین با هوشیاری کامل و توکل به خدا و توسل به ائمه معصومین از تمام موانع گذشتند و امروز به جایی رسیده ایم که خودمان طراحی می کنیم و خودمان نیز می سازیم.

دستیار ویژه و معاون سازمان انرژی اتمی افزود:  از مهمترین موارد استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای، تولید برق است که نیروگاه اتمی بوشهر با ظرفیت ۱۰۰۰ مگابایت در مدار است و کلنگ ساخت دو نیروگاه ۱۰۵۰ مگابایتی نیز به زمین زده شده است و این در حالی است که در ایام نه چندان دور تامین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر بر عهده روس ها بود و امروز به همت متخصصان داخلی کشور تمام مراحل تامین سوخت نیروگاه بوشهر از مرحله اکتشاف تا تبدیل به مجتمع های سوخت و استفاده در نیروگاه ها در داخل کشور انجام میشود که این توانایی تنها دراختیار تعداد معدودی از کشورهاست

در اختتام مراسم افتتاحیه، سازمان انرژی اتمی ایران از دانشگاه ارومیه به عنوان مجری برگزاری نمایشگاه تقدیر نمود.


پس از مراسم افتتاحیه نمایشگاه هسته ای با ۲۰ غرفه شامل بخش چرخه سوخت، اکتشاف و استخراج، فرآوری اورانیوم، ماکت نیروگاه اتمی بوشهر، آب سنگین اراک، پسمانداری، ماشین سانتریفیوژ و ... و با حضور کارشناسان سازمان انرژی اتمی ۲۱ مهر ماه افتتاح گردید این نمایشگاه تا ۲۵ ام مهر ماه در محل دانشگاه ارومیه ادامه خواهد داشت.