در بخش سوم دکتر فواد عسجدی دبیر بورد تغذیه مرکز عالی پزشکی فیفا در خصوص تقسیم بندی مکمل های ورزشی در گروه های چهارگانه، معرفی مکمل های گروه A و B، میزان نیاز به مایعات و درشت مغذی ها قبل، حین و پس از تمرین ورزشی مطالبی را ارائه داد.
ایشان همچنین پیرامون مکمل های گروه A و در خصوص نوشیدنی های ورزشی، ژل های ورزشی و Sportbars، پودرهای پروتئینی، شامل پودر whey و انواع موجود در بازار و زمان بندی مصرف آن، کراتین، وعده های غذایی مایع ، الکترولیت ها، مکمل های کلسیم، آهن، مولتی ویتامین و ویتامین D ، کافئین، بی کربنات، توضیحاتی را ارائه کرد و در انتهای این بخش از دسته مکمل های گروه B نیز در خصوص بتا آلانین، کارنیتین، HMB و Fish Oils توضیحاتی مبسوطی ارائه شد.
عسجدی همچنین اضافه کرد: توضیحاتی پیرامون اهمیت و جایگاه تغذیه شب قبل از مسابقه، روز مسابقه شامل وعده صبحانه، آخرین وعده قبل از مسابقه و ترکیب درشت مغذی های آن، نوشیدنی های مصرفی درحین مسابقه و همچنین تغذیه پس از پایان مسابقه، لزوم شروع سریع آن و فاصله زمانی مناسب جهت ریکاوری مناسب ورزشکار، ارائه کرد و در انتها به پرسش و پاسخ در خصوص سوالات تغذیه ورزشکاران که برای شرکت کنندگان در نظر گرفته شده بود، پرداخت.
کنفرانس باز آموزی مکمل یاری و تغذیه ورزشی در علوم پزشکی وارستگان برگزار شد
کنفرانس یک روزه " مکمل یاری و تغذیه ورزشی" با محوریت تغذیه ورزشی و با هدف اعتلای سطح دانش و آگاهی فعالین حوزه تغذیه و ورزش در تاریخ پنج شنبه ۱۹ مهرماه ۱۳۹۷ توسط گروه تغذیه مرکز آموزش عالی علوم پزشکی وارستگان با امتیاز بازآموزی برگزار شد.
به گزارش مفدا وارستگان ، در بخش اول کنفرانس دکتر محمد علی سردار در سخنرانی ای پیرامون سیستم های انرژی، بیان داشت که این سیستم ها در سه بخش شامل سیستم فسفاژن ( ATP و فسفوکراتین)، گلیکولیز بی هوازی و سیستم هوازی تقسیم بندی می شوند، در فعالیت های کوتاه مدت کمتر از هشت ثانیه از سیستم فسفاژن، فعالیت های تا مرز دو دقیقه از سیستم بی هوازی و فعالیت بیشتر از این زمان، از سیستم هوازی استفاده می شود. در ابتدا بدن از ذخایر گلیکوژن عضلات و منابع کربوهیدراتی و سپس در ورزش های با مدت طولانی تر از چربی ها به عنوان سوخت استفاده می کند. در ورزش های با سرعت و شدت بالا که بدن فرصت کافی برای تامین اکسیژن ندارد، به صورت بی هوازی قند مورد مصرف قرار گرفته و تولید اسید لاکتیک می کند. در صورت تجمع اسید لاکیتیک در بافت ها احساس درد و خستگی در بدن ورزشکار رخ می دهد.
در بخش دوم دکتر مصطفی عربی در مورد کلیات تغذیه ورزشکاران و ارزیابی بدن و چگونگی تفسیر آن ها به ارائه مطالبی پرداخت. در این بخش دستگاه ها و روش های معتبر ارزیابی ترکیب بدن ورزشکاران معرفی شد و سپس فرمول های محاسبه انرژی ورزشکاران و نحوه تقسیم درست مغذی ها در رژیم غذایی آن ها مطرح شد. و در قسمت دیگری در مورد مقدار نیاز ریز مغذی ها از جمله آهن، کلسیم و ویتامین D بسته به نوع ورزش، جنسیت و وضعیت جسمی ورزشکار مطرح شد. همچنین در مورد اختلالات روانی شایع در ورزشکاران که بر نحوه دریافت آن ها تاثیر دارد توضیحاتی داده شد.