برخی ساختارهای آموزشی مانع تحول در علوم انسانی هستند
جلسه ۱۵۶ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر غلامعلی حداد عادل برگزار شد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ابتدای این جلسه گزارشی از فعالیتهای پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی توسط دکتر قبادی رئیس این پژوهشگاه ارائه شد.
در این گزارش، با تشریح فعالیتهای صورت گرفته در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در بخشهای مختلف، شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
ترویج فرهنگ نقد مبانی علوم انسانی، برگزاری نشستهای علمی با حضور اندیشمندان علوم انسانی، معطوف بودن توان علمی پژوهشگاه به حل مشکلات جامعه و انتشار کتب مناسب در حوزه علوم انسانی، پژوهشهای فرهنگی است.
در ادامه این گزارش اعلام شد "بازخوانی علوم انسانی" در چهلمین سالگرد علوم انسانی از اهم اقدامات این نهاد خواهد بود.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستور بعدی جلسه ۱۵۶ شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی، ادامه بررسی سرفصل برنامه درسی "رشته حقوق محیط زیست" در مقطع کارشناسی ارشد بود.
در این بخش دکتر سید فضلالله موسوی رئیس کارگروه حقوق شورای تحول با تشریح برخی اصلاحات صورت گرفته در این برنامه درسی گفت: اهم موارد که در جلسه گذشته مورد اشاره قرار گرفت اعمال شده است.
پس از سخنان دکتر موسوی، اعضا به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: توجه به مطالعات میان رشتهای، رفع مشکل روش تحقیق در این سرفصلها، مشکل در تدریس برخی سرفصلها از نظر واحدهای درسی، تنوع در مباحث مطرح در حوزه محیط زیست، ارتباط میان مباحث حقوق محیط زیست و سایر شاخههای حقوق مانند حقوق عمومی و... و توجه به مباحث مدیریتی در این سرفصلها.
پس از سخنان اعضاء دکتر حداد عادل نیز طی سخنانی گفت: برخی از ساختارهای آموزشی مانع پیشرفت تحول و ارتقاء در علوم انسانی هستند ولی فعلاً ما قصد نداریم این ساختارها را تغییر دهیم و این گام بعدی ما است.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، بعد از اظهارنظر اعضای شورای تخصصی تحول و ارتقاء علوم انسانی با رای مثبت اعضا سرفصل برنامه درسی رشته حقوق محیط زیست در مقطع کارشناسی ارشد به تصویب رسید.