عمومی | دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تبریز

جلسه تدوین حسابهای  استانی سلامت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز جلسه ای با عنوان تدوین جریان مالی نظام سلامت با حضور ریئس دانشگاه، قائم مقام ، معاونین دانشگاه ، رئیس و اعضای هیات علمی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و مسئولین عرصه سلامت استان روز هفدهم مهرماه نودو هفت در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار گردید.
در این جلسه دکتر صومی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزهدف از گردهمایی مسئولین را تکلیف واسپاری شده به دانشگاه علوم پزشکی تبریز از طرف وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی اعلام نموده و  به  اهمیت محاسبه حسابهای سلامت استان و نقش آن در برنامه ریزی استانی و سیاستگذاری ملی مورد تاکید کرد.
دکتر طاهر اقدم معاون اجتماعی دانشگاه ، بر مهم بودن آگاهی از نحوه هزینه کرد منابع و اعتبارات موجود در بخش سلامت، و اینکه منابع موجود صرف چه نوع خدماتی می شود صحه گذاشته وبر ضرورت مشارکت همکاران در این جریان مالی نظام سلامت تاکید کرد.
دکتر محبوب اهری رئیس دانشکده مدیریت واطلاع رسانی دانشگاه و دکتر بهزاد نجفی ، در قالب یک سخنرانی مفهوم ، تاریخچه و روش شناسی  محاسبه حسابهای سلامت استان را تشریح کرده وگفت : این روش شناسی اولین بار در ایران اجرا خواهد شد و در کلیه مراحل کارشناسان و تیم متخصصان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی با کمک نمایندگان سازمانهای سلامت استان از راهنمایی های متخصصان دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت مستقر در قاهره مصر استفاده خواهند نمود. در خاتمه ، دکتر بهزاد نجفی مدیر اجرایی پروژه حسابهای سلامت استان انتظارات تیم علمی را از سازمانهای همکار در پروژه بیان نموده و تاکید کرد ، برنامه ریزی انجام این پروژه در مدت بیش از ۸ ماه توسط تیم علمی صورت گرفته است و اکنون در اجرای پروژه نقش سازمانهای عرصه سلامت استان در رسیدن به اهداف پروژه حیاتی و تعیین کننده می باشد. مقرر گردید سازمانهای همکار نمایندگان آگاه و تاثیر گذار خود را به کمیته فنی حسابهای سلامت استان واقع در دانشگاه علوم پزشکی تبریز معرفی نموده و جمع آوری اطلاعات در قالب همکاری همه سازمانهای فعال عرصه سلامت استان شروع شود.
پروژه حساب های سلامت استان به عنوان یکی از تکالیف  واسپاری شده از طرف وزارت بهداشت به دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، با مدیریت تیم علمی گروه اقتصاد سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مشارکت معاونت های دانشگاه، استانداری، شهرداری، سازمانهای بیمه سلامت ، و سایر فعالان عرصه سلامت استان آذربایجان شرقی اجرا خواهد گردید. در این پروژه با استفاده از روش شناسی SHA ۲۰۱۱ ، جریان مالی اعتبارات بخش سلامت به تفکیک سازمانهای مدیریت کننده منابع،  ارایه دهندگان خدمت، ، نوع خدمات ارایه شده  و گروهای دریافت کننده خدمات محاسبه و در سامانه ای ثبت خواهد. گفتنی است : اکنون حسابهای ملی سلامت به عنوان تکلیف  اجباری کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت ، همه ساله در کشورها محاسبه می شود. در جمهوری اسلامی ایران، مرکز آمار ایران حسابهای ملی سلامت را با روش شناسی NHA محاسبه و گزارش می کند.