عمومی | دانشگاه تهران

رئیس دانشگاه تهران با نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دیدار و گفت‌وگو کرد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران به نقل از معاونت فرهنگی و اجتماعی ، دکتر محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران در این دیدار پس از شنیدن نقطه نظرات دانشجویان حاضر نکاتی را مورد اشاره قرار داد.
وی در ابتدای سخنان خود ضمن اظهار خوشحالی از برگزاری این جلسه، نقش تشکل‌های دانشجویی را در توسعه دانشگاه ممتاز توصیف کرد و گفت: «تشکل‌های دانشجویی همواره موجب ایجاد نشاط و امید در دانشگاه بوده و نقشی اساسی در توسعه علمی و فرهنگی دانشگاه دارند».
رئیس دانشگاه با تشویق دانشجویان به داشتن افق‌های بازتر و بزرگ‌تر، خاطر نشان کرد: «رضایت داشتن از وضع موجود سرآغاز سقوط است. باید افق‌های دانشگاه را بازتر و بزرگ‌تر ببینیم. امروز رقابت در دانشگاه تهران از سطحی ملی و داخلی به سطحی بین‌المللی ارتقا یافته و شما دانشجویان با درک درست از شرایط می‌توانید در این راستا کارهای بزرگی را انجام دهید».
دکتر نیلی احمدآبادی داشتن نگاه‌های متفاوت را زمینه رشد برشمرد و تصریح کرد: «دانشگاه محل تضارب آرا و احترام قائل شدن برای دیدگاه‌های مختلف است. به همین دلیل معتقدم باید از انتقاد استقبال کرد و آن را زمینه‌ای برای پیشرفت قرار داد. البته باید یادمان باشد که انتقادها باید سازنده باشد. نظرات تند و یک‌سویه و فاقد استدلال بیشتر موجب انحراف از مسیر پیشرفت است. ما از انتقاد و دیدگاه‌های متنوع استقبال می‌کنیم اما اعتقاد داریم سیاه‌نمایی و صرفاً به نقاط منفی یک جریان پرداختن متناسب شان و جایگاه دانشگاه و دانشگاهیان نیست».
رئیس دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه سوم توسعه دانشگاه و محورهای کلان آن، از جمله گسترش روابط بین‌المللی، کارآفرینی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی و اخلاق حرفه‌ای اشاره کرد و این اهداف را متناسب با الگوی تمدن ایرانی و اسلامی دانست.
وی اظهار کرد: «دانشگاه برای پذیرش مسئولیت‌های اجتماعی جدی‌تر آماده است و در عین حال از دیگر دستگاه‌های اجرایی و مسئولان ارشد کشور درخواست داریم که بیش از پیش به دانشگاه اعتماد و در حل مشکلات اجتماعی از ظرفیت دانشگاهیان استفاده کنند».
دکتر نیلی احمدآبادی درباره نبود رویه‌های مشابه در دانشگاه، گفت: «دانشگاه تهران، دانشگاه بسیار بزرگی است؛ قرار بود اختیارات بیشتری به صف داده شود و صف سپاری صورت گیرد که بروکراسی کم شود، این ایده درست است اما اگر برای این صف سپاری آیین‌نامه‌های دقیق و رویه‌های معین نداشته باشیم از استاندارد خارج خواهیم شد».
وی افزود: «دانشگاه باید به گونه‌ای باشد که به هر نقطه از آن، چه کیش باشد چه فومن و چه پردیس مرکزی، بروید احساس کنید در دانشگاه تهران هستید. دانشگاهیان باید دارای فرهنگ کاری مشابه و آموزش‌های حین خدمت مشابه باشند تا رفتاری مشابهی در دانشگاه رایج شود».
پیش از سخنان دکتر نیلی، معاون فرهنگی دانشگاه هدف از برگزاری این جلسات را نزدیک‌تر شدن دیدگاه‌های نمایندگان تشکل‌های دانشجویی و مدیران ارشد دانشگاه دانست و گفت: «ما معتقدیم هرچه دانشجویان و مدیران دانشگاه با هم بیشتر گفت‌وگو کنند زمینه رشد و توسعه دانشگاه بیشتر فراهم می‌شود. تشکل‌های دانشجویی یک رکن مهم دانشگاه هستند و اینکه در جریان رخدادها و سیاست‌های دانشگاه باشند به آن‌ها کمک می‌کند دانشگاه را در مسیر خود بیشتر یاری کنند».
در ادامه نمایندگان تشکل‌های دانشجویی هر یک نقطه نظرات و پیشنهادات خود را در راستای ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های دانشجویی ارائه کرده و خواستار توجه بیشتر دانشگاه در ایجاد بسترهای لازم توسعه فعالیت‌های این تشکل‌ها شدند.
در این جلسه انجمن‌های علمی دانشجویی، کانون‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی و دینی دانشجویی، انجمن اسلامی مستقل دانشجویان، جامعه اسلامی دانشجویان، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، بسیج دانشجویی دانشگاه و نشریات دانشجویی و تعدادی از مدیران و کارشناسان معاونت فرهنگی دانشگاه حضور داشتند.

دانشجویان، اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه تهران می‌توانند با عضویت در « شعاع » (شبکه علمی آموزش عالی دانشگاه تهران) در جریان آخرین اخبار و اطلاعیه‌های دانشگاه قرار گیرند.