توجه محققین به معماری دست کند جلب شده است
.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، مهنار اشرفی دبیر علمی سومین همایش بین المللی معماری دست کند و رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی تاریخی پژوهشگاه این مطلب را در نخستین روز از برگزاری سومین همایش بین المللی معماری دست کند مطرح کرد .
او گفت : معماری دست کند به عنوان موضوعی که در دهه گذشته حتی نامی از آن نمی رفت در کمتر از یک دهه شاهد سومین رخدادی هستیم که حول موضوع آن اتفاق می افتد .
اشرفی افزود : دو همایش برگزار شده در خصوص معماری دست کند در سالهای ۱۳۹۱و۱۳۹۴توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری سعی کرد تا اهمیت میراث معماری دست کند را به محققین حوزه فرهنگ و هنر اثبات کرده و بدینوسیله توجه آنها را به شناسایی این آثار جلب کند.
وی اظهار داشت : امروز محققین و متخصصین این حوزه از اقصی نقاط ایران و جهان گرد هم آمده اند تا تجارب خود را به اشتراک گذاشته و با ابعاد مختلف این معماری ارزشمند و خلاقانه را هر چه بیشتر بازشناسند .
رییس پژوهشکده ابنیه و بافت های فرهنگی تاریخی پژوهشگاه با ابراز خرسندی از اینکه شاهد آن هستیم که بسیاری از آثار دست کندی که در گذشته مورد بی مهری قرار گرفته و فراموش شده بودند امروزه مستند سازی و مستند نگاری شده اند گفت :آمار رو به افزایش مقالات ، پایان نامه ها و رساله ها در دانشگاه های کشور توجه و حساسیت بیشتر محققین به این نوع از معماری را نشان می دهد.
دبیر علمی همایش افزود : با توجه به وجود تفاوت های قابل توجه در شکل و نحوه ایجاد ، توپوگرافی ، محل ویژه استقرار این آثار و دشواری های برداشت آنها در مقایسه با سایر آثار ،استفاده از روش ها و فنون جدید مستند نگاری می تواند اطلاعات دقیقی را که در گذشته تهیه آن امکان پذیر نبود به ما ارایه دهد که در نشست روز دوم این روش ها به همراه نمونه های کار شده توسط متخصصین ارایه خواهند شد .
وی تصریح کرد :توجه به ابعاد مختلف شکل گیری این معماری پس از مرحله شناسایی و معرفی کالبدی آن گام بعدی است که توجه ویژه محققین این حوزه را می طلبد .
اشرفی با نظری اجمالی به آمار مقالات ارایه شده در همایش های پیشین گفت : در همایش نخست از مجموع ۳۰۱چکیده ، ۱۲۲مقاله دریافت و ۸۱مقاله مورد پذیرش واقع شد .
او با بیان این نکته که در همایش دوم از ۲۸۳چکیده ۹۲مقاله داوری و ۶۵مقاله پذیرفته شد افزود :در همایش سوم نیز از ۱۱۰چکیده ۸۰مقاله داوری و ۵۸مقاله مورد تایید قرار گرفت .
دبیر علمی همایش اظهار داشت : اختلاف بالای آمار چکیده های مقالات در همایش اول با تعداد مقالات مردود حاکی از وجود ابهام در تشخیص این معماری توسط نویسندگان بود که این امر در همایش دوم تا حد زیادی برطرف شد به طوریکه در همایش سوم این اختلاف به حداقل رسیده است .
وی در پایان تصریح کرد :به عبارتی امروزه مفهوم معماری دست کند برای عموم محققین روشن و قابل تشخیص است .