برگزاری جلسه آموزشی در بیمارستان ضیائیان
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، این جلسه آموزشی، دوشنبه ۱۶ مهر ۹۷ با حضور دکتر منا کارگر، مسئول واحد تحقیق و توسعه در سالن آمفیتئاتر این بیمارستان با حضور جمعی از اساتید، دستیاران و دانشجویان برگزار شد.
در این جلسه دکتر کارگر به بیان تاریخچه و فراوانی عوارض دارویی در بیماران مراجعهکننده به بیمارستانها و نیز در دوره بستری بیماران اشاره کرد. وی همچنین به باورهای نادرستی که میتواند سبب کاهش گزارش دهی عوارض دارویی شود اشاره کرد و در مورد آنها توضیحاتی را بیان داشت.
دکتر کارگر در ادامه در مورد خطاهای دارویی در مرحله نسخهنویسی اشاره کرد و راهکارهایی جهت کاهش خطاهای تجویز داروها را برشمرد. در ادامه به روشهای مختلف گزارش دهی عوارض و خطاهای دارویی از طریق تکمیل فرم زرد یا بهصورت آنلاین و نیز از طریق اپلیکیشن اشاره شد و چند نمونه از اقدامات اخیر صورت گرفته توسط مرکز ملی ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها بر اساس گزارشها دریافتی عوارض دارویی بیان شد.
دکتر کارگر همچنین بهضرورت تجویز داروها در بیمارستان در چارچوب فرمولاری اشاره کرد و فرایند تدوین فرمولاری دارویی در بیمارستان را بیان داشت. وی همچنین به مزایای انجام فرایند تلفیق دارویی که در برخی بخشهای بیمارستان ضیائیان انجام میشود اشاره کرد. در ادامه جلسه تجویز منطقی داروها بر اساس پروتکلهای دارویی، نمونههای پروتکلهای دارویی ابلاغشده در دانشگاه، محدودیت تجویز برخی از داروهای آنتی میکروبیال و ضرورت تجویز آنها بر اساس تائید متخصص عفونی نیز اشاره شد.
دکتر کارگر در ادامه نیز در خصوص نحوه گزارش دهی مشکلات تجهیزات پزشکی، دستورالعمل فرآوری مجدد تجهیزات پزشکی و مطالبی که از طریق مراجعه به سایت معاونت غذا و دارو قابلدسترسی است نیز توضیحاتی بیان کرد.
توضیح اینکه در این جلسه کتاب پروتکل آنتیبیوتیک پروفیل اکسی قبل از اعمال جراحی و پروتکل درمان تجربی عفونتهای بیمارستانی» همراه با سایر فرمها، پروتکلها و دستورالعملهای مورداشاره در جلسه در اختیار حاضرین قرار گرفت.