عمومی | دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

جلسه کمیته دانشگاهی آنفلوانزا در شهرکرد برگزار شد

وبدا؛ سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد و رئیس مرکز بهداشت استان چهارمحال و بختیاری از تشکیل جلسه کمیته دانشگاهی آنفلوانزا در مرکز بهداشت این استان خبر داد.
به گزارش وبدا؛ سید راشد جزایری افزود: این جلسه در شانزدهمین روز از مهرماه ۹۷ با حضور نمایندگان ادارات و ارگان های عضو کمیته، روسا و مدیران مراکز بهداشتی و درمانی، کارشناسان مربوطه و متخصصین عفونی در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار شد.
به گفته وی، در این جلسه ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته در راستای پیشگیری، کنترل و درمان بیماری آنفلوانزا در سنوات گذشته، در خصوص مشکلات، چالشهای پیش روی برنامه های پیشگیرانه و کنترلی سال جاری بحث و تبادل نظر و تصمیمات لازم اتخاذ گردید.
وی در ادامه به تعداد موارد ابتلا آنفلوانزا در سال ۹۶ اشاره داشت و افزود: سال گذشته در استان ۴هزار و ۳۲۳ نفر به آنفلوانزا مبتلا شدند که در مجموع یکهزار و ۳۸۸ نمونه گیری از این افراد انجام و ۱۹۷ نمونه مثبت گزارش شد.
وی تعداد موارد مرگ ناشی از ابتلا به آنفلوانزا در سال گذشته را ۹ مورد اعلام کرد و افزود: ۲هزار و ۳۶۱ نفر در اثر ابتلا به این بیماری در مراکز درمانی بستری شدند.
جزایری موفقیت در امر پیشگیری و کنترل بیماری آنفلوانزا را مرهون همکاری و مشارکت های درون و برون سازمانی دانست و افزود: در این جلسه سعی شد با حضور مقامات سیاسی و امنیتی، نمایندگانی از اداره محیط زیست و دامپزشکی و حضور متخصصین و مسئولین امر تدابیر لازم در این زمینه اتخاذ شود.
وی با بیان اینکه همه ساله امکان شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و آنفلوانزای انسانی با شروع فصل سرما افزایش می یابد افزود: در همین راستا آموزش و اطلاع رسانی در خصوص علائم، راه های پیشگیری برای گروه های هدف در اولویت برنامه ها بوده است.
وی، از تامین ۴هزار دوز واکسن آنفلوانزا در سال جاری برای تزریق گروه های هدف در استان خبر داد و افزود: گروه های هدف اولویت بندی و واکسن آنها از طریق بخش دولتی بصورت رایگان تامین و سایر افراد در معرض خطر می توانند واکسن را از سطح داروخانه ها تهیه نمایند.
به گفته وی، در ادامه این جلسه فاتحی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان به ارائه گزارش فعالیت های این اداره در راستای پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پرداخت.
جزایری گفت: دکتر فریدون رحمانی متخصص بیماری های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در خصوص علائم، راه های تشخیص و درمان بیماری مباحثی را بیان و به سوالات مطرح شده از سوی حاضرین پاسخ داد.