عمومی | بنیاد ملی نخبگان

رقابت بیش از ۱۰۰ اختراع در جشنواره رویش دماوند و خاوران

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ داود فیض؛ رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان با اعلام خبر داوری ۱۰۳ اختراع در جشنواره‌ اخترعات و ابتکارات رویش خاوران و دماوند، گفت: این جشنواره‌ ۱۸ و ۱۹ مهرماه سال جاری به میزبانی بنیاد نخبگان استان سمنان و با حضور مخترعان استان‌های سمنان، تهران، البرز، مازندران، گلستان، کرمان، سیستان‌وبلوچستان، خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی و خراسان‌جنوبی در محل دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان برگزار می‌شود.

وی افزود: اخترعات حاضر در این جشنواره در بخش‌های فنی و مهندسی، علوم‌پایه، کشاورزی و منابع طبیعی، پزشکی و تجهیزات پزشکی و علوم‌انسانی است.

رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان، شناسایی اختراع‌های برتر و کمک به تجاری‌سازی آنها تا رسیدن به نقطه تولید انبوه و ثروت‌آفرینی را از اهداف این جشنواره عنوان کرد و گفت: اختراع‌های حاضر در این جشنواره در گروه‌های الکترونیک و کنترل، برق و قدرت، تجهیزات پزشکی، شیمی، علوم دارویی، کامپیوتر، کشاورزی، عمران، مکانیک، مواد، نفت و گاز و پتروشیمی و صنایع غذایی ارایه می‌شوند .

وی افزود: بیشترین اختراع‌های ارایه شده در این جشنواره به ترتیب ۲۳ اختراع در گروه تجهیزات پزشکی، ۱۸ اختراع در گروه مکانیک، ۱۳ اختراع در گروه عمران، ۱۳ اختراع در گروه الکترونیک و ۱۰ اختراع در گروه مواد است .
داود فیض با اشاره به تنوع حضور مخترعان از استان های مختلف منطقه دماوند و خاوران، گفت: ۳۳ مخترع از استان تهران، ۱۷ مخترع از سمنان، ۱۲ مخترع از خراسان رضوی و ۱۱ مخترع از مازندران در این جشنواره حضور دارند .

رئیس بنیاد نخبگان استان سمنان خاطرنشان کرد: کارگاه آموزشی ارزشگذاری اختراعات با همکاری این بنیاد و پارک علم‌و‌فناوری استان در روز نخست جشنواره برگزار می‌شود. در این کارگاه آموزشی، دانشجویان، اساتید، صاحبان اختراع و ایده و دانش‌آموزان می‌توانند شرکت کنند.

وی یادآور شد: با عنایت به شرایط اقلیمی این استان و خشکسالی و کمبود منابع آبی موجود و وضعیت نسبتاً مشابه در سایر استان‌های هم‌پهنه مشارکت‌کننده در این جشنواره، بخش ویژه‌ای در با موضوع ارائه فناوری‌های نوین مرتبط با حوزه آب و خشکسالی در نظر گرفته شده است .

فیض در پایان با بیان اینکه در بخش فناوری های مرتبط با حوزه آب حدود ۴۰ شرکت از سراسر کشور حضور دارند، تصریح کرد: ۷۲ ایده نوآورانه در حوزه آب و خشکسالی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که پس از داوری و ارزیابی، تعداد ۷ ایده برگزیده و از صاحبان ایده تجلیل می‌شود .