دبیر هفته جهانی فضا: ۱۳۰هزار دانش آموز تحت پوشش آموزش ترویجی فضایی قرار می گیرند
محمدجعفر محمدی دبیر هفته جهانی فضا امروز(یکشنبه)در گفت و گو با خبرنگار مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، با بیان اینکه براساس قطعنامه ای که در سال ۱۹۹۹ میلادی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد هر سال از ۴ تا ۱۰ اکتبر (۱۲ تا ۱۸ مهر) هفته جهانی فضا نامیده میشود اظهار کرد: این نامگذاری به دلیل پرتاب نخستین ماهواره زمین و امضای معاهده مشخص کننده اصول حدود دولت ها در اکتشافات فضایی انجام شده است.
وی با بیان اینکه مردم ما باید از مزایای کاربردهای فناوری فضایی مطلع باشند خاطرنشان کرد: سازمان فضایی با برنامه های ترویجی در تلاش است که حقوق عموم مردم در این زمینه محقق کند که نتایج علوم فضایی در زندگی روزمره مردم دیده شود.
محمدی درباره مزایای برگزاری هفته جهانی فضا خاطرنشان کرد: توسعه همکاری های بین المللی و ایجاد فرصت برای آگاهی بخشی عمومی از مزایای برگزاری این هفته است که حضور کودکان، نوجوانان، جوانان، خانواده ها و متخصصان حوزه های مختلف در این برنامهها مدنظر است.
وی تصریح کرد: هر سال ستاد هفته جهانی فضا در سازمان فضایی ایران تشکیل می شود که برنامه هایی را با مشارکت بخش دولتی و غیردولتی متناسب با شعار همان سال تدوین می کند. شعار امسال « فضا، جهان را متحد می کند» است که برنامهها بر این اساس تهیه شده است.
دبیر هفته جهانی فضا با اشاره به امضای تفاهم نامه با سازمان استعدادهای درخشان تصریح کرد: طبق این تفاهم نامه ۱۳۰هزار دانش آموز و ۷۰۰ مدرسه استعدادهای درخشان تحت پوشش آموزش های ترویجی فضایی قرار می گیرند البته این فرآیند برای سایر مدرسه ها در حال طی شدن است .
وی درباره آگاه سازی کودکان در حوزه فناوری فضایی تصریح کرد: برای جوانان و ایده های نو برنامه هایی در طول هفته فضا در نقاط مختلف کشور اجرا شده است که در استان قم برای کودکان و نوجوانان با همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مرکز نجوم قم ویژه برنامه هایی در این زمینه برگزار شد البته در سایر نقاط کشور نیز در قالب مسابقات عکاسی، نقاشی، مقاله نویسی و ایده های نوین برنامه های متعددی اجرا شده است.
دبیر هفته جهانی فضا با بیان اینکه در هفته جهانی فضا، امسال برای کودکان و نوجوانان برنامههای متعددی برگزار شده است تصریح کرد: در بوستان آب و آتش تهران نمایش فیلمهایی در این زمینه، مقاله نویسی، نقاشی و رصد فضا اجرا شده است.
محمدی با اشاره به نقش مهم آگاه سازی کودکان در فناوری فضایی خاطرنشان کرد: آشنایی کودکان با فناوری فضایی زمینه ساز تربیت نیروی انسانی ماهر در این حوزه است که این آگاهی بخشی موجب جلب حمایت عموم مردم به فضای فناوری فضایی و توسعه همکاری های بین المللی می شود.
وی درباره برنامه های هفته جهانی فضا در کاشان نیز توضیح داد: افتتاحیه هفته جهانی فضا در کاشان با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پنجشنبه گذشته برگزار شد که در حاشیه این مراسم برگزاری نمایشگاه عکس، رصد فضا، همایش نجوم و گردشگری، همایش تسبیح ستارگان در مرنجاب و رونمایی از تمبرهفته جهانی فضا برگزار شد.
دبیر هفته جهانی فضا درباره نقش فضا و گردشگری و ایجاد «پارک فضاپایه» در اطراف کاشان بیان کرد: هر منطقه از کشور دارای ظرفیتی است که کاشان به دلیل داشتن آسمان صاف زمینه ایجاد پارک گردشگری فضاپایه را دارد؛ در این زمینه جانماییها در اطراف کاشان با مشارکت بخش خصوصی انجام شده است که با راه اندازی این پارک فرصت جمع آوری دانش فضایی برای مخاطبان ما فراهم میشود.
محمدی با اشاره به اینکه ارتباطات بدون فناوری فضایی بی معناست گفت: فضا و ارتباطات دو بخش جدایی ناپذیر است که موجب ارتقای کیفیت زندگی می شود که در این هفته توانسته ایم به تبیین این موضوع بیشتر بپردازیم.
وی با اشاره به سخنان سال گذشته وزیر ارتباطات مبنی بر جایگاه ویژه فناوری فضایی تصریح کرد: امسال حمایت های خوبی از سوی مراکز دانشگاهی، علمی، بخش خصوصی و مراکز دولتی ارتباطات و مدیر جدید سازمان فضایی انجام شده است البته نتایج آن باید در زندگی مردم دیده شود با این نگاه برنامه ها تدوین می شود و تاثیر جدی نیز در زندگی امروزی دارد.
محمدی تصریح کرد: دبیرخانه دایمی هفته جهانی فضا در حوزه های گوناگون در طول سال برنامه دارد و همه کسانی که علاقمند هستند می توانند از طریق سایت سازمان فضایی یا تلفن ۲۲۰۲۹۷۵۷ با این مجموعه در تماس باشند.