رشد شرکتهای دانشبنیان یکی از الزامات توسعه منطقهای است
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ علیحسین صابری؛ رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان در نشست خبری، با تاکید بر رسالت بنیاد ملی نخبگان مبنی بر شناسایی، حمایت و هدایت اجتماع نخبگانی، گفت: همه دانشجویان و دانشآموختگان برتر، مخترعان و صاحبان شرکتهای دانشبنیان، میتوانند از تسهیلات اعطایی برخوردار شوند.
وی با اشاره به تسهیل نظاموظیفه تخصصی، افزود: در این بخش، فرد میتواند دوره خدمت سربازی خود را به صورت انجام یک طرح تحقیقاتی، طبق مقررات بنیاد ملی نخبگان و با همکاری ستاد کل نیرویهای مسلح طی کند و در این مدت علاوه بر گذراندن دوره، هم حضور در یک پروژه واقعی را تجربه کند و داشتههای خود را در راه رفع نیازهای جامعه بکار گیرند.
رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان در قالب ارائه تسهیلات مالی و همچنین کمکهزینههای تحصیلی و پژوهشی تلاش دارد از مشمولان آئیننامهها حمایت کند؛ علاوه بر آن برگزاری کارگاههای توانمندسازی و مهارتآموزی با محوریت موضوعات کاربردی خاصه در حوزههای کسبوکار نوپا و شرکتهای دانشبنیان، یکی دیگر از اقداماتی است که برای توانمندسازی افراد انجام میگیرد.
وی با تاکید بر لزوم حفظ و نگهداشت محققان و سرآمدان در چرخه خدمترسانی به جامعه، اظهار داشت: اقدامات بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است که یکی از آنها زمینهسازی برای جذب افراد در دانشگاههای داخلی و یا حضور در عرصههای دانشبنیان و استارتآپی است که در این حوزه، حضور صاحبان سرمایه و بخشخصوصی یک الزام است.
صابری ادامه داد: حمایت از اختراعات برگزیده، تسهیل مسیر تجاریسازی آنها تا رسیدن به مرحله تاسیس شرکت دانشبنیان، یکی دیگر از حوزههای فعالیت بنیاد ملی نخبگان است و برای نیل به این هدف ضمن حمایت از اخترعات برگزیده در جشنوارههای ملی و بینالمللی مورد تایید، جشنوارههای اخترعات و ابتکارت رویش را به صورت منطقهای در طول سال برگزار میمیکند.
رئیس بنیاد نخبگان خوزستان با اشاره به اهمیت شرکتهای دانشبنیان و نقش آنها در توسعه و پیشرفت منطقهای، تصریح کرد: در حال حاضر ۸۵ شرکت دانشبنیان در خوزستان فعال هستند که غالباً توسط مخترعانی که مورد حمایت بنیاد ملی نخبگان قرار گرفتند، ایجاد شدهاند و توانستهاند نقش بسزایی در توسعه فرهنگ کارآفرینی و اشتغالزایی ایفا کنند.
صابری در پایان با اشاره به لزوم شناسایی و هدایت استعدهایبرتر از سنین پایین، اظهار داشت: در همین راستا برنامه مشترکی بین آموزشوپرورش و بنیاد ملی نخبگان به نام شهاب، در سطح ملی حال اجرا است و در آیندهای نزدیک مرحله هدایت استعدادهای شناساییشده آغاز خواهد شد.