هیچ تغییری در استانداردهای انتقال دانشجو از خارج به داخل ایجاد نشده است
معاون آموزشی وزارت بهداشت در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی با بیان اینکه هیچ تغییری در استانداردهای انتقال دانشجو از خارج به داخل صورت نگرفته است، گفت: شرایط ارزیابی کیفی این افراد سخت گیرانه تر شده و چنانچه دانشجویی از آغاز سال ۲۰۱۹ تحصیل خود را در دانشگاه های خارجی آغاز کند تا پایان دوره باید تحصیلات خود را در خارج از کشور ادامه دهد.
به گزارش وبدا، دکتر باقر لاریجانی در یکصد و هفتادمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی کشور با اشاره به تلاش های صورت گرفته در راستای توسعه بین المللی آموزش علوم پزشکی اظهار داشت: اختیارات لازم برای توسعه بین المللی آموزش علوم پزشکی به دانشگاه ها ارائه شده و ضروری است تا با توسعه زیرساخت های لازم و توانمندسازی اعضای هیات علمی، در راستای ارتقای تعاملات بین المللی مطابق با نقشه آمایش بین الملل تلاش کنند.
وی افزود: سامانه Education Iran زیرساخت های خوبی را برای بین المللی سازی فراهم کرده و حدود ۳ هزار دانشجوی خارجی در کشور در حال تحصیل هستند و حدود ۶۰ درصد در مقطع تحصیلات تکمیلی تحصیل می کنند و این فرصتی طلایی است که بتوانیم فرهنگ کشورمان را خصوصا به کشورهای منطقه منتقل کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت به انتقال دانشجو از خارج به داخل اشاره کرد و گفت: این کار از ابتدا در کشور صورت گرفته و این افراد، سابق بر این، با گذراندن ۷۲ واحد و شرایط معدل و دانشگاه می توانستند به داخل کشور منتقل شوند.
وی تصریح کرد: متاسفانه اخیرا شایعات و بحث های زیادی درخصوص انتقال دانشجویان از خارج به داخل مطرح می شود. این در حالی است که هیچ تغییری در روند انتقال دانشجویان از خارج به داخل رخ نداده بلکه طبق روال قبل پرونده هایی که صلاحیت ورود به داخل کشور را دارند مورد ارزیابی قرار می گیرد و دستورالعمل این انتقال به هیچ وجه تغییر نکرده است، تنها با افزایش قیمت ارز، برای کاهش فشارهایی که بر روی خانواده این دانشجویان است، ۷۲ واحد تبدیل به ۳۶ واحد شده و این پاسخ یک پاسخ منطقی به شرایطی است که در کشور ایجاد شده است.
دکتر لاریجانی گفت: حدود ۱۰ هزار دانشجویی که در خارج از کشور تحصیل می کنند برای دریافت ارز به ما مراجعه کرده اند، از این افراد ۳ هزار نفردر دانشگاه های نامعتبر تحصیل می کنند و نمی توانستند ارز بگیرند و تمامی روال های طی شده دقیقا مانند قبل است و هیچ تغییر روندی در انتقال از خارج به داخل صورت نگرفته است.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: متد ارزیابی دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت یکی از پیشرفته ترین متدها برای ارزیابی دانشگاه ها است. تمامی نظام های رتبه بندی بررسی می شود و فصل مشترک این رتبه بندی ها را می پذیریم و هرسال نیز این رتبه بندی ها بررسی می شود.
وی با بیان اینکه چنانچه افراد از ابتدای سال ۲۰۱۹ برای تحصیل به خارج از کشور بروند، تا پایان دوره تحصیل نمی توانند به داخل منتقل شوند، گفت: در حال حاضر نیز ورود افراد به داخل با شرایط سخت گیرانه و از طریق مصاحبه و بررسی ویژه شرایط افراد صورت می گیرد.
دکتر لاریجانی به تلاش های دانشگاه علوم پزشکی مجازی برای توسعه آموزش مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: سامانه های بومی متعددی برای توسعه مجازی آموزش طراحی شده که بعضا در کشور منحصر به فرد است و از دانشگاه ها انتظار می رود از این نرم افزارها برای آموزش مجازی در دانشگاه استفاده کنند و اعضای هیات علمی خود را توانمند کنند.
وی به تحولات رخ داده در سنجش آموزش پزشکی اشاره کرد و گفت: الکترونیکی شدن آزمون ها و برگزاری آزمون های صلاحیت بالینی به خوبی با کمک دانشگاه ها انجام شد و انتظار می رود دانشگاه ها و مناطق آمایشی در این زمینه همکاری بیشتری با وزارت بهداشت داشته باشند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه تمام دانشگاه ها و بیمارستان های آموزشی اعتباربخشی شده اند، بیان کرد: در اعتباربخشی به دنبال رقابت دانشگاه ها با هم نیستیم بلکه هدف این است که نیازهای اساسی آموزش در دانشگاه ها بررسی شود و دانشگاه ها به سمت ارتقای استانداردها حرکت کنند.
دکتر لاریجانی بر لزوم برنامه ریزی برای ماندگاری اعضای هیات علمی در دانشگاه ها تاکید کرد و اظهار داشت: لازم است به زیرساخت های آموزشی در دانشگاه ها توجه بیشتری شود و حمایت ویژه ای توسط مسئولین دانشگاه ها از این حوزه صورت گیرد.
وی بر لزوم اطلاع رسانی مناسب درخصوص تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به اعضای هیات علمی تاکید کرد و گفت: مطالعه ای درخصوص میزان آگاهی اعضای هیات علمی از این بسته ها انجام شده. بخش عمده ای از اعضای هیات علمی از این بسته ها آگاهی دارند و لازم است در دانشگاه ها اطلاع رسانی مناسب تری از طرق مختلف صورت پذیرد