مراسم گرامیداشت روز ملی دامپزشکی در دانشگاه شهیدباهنر کرمان برگزار شد
به مناسبت ۱۴ مهر ماه، روز ملی دامپزشکی، تالار وحدت دانشگاه شهیدباهنر کرمان میزبان جمع کثیری از مسئولان استانی، استادان، دانشجویان و فعالان عرصه دامپزشکی استان بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، روز شنبه ۱۴ مهرماه ۹۷، مراسم گرامیداشت روز ملی دامپزشکی با حضور دکتر اسلامی؛ معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی، دکتر شکیبایی؛ معاون اداری، مالی و مدیریت منابع، دکتر آبشناس؛ رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه، دکتر رشیدی؛ مدیر کل دامپزشکی استان کرمان و پرفسور نوروزیان؛ استاد برجسته جراحی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و جمعی از استادان و دانشجویان در تالار وحدت دانشگاه برگزار شد.
دکتر آبشناس؛ رئیس دانشکده دامپزشکی دانشگاه، ضمن خیر مقدم و خوشآمدگویی گفت: ۱۴ مهرماه و روز دامپزشکی به مناسبت افراد بزرگی بوجود آمده تا گردهم آییم و یک خانواده دامپزشکی تشکیل دهیم و زمانی که این روز توسط دکتر تاج بخش؛ برگزیده دورهٔ نخست چهرههای ماندگار(سال ۱۳۸۰) در رشتهٔ دامپزشکی پیشنهاد شد و مرحوم مهندس افضلی پور که دانشگاه را ایجاد کردند در واقع دو نفر از اصلی ترین بانیانی بودند که باعث شدند ما در این روز دور هم قرار گیریم و یک خانواده دامپزشکی را بوجود آوریم تا بتوانیم از تمامی همکاران دامپزشک تقدیر و تشکر کنیم.
وی بیان کرد: که این روز و این مراسم به همت تمام اعضاء خانواده دامپزشکی در استان از قبیل موسسه رازی، شبکه دامپزشکی، نظام دامپزشکی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه برگزار شده است.
دکتر رشیدی؛ مدیر کل دامپزشکی استان کرمان، گفت: امنیت غذایی و اقتصاد مقاومتی و توسعه پایدار در بخش دام پروری و تولید محصولات دامی بر عهده دامپزشکی است.
وی گفت: دامپزشکی از جمله دستگاههایی است که به عنوان یکی از اصلی ترین تامین کنندگان امنیت غذایی به حساب می آید که امنیت غذایی و حفظ از سرمایه دامی یکی از وظایف مهم در دامپزشکی است.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان گفت: دامپزشکی در عرصههای مختلف، بحثهای مهم، مسئولیت اساسی و مهم دامپزشکی، حفظ و حراست از سرمایه دامی کشور است و تامین پروتئین حیوانی به عنوان یکی از ارکان مهم امنیت غذایی است که این بحث امنیت، بر پایههای مختلفی استوار است که یکی از آنها امنیت غذایی است.
وی در خصوص توسعه پایدار گفت: دامپزشکی با اعمال ضوابط بهداشتی، از سرمایه گذاری در زمینههای دامداری، دامپروری، پرورشطیور و آبزیان، مراقبت و حفاظت میکند.
وی بیان کرد: نقش دامپزشکی در عرصه غذایی بسیار مهم است و صنعت دام را بیماریهای متعددی تهدید میکند، چنانچه اقدامات به موقع دامپزشکی نباشد قطعاً این صنعت نمیتواند کار خودش را انجام دهد و نهایتاً امنیت غذایی کشور را به مخاطره میاندازد و همچنین دامپزشکی سعی میکند از همه تولیدکنندگان، دامداریها و صنایع وابسته در این زنجیره طبق ضوابط بهداشتی حمایت کند.
مدیر کل سازمان دامپزشکی استان کرمان تصریح کرد: دام و انسان در کنار هم یک سری بیماری مشترک دارند طیف وسیعی از بیماریهای انسان از دام نشات میگیرد.
وی افزود: از بین هزار و ۷۰۰ عامل عفونی بیش از ۵۰ درصد عواملی هستند که منشا دامی دارند؛ بنابراین سازمان دامپزشکی در خصوص تضمین سلامت دام و فرآوردههای دامی بسیار حمایت کننده است و چه از طریق دام و یا فرآوردهای آن نقش پیشگیرانه دارد و به کاهش بیماری کمک میکند.
مدیر کل دامپزشکی استان کرمان یادآور شد: علیرغم تصور مردم که فکر میکنند دامپزشکی تنها کار واکسیناسیون دامها را انجام میدهد این سازمان کار سلامت و ایمن سازی دامها علیه بیماریها را نیز در دستور کار دارد. همچنین اگر در منطقهای بیماری مشاهده شود با اقدام سریع و به موقع از شیوع آن جلوگیری میکند.
پرفسور نوروزیان؛ استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران در خصوص علم دامپزشکی گفت: علم دامپزشکی با عبور انسان نخستین از حالت شکارچی به کشاورز متولد شد. همزمان با رواج اهلی کردن حیوانات، دامپزشکی اهمیت بیشتری یافت در سال ۲۲۰۰ قبل از میلاد ارزش کار فردی که به معالجه گاو وسایر حیوانات میپرداخته تعیین نمودهاست. بعد از سقوط امپراتوری رم تا حدود قرن سیزدهم میلادی، اسناد کلی راجع به دامپزشکی وجود دارد. در قرون وسطی و اعراب اطلاعاتی را در مورد دامپزشکی از هند و ایران کسب نمودند. کلود بورگلا (۱۷۷۹ – ۱۷۰۲) مطالعات فراوانی بر روی اسب انجام داد و دائرهالمعارف جالبی راجع به آن به رشته تحریر درآورد.
استاد دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران گفت: دنیا متحول امروزی حرفه دامپزشکی را مورد تاثیر قرار داده که همه اجزای دامپزشکی در یک شکل متحول و تعریف شده قرار دارد و همه چیز در اوج صنعتی بودن است. وی بیان کرد: چیزی که ما در حال حاضر باید پایش داشته باشیم زمان جهانی فکر کردن و زمان ایجاد تعاملات بین المللی و زمانی که ما باید یاد بگیریم که چگونه باید در زمینه دامپزشکی تعامل پیدا کنیم در حالی که به حفظ ارزشهای ملی، مذهبی، علمی پایبند باشیم و این در صورتی محقق می شود که یک نوع شجاعت و باور در وجودمان ایجاد شود.
در ادامه این مراسم، سوگندنامه دانشآموختگان و فارغ التحصیلان دانشکده دامپزشکی توسط دکتر علومی قرائت و سپس به دانش آموختگان(هانیه فاطمی، الهه روحانی، رضوان سالار پور، سید سیاوش قریشی، مهسا احمدی، مهنامنصوری، عظیمه برخوردارنسب، نصیر سیدی، مریم سالار پور، فاطمه سلطانی نژاد، مهسا قاسمی نژاد، زهره حبیبی، فاطمه حکمتی نیا، محمد یادگاری، محسن افصح، امیر اسد آبادی، مصطفی محمودی، مرتضی محمد رضا خانی، محسن رضوان زاده، نوید حسن آبادی، خسرو شایان فر، رامین علیزاده)تندیس یادبودی اهداء شد.
در پایان از بنیانگذار دانشکده دامپزشکی دانشگاه، رئیس موسسه رازی، استادان، کارمندان و دانشجویان برتر ورودی سال ۱۳۹۱تا۱۳۹۶ دامپزشک تقدیر بهعمل آمد.