دکتر صالحی: ایران از قدرت منطق پیروی می کند
دکتر علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران با همراهی هیاتی از معاونین و مدیران این سازمان از جمله بهروز کمالوندی، معاون و سخنگوی سازمان و دکتر حجت اله صالحی، معاون سازمان و رییس مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور عصر روز دوشنبه ۹ مهرماه به دعوت رحمت اله مه آبادی مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور در محل این شرکت حضور یافت و با حضور جمعی از مسئولان، مدیران و کارشناسان شرکت فرودگاه ها ۶ دستاورد جدید این شرکت را افتتاح و رونمایی کرد. سامانه مدیریت ایمنی، مرکز آموزش کنترل ترافیک هوایی کشور، شبیه ساز تقرب پرواز عملیاتی، مرکز آزمون کنترل ترافیک هوایی کشور و بریفینگ مرکزی شش دستاوردی هستند که در این مراسم به بهره برداری رسیدند.
معاون رییس جمهور در این مراسم ضمن تقدیر از مسئولین و متخصصین شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور برای کسب چنین دستاوردهایی با وجود محدودیت های موجود، اظهار داشت: اکنون این مجموعه به جایگاهی متناسب با شان جمهوری اسلامی ایران رسیده است. وی افزود: تاسف می خوردم کشور دیرینه، تمدن ساز و اندیشه پرورمان در برخی امور نسبت به کشورهای جدید التاسیس عقب بماند. الحمدلله قدم هایی برداشته شده است.
دکتر صالحی در بخشی از سخنانش به تحلیل شرایط روز جهان و رفتار سیاسی آمریکا پرداخت و گفت: سوال می شود چرا دولت جدید آمریکا رفتاری اینگونه در پیش گرفته و آشفتگی سیاسی در داخل و خارج آمریکا پیش آورده است. علتی که دور از ذهن نیست این است که در آمریکا نحله های فکری متعددی وجود دارد و هر نحله شاخصی دارد. یکی از این شاخص ها کیسینجر است. وی به دولت آمریکا توصیه می کند وقت آن است که آمریکا حیای سیاسی را کنار بگذارد و امور را با خجالت زدگی پیش نبرد. یکجانبه کار کند و از فشار استفاده کند. این روش پیروی از منطق قدرت است. اعتقاد بر این است که اگر آمریکا فشار بیاورد دیگران از جمله اتحادیه اروپا چاره ای جز تمکین ندارند. واقعاً می بینیم ترامپ در خیلی از حوزه ها رفتار شازی در پیش گرفته است. نه تنها از برجام بلکه از خیلی از کنوانسیون ها و تفاهمات بین المللی خارج شده و از این راهبرد سیاسی به منظور تثبیت یکجانبه گرایی، پیروی می کند.
رییس سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران در چالشی جدی با آمریکا قرار دارد، به آیه ۱۲۰ سوره مبارک آل عمران اشاره کرد و گفت: اِن تَمسَسکُم حَسَنَهٌ تَسُوهُم وَاِن تُصِبکُم سَیِّئَهٌ یَفرَحوا بِها ۖ وَاِن تَصبِروا وَتَتَّقوا لا یَضُرُّکُم کَیدُهُم شَیئًا ۗ اِنَّ اللَّهَ بِما یَعمَلونَ مُحیطٌ . یعنی اگر نیکی به شما برسد، آنها را ناراحت میکند؛ و اگر حادثه ناگواری برای شما رخ دهد، خوشحال میشوند. (امّا) اگر (در برابرشان) استقامت و پرهیزگاری پیشه کنید، نقشههای (خائنانه) آنان، به شما زیانی نمیرساند؛ خداوند به آنچه انجام میدهند، احاطه دارد. دکتر صالحی افزود: این شرایط ما با آنهاست و تکلیف ما اینجا روشن است. فکر نکنیم آنها دوستان ما هستند. در دل صبری که توصیه شده نیز، هوشمندی، هوشیاری، تدبیر، درایت و برنامه ریزی است.
معاون رییس جمهور با اشاره به سفر دکتر حسن روحانی به نیویورک گفت: هیچگاه در چالشی که یک طرفش غولی به نام آمریکا و طرف دیگرش جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته، در یک مجمع بین المللی اینگونه ایران مورد حمایت و توجه نبوده است و اینگونه آمریکا مورد انزوا قرار نگرفته است. این از الطاف خفیه الهی است. ایران به عنوان کشوری که از قدرت منطق پیروی می کند و اهل تفاهم و تعامل است و طرف مقابل همه چیز حتی مصوبات شورای امنیت سازمان ملل را هم زیر پا می گذارد و از منطق زور استفاده می کند. پس لازم است خیلی هوشیار باشیم که مکر و کید آنها ضرری به ما نرساند و یقیناً تا امروز جمهوری اسلامی ایران نشان داده که در نهایت هوشیاری، هوشمندی و عقلانیت سیاست خارجی خودش را پیش می برد و تا به امروز دست برتر را داشته است.
دکتر صالحی سپس با اشاره به دستاوردهای کنترل ترافیک هوایی و سامانه مدیریت ایمنی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی کشور گفت: وجه مشترک شرکت فرودگاه ها و صنعت هسته ای کشور ایمنی است. همچنانکه صنعت هسته ای مرز نمی شناسد و اگر حادثه ای رخ بدهد عواقب آن از مرزها عبور می کند، در صنعت هوایی هم ایمنی مرز نمی شناسد چون هواپیما از مرزها عبور می کند. هر دو صنعت با سلامت انسان ها ارتباط مستقیم جدی و حساسی دارند. ما در صنعت هسته ای به امنیت و ایمنی توجه ویژه ای داریم لذا استانداردها را در حد اعلای خودش منظور می کنیم. مرکز نظام ایمنی هسته ای سازمان انرژی اتمی نظارت می کند تا حداکثر استاندارد لازم در مجموعه صنعت هسته ای کشور در نظر گرفته شده باشد. چون ما امین مردم در این حوزه هستیم و مردم به اعتبار اعتمادی که به ما دارند، خودشان را در مقابل چنین صنعتی ایمن می بینند و آرامش دارند. وی افزود: شما هم چنین مسئولیتی دارید. هر حادثه ای که رخ بدهد شما بیش از هر کسی متاثر می شوید. همه به نحوی در حوادث سهیم هستیم.
رییس سازمان انرژی اتمی با تقدیر از مجموعه صنعت هوایی، قدم های بلندی که در سه سال اخیر در بهنگام سازی، بهینه سازی و مدرن سازی صنعت هوایی برداشته شده را موجب خرسندی و افتخار دانست.
دکتر مه آبادی، مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران در جلسه ای که ابتدای بازدید با حضور مسئولان سازمان انرژی اتمی و این شرکت انجام شد به تشریح تاریخچه و فعالیت های مجموعه شرکت در حوزه های ناوبری هوایی و خدمات فرودگاهی به عنوان دو کارکرد اصلی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران بویژه در سه سال اخیر پرداخت. مه آبادی با تقدیر از دکتر صالحی، گفت: ما از موفق ترین مجموعه هایی بودیم که حداکثر بهره برداری را از برجام کردیم و توانستیم تمامی سامانه های فرودگاهی و ناوبری هوایی را نوسازی کنیم.
مدیرعامل شرکت فرودگاه ها با اشاره به ایجاد ۳۵۰۰۰ کیلومتر راه هوایی جدید که حدود ۳۰ درصد راه های هوایی کشور می شود، گفت: در حوزه ناوبری هوایی کشور را به نقطه تعادل منطقه ای تبدیل کرده ایم. با ارتقای ضریب ایمنی و فعالیت های گسترده در تمامی حوزه ها کیفیت خدمات فرودگاهی ( ASQ ) را به سطح جهانی رسانده ایم.
وی گفت: در فاصله کوتاهی از اجرایی شدن توافق برجام بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان تجهیزات خرید کردیم و ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز پروژه عمرانی اجرا کردیم. این امر چهره فرودگاه های کشور را تغییر داد. با اجرای این پروژه ها تاب آوری فرودگاه های کشور به سه دهه خواهد رسید تا مسئولان کشور بدون دغدغه و با قدرت منویات جمهوری اسلامی را دنبال کنند.
دکتر مه آبادی در بخشی از سخنانش در خصوص دستاوردهایی که افتتاح شدند توضیحاتی ارائه کرد و خبر از تولید بومی نرم افزارهای مورد استفاده در سامانه هایی که به بهره برداری رسیدند، داد.
وی با اشاره به ۴ ویژگی مشترک یاتا و هواپیمایی کشوری شامل امنیت، ایمنی، کارآمدی و اقتصادی بودن، اولویت شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران را ایمنی پرواز و مسافران برشمرد و گفت: سامانه ها، تجهیزات و حتی رادارها ایمنی را ارمغان نمی آورند بلکه دستورالعمل ها هستند که ایمنی را تضمین می کنند.
دکتر مه آبادی با اشاره به دستاورد دیگر این شرکت، در خصوص بهره برداری از مسیر هوایی جدید زابل به زاهدان و بالعکس که طول آن از ۳۸۰ کیلومتر به ۲۰۷ کیلومتر رسیده است، توضیحاتی ارائه کرد.
در بخش دیگری از بازدید دکتر صالحی و هیات همراه از شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران، پروژه های ذکر شده در بالا با حضور جمعی کثیر از مسئولان و مدیران و متخصصان این شرکت افتتاح و رونمایی شدند.