عمومی | مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران

در شورای تحقیقات کشاورزی بر اهمیت تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی در حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید شد


در شورای تحقیقات کشاورزی بر اهمیت تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی در حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید شد

شورای تحقیقات کشاورزی با حضور دکتر کاظم خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، غلامحسین طهماسبی قائم مقام سازمان، دکتر رسول زارع معاون پژوهش و فناوری، دکتر کامبیز بازرگان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، دکتر علی اکبر مویدی معاون ترویج و سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی، مدیران کل دفاتر ستادی و رئیسان موسسه های تحقیقاتی یکشنبه ۸ مهر سال جاری در سالن اندیشه برگزار شد. در این جلسه ضمن مروری بر مصوبات جلسات پیشین، گزارش پیشرفت پروژه راه اندازی

" نخستین پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی "

ارائه و پیرامون آن بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

حجه الاسلام سعیدیان مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان با اشاره به هفته دفاع مقدس یاد و خاطره شهدای گرانقدر سال های جهاد و شهادت را گرامی داشت. وی اهمیت تاسی به سیره اهل بیت علیهم السلام را در مشی مدیران جامعه اسلامی یادآور شد و  خاطر نشان ساخت تلاش برای دانش بنیان کردن کشاورزی تضمین کننده امنیت غذایی است و می توان با بهره مندی از استعدادهای فکری دانشمندان خود در این حوزه برای غلبه بر تنگناهای اقتصادی فعلی برنامه ریزی کرد.

دکتر خاوازی معاون وزیر و رئیس سازمان با اشاره به اهمیت حمایت از شرکت های دانش بنیان، موضوع تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی را از مطالبات جدی شخص وزیر محترم جهادکشاورزی برشمرد که ضرورت دارد در کوتاهترین زمان ممکن  مقدمات اجرای آن نهایی شود. وی با قدردانی از رئیسان موسسه های تحقیقاتی در همفکری برای تدوین ساختار پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی ، از مدیر کل دفتر امور فناوری سازمان خواست  ساز و کارهای ارتباطی بین مراکز و موسسه های تحقیقاتی سازمان تات و زیر مجموعه های پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی به خوبی تفکیک و اطلاع رسانی شود.
رئیس سازمان با تاکید بر ضرورت اطلاع رسانی دستاوردهای سازمان تات و تاثیر آن در ارتقای جایگاه سازمانی، از رئیسان موسسه ها و مراکز تابعه سازمان خواست در ارائه تحلیل برای چالش های کلان بخش کشاورزی مشارکت کرده که انتظار می رود  معاونت پژوهش و فناوری با تدوین ساز و کارهایی لازم بسترهای لازم برای اجرای این مهم را  فراهم نماید.

دکتر جوادی دبیر شورای تحقیقات و قائم مقام معاونت پژوهش و فناوری با مروری بر مصوبات شورای تحقیقات موسسه های تحقیقات علوم شیلاتی کشور و تاسماهیان دریای خزر ضمن تشکر از رئیسان آن ها در ارسال به موقع گزارشات ، از رئیسان موسسه های دیگر نیز خواست نسبت به ارسال گزارش شورای تحقیقات مجموعه خود تعجیل کنند.

وی هم چنین انتصاب آقایان دکتر کهرام  به سمت مشاور معاون وزیر و رئیس سازمان، دکتر بازرگان معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، دکتر علی اکبر مویدی معاون ترویج و سرپرست موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی وزارت جهادکشاورزی، مهندس مقری رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان جنوبی، دکتر نیکویی دبیر کمیته بهره وری، دکتر اسدی سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، دکتر مرادی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی زنجان را تبریک گفت.

دکتر ولدان مدیر کل دفتر امور فناوری با اشاره به دستور این جلسه پیرامون تاسیس پارک علم و فناوری کشاورزی آن را از تاکیدات  ویژه مقام عالی وزارت جهادکشاورزی برشمرد و به تفاهم نامه های منعقد شده بین این وزراتخانه و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد. وی اهمیت ارتقای مشارکت با بخش خصوصی را به عنوان یکی از انتظارات مهم اسناد بالادستی از سوی دستگاه های اجرایی یادآور شد و بر ضرورت تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی به عنوان تامین کننده زیرساخت لازم برای حمایت از شرکت های دانش بنیان حوزه کشاورزی تاکید کرد.

دکتر ولدان شورای گسترش وزارت عتف را مرجع قانونی صدور مجوز پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی نام برد و بر ضرورت مشارکت و همفکری روسای مراکز و موسسه های تحقیقاتی سازمان تات را در تحقق اهداف  پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی و زیر مجموعه های آن شامل پردیس های کشاورزی، مراکز رشد ، مراکز نوآوری و شتاب دهنده ها تاکید کرد.

وی با اشاره به فرآیند ها و اقدام های صورت گرفته در زمینه راه اندازی تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی، روند پیشرفت پروژه را مثبت ارزیابی کرد و تلاش های خانم مهندس مجیب و همکاران وی را در این زمینه شایسته تقدیر دانست.

خانم مهندس مجیب مشاور رئیس سازمان در راه اندازی پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی، با اشاره به تاریخچه شکل گیری پارکهای علم و فناوری در دنیا، به ارائه آماری درخصوص ساختار و نحوه فعالیت پارکهای علم و فناوری تحت نظارت وزارت عتف پرداخت.  وی هدف از پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی را ارتقای جایگاه فعلی بخش کشاورزی در اقتصاد ملی توصیف کرد و اهمیت توسعه فناوری برای شکوفایی این بخش را یادآور شد. خانم مجیب با اشاره به چشم انداز تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی توسعه پایدار کشاوری، استفاده از سرمایه تخصصی بسیار وسیع فارغ التحصیلان کشاورزی کشور و تجاری سازی تحقیقات بخش کشاورزی را از دیگر اهداف تاسیس این نهاد برشمرد.

در ادامه رئیسان موسسه های تحقیقاتی و مدیران کل دفاتر ستادی ضمن بیان دیدگاه های خود در خصوص تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی پیرامون الزامات و ساختارهای آن به بحث وتبادل نظر پرداختند و ابراز امیدواری کردند تاسیس پارک علم و فناوری ویژه کشاورزی بتواند در انتقال دانش فنی به ذینفعان و تبدیل نتایج تحقیقات به ثروت آفرینی در بخش کشاورزی موثر باشد.

روابط عمومی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی