برگزاری جلسه ستاد اجرایی طرح تحول نظام سلامت با حضور دکتر کریمی رئیس دانشگاه
گالری عکس
این جلسه روز دو شنبه ۹ مهر ۹۷ در اتاق شورای ساختمان مرکزی دانشگاه تشکیل شد و در آن دکتر کریمی رییس دانشگاه، دکتر رضایی معاون درمان، دکتر حاجی محمودی معاون غذا و دارو، دکتر صادق نیت رئیس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دکتر مهرپور رییس بیمارستان شریعتی، دکتر کاشانی رئیس بیمارستان جامع بانوان آرش، دکتر مرعشی مدیر آمار و فناوری اطلاعات، چترروز مدیر مالی، مهندس مکری رییس دفتر فنی دانشگاه و دکتر سعیدپور مشاور معاون درمان حضور داشتند.
دکتر کریمی رییس دانشگاه دراین جلسه، پس از شنیدن تجارب مدیریت منابع بیمارستان آرش، داشبورد مدیریتی این بیمارستان را الگوی موفقی دانست و گفت: داشبورد مدیریتی یکی از ابزارهای مهم مدیریتی در بیمارستان است و بایستی الگوی بیمارستان آرش به سایر بیمارستان ها آموزش و تسری داده شود.
وی با اشاره به راه اندازی سیستم نوبت دهی الکترونیک در بیمارستان آرش گفت: نوبت دهی الکترونیک در همه بیمارستان ها قابل اجراست و می تواند جایگزین مناسبی برای نوبت دهی حضوری باشد.
دکتر رضایی معاون درمان دانشگاه در خصوص روند پیشرفت برنامه های طرح تحول نظام سلامت، گفت: برنامه تحول سلامت بر مبنای سیاست های ابلاغی وزارت بهداشت در سطح دانشگاه در حال اجراست. و بسته های کاهش فرانشیز، هتلینگ، پزشکان مقیم و ترویج زایمان طبیعی برابر برنامه های تعیین شده پیش می روند.
وی همچنین با اشاره به اهمیت مدیریت منابع و مصارف گفت: در سال ۹۷ در اجرای برنامه های تحول سلامت، مدیریت منابع در اختیار مورد توجه جدی قرار گرفته و سیاست دانشگاه در این حوزه، دادن اختیارو مسئولیت به بیمارستان ها و سپس نظارت ستادی بر روند انجام کارهاست. خوشبختانه، شاخص های کلی مدیریت بر منابع نشان دهنده موفقیت های نسبی در این زمینه است. با توجه به شرایط خاص اقتصادی، بیمارستان ها حداکثر تلاش خود را انجام می دهند تا تداوم خدمات را در مراکز خود تضمین کنند. امیدواریم با اتخاذ تصمیمات بموقع در سطح وزارتخانه مشکلات مربوط به تهیه دارو و تجهیزات موردنیاز به حداقل برسد.
معاون درمان همگرایی در حوزه های اصلی دانشگاه را گامی موثر برای رفع مشکلات خواند و افزود: همگرایی بیشتر اعضای ستاد و پرهیز از موازی کاری در پیشبرد امور بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه مهندس مکری گزارشی از اقدامات پروژه های عمرانی طرح تحول سلامت در سه بخش: هتلینگ، اولویت های چهارگانه و تفاهم نامه های پنج گانه ارائه کرد و گفت: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه های عمرانی طرح تحول نظام سلامت (هتلینگ) معادل ۸۰ درصد است که با احتساب اولویت های چهارگانه تاسیسات زیربنایی محاسبه شده است.
دکتر کاشانی رییس بیمارستان جامع بانوان آرش نیز که در جشنواره تجارب موفق بیمارستانی در مدیریت منابع و مصارف موفق به دریافت لوح کشوری از سوی معاون درمان وزارت متبوع شد، به ارائه گزارشی از عملکرد این مرکز در حوزه های فرآیندی، تجهیزاتی، مالی و فضای فیزیکی پرداخت.
وی در ادامه، مدیریت منابع و مصارف را از ارکان مهم مدیریتی هر سازمان ارائه دهنده خدمت خواند و افزود: افزایش بهره وری و کاهش هزینه های جاری یک رکن اصلی مدیریت منابع و مصارف است و در همین راستا در بیمارستان آرش با تلاش خانم مریم بیات رییس امور مالی بیمارستان داشبورد مدیریتی طراحی شده که آمار فعالیت ها و هزینه های مرکز از قبیل هتلینگ، مواد مصرفی اداری، حتی پرسنلی به صورت مستمر گزارش گیری و بازخورد آن به صاحبان فرآیندها گزارش می شود که درتصمیم سازی ها بسیار کمک کننده است.
رییس بیمارستان آرش در خصوص کاهش تجویز داروهای غیر ضروری گفت: به اعتقاد من Auto stop order تنها ضامن اجرای دستورالعمل هلای ابلاغی در خصوص راهنمای بالینی سونوگرافی و فرمولاری است. ما در بیمارستان آرش توانستیم مصرف سفازولین را بنابر پروتکل های ابلاغی معاونت درمان دانشگاه، در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ تا ۴۰ درصد کاهش دهیم.
در پایان، دکتر کاشانی تعامل و همکاری پزشکان و سایرکارکنان را دربیمارستان آرش بسیار دوستانه خواند و از آن قدردانی کرد.
دکتر سعیدپور نیز گزارشی از نتایج بازدید تیم معاونت درمان از دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه کرد و گفت: در پی کسب رتبه برتر توسط دانشگاه علوم پزشکی شیراز در جشنواره ملی تجارب موفق بیمارستانی (که شنبه ۱۰ شهریور ۹۷ در مرکز همایش های رازی برگزار شد) تیمی از معاونت درمان جهت همفکری، استفاده از تجارب مفید و بازدید از حوزه های مرتبط با درمان طی دو روز به شیراز اعزام شد.
خبرنگار: کرمی / باهو
عکاس: ربیعی