گفت و گو با امین ذوالفقاری دارنده مدال نقره سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور
به بهانه کسب مدال نقره امین ذوالفقاری دانشجوی کارشناسی رشته رادیولوژی در ماده دوی ۴ در ۱۰۰ متر امدادی در سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجویان پسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور به گفت و گو با وی پرداختیم.
لطفاً خودتان را معرفی کنید
امین ذوالفقاری متولد آذرماه سال ۱۳۷۶ دانشجوی مقطع کارشناسی رشته رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران ورودی سال ۹۵ و فرزند اول خانواده هستم.
از چه سنی دوومیدانی را بهطور حرفهای شروع کردید و چگونه به آن علاقهمند شدید؟
از دوران دبیرستان در مسابقات مدارس منطقه ۶ تهران در دو رشته صد متر سرعت و ۱۱۰ متر مانع اول شدم. در مسابقات بین مناطق شهر تهران نیز مقام سوم را آوردم. در دانشگاه عضو تیم فوتسال دانشکده پیراپزشکی بودم و هستم. ورود من به این ورزش به این شکل بود در درس تربیتبدنی ۱ با آقای بقائیان کلاس داشتم که تستهایی گرفتند و در دو ماده من توانستم رکورد بزنم. به تربیتبدنی دانشگاه برای شرکت در المپیاد ورزشی معرفی شدم و درنهایت موفق به کسب مدال نقره و رتبه پنجمی در دو ماده در سیزدهمین المپیاد ورزشی دانشجوییان پسر شدم.
لطفاً در مورد رشته ورزشی خود (دومیدانی)، توضیح دهید؟
رشته دومیدانی مادههای مختلفی دارد که پرطرفدارترین آن ۴ در ۱۰۰ متر و ۱۰۰ متر سرعت است و علاوه بر آنها ۱۱۰ متر مانع، ۴۰۰ متر مانع، پرتاب وزنه، دوهای استقامت و پرتاب دیسک و نیزه از دیگر مادههای این رشته است. در این المپیاد یک نفر میتوانست در دو ماده بهصورت انفرادی و یک ماده بهصورت تیمی شرکت کند. من در دو ماده ۴ در ۱۰۰ متر تیمی و ۴۰۰ متر مانع شرکت کردم.
عوامل موفقیت خود را چه میدانید؟
به دودسته عوامل داخلی و خارجی تقسیم میشوند. عوامل داخلی شامل وضعیت جسمانی است که فیزیک بدن من برای این رشته مناسب بود. عوامل خارجی هم شامل کمکها و حمایتهای خانواده، رسیدگیهای مادر، مربی خوب، سرپرست پیگیر و فضا و جمع دوستانه بین همتیمیها بود.
آیا ورزش حرفهای مانع تحصیل شما نبوده است؟ چطور هماهنگی بین درس و ورزش برقرار کردید؟
من دوست ندارم فرد تکبعدی باشم. با پدر و برادرم همیشه ورزش میکنیم. برقراری این تعادل آسان نیست ولی سعی میکنم با جابهجایی شیفتهای کاری و برنامهریزی درست آن را ایجاد کنم.
چه توصیه به دانشجویان و جوانان دارید؟
برنامهریزی عامل بسیار مهمی برای موفقیت است. هر رویایی که انسان دارد قابل دست یافتن است و باید برای رسیدن به رویاها تلاش کنند.
صحبت پایانی:
از مربی خوبمان آقای هادی سپهرزاد که مربی تیم ملی و رکورددار ملی در دوومیدانی بودند تشکر میکنم که در کنار ما در شهر تبریز بودند و برای بچههای تیم زمان گذاشتند و ما از تجربیات ایشان نهایت بهره را بردیم. همچنین از آقای حامد سلطانی سرپرست تیم که بسیار زحمت کشیدند و همتیمیهای خوب و پرانرژی خودم سپاسگزارم.