عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

حصار بیرونی قلعه کوه خواجه متعلق به دوره اشکانی - ساسانی کاوش شد

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسین مرادی، سرپرست کاوش برای خوانا سازی حصار بیرونی قلعه کوه خواجه در شهر هیرمند استان سیستان و بلوچستان امروز دوشنبه با اعلام این خبر گفت: هدف از این کاوش خوانا سازی این حصار برای انجام طرح های مرمتی بود.
مرادی با اشاره به کاوش، خاکبرداری و پاکسازی بقایای بخشهای مختلف حصار بیرونی به طول تقریبی ۳۵۰ متر گفت: کاوشها مشخص کرده است که ساختار این دیوار از خشت خام بوده و در مناطقی از یک توده و لایه ضخیم گل رس که احتمالا از بستر هامون در نزدیکی کوه خواجه تهیه می شده به عنوان پایه و پی دیوار و برای استحکام بخشی استفاده کرده اند.
وی افزود: در این کاوش همچنین بقایای ۵ برج نگهبانی که در بخشهای مختلف این حصار عظیم ساخته شده بود مورد کاوش قرار گرفت که دانش باستان شناسی ما از ساختارهای دفاعی این قلعه اشکانی ساسانی در جنوب شرق ایران را افزایش می دهد.
او اظهار داشت: این برجها به فواصل نامنظم و با پلانی دایره شکل و شکلی مخروطی ساخته شده اند و در کنار آنها سازه های وابسته به معماری حصار به چشم می خورد.
به گفته مرادی، این ساختارها شامل حفره های کوچک و بزرگی هستند که در بخشهای پایینی حصار ساخته شده و به گمان زیاد به عنوان بادراه و آبراه از آنها استفاده می شده است.
او گفت: یکی از اقدامات انجام گرفته در این پروژه، مستند نگاری و عکسبرداری هوایی از بخشهای مختلف کوه خواجه برای مستند نگاری و درک بهتر معماری این قلعه مهم دوره اشکانی بود.
کاوش حصار بیرونی کوه خواجه سیستان با مجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان و دانشگاه زابل انجام شد.