تشریح مجموعه اقدامات مالی، توسعهای و رفاهی دانشگاه، باوجود محدودیت منابع و نوسانات شدید ارزی
گالری عکس
در این نشست که مطابق معمول یکشنبهها، ۸ مهر ۹۷، در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر کریمی در سخنان پیش از دستور، به تدوین سالنامه آماری دانشگاه اشاره کرد و گفت: این سالنامه حدود ۱۲ سال است که در دانشگاه منتشر میشود و همکاران در طول این سالها زحمات بسیاری برای جمعآوری اطلاعات آن متقبل شدند. با توجه به اهمیت استخراج آمار و کاربرد آن در بسیاری از کارهای مطالعاتی دانشگاه، لازم است در بعضی از اطلاعات ارائهشده بازنگری صورت گیرد.
وی با ذکر نمونههایی از آمار ارائهشده در سالنامه که نیاز به بازنگری دارد، خواستار مشارکت معاونتها و واحدها در ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی شد و گفت: بایستی آمار دانشجویان و کارکنان نیز به تفکیک مقطع و نوع استخدام در این سالنامه درج شود. واحدها هرچه سریعتر اطلاعات خود را در اختیار مجموعه دکتر مرعشی قرار دهند تا کار تدوین سالنامه بهموقع آغاز شود.
دکتر کریمی همچنین از معاونان آموزشی و دانشجویی خواست خلاصهای از روند پذیرش دانشجویان ورودی ۹۷ ، ظرفیت پذیرش دانشکدههای مختلف و نحوه اسکان آنان در خوابگاهها را در نشست بعدی ارائه دهند.
دکتر مرعشی مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه نیز از دقت نظر دکتر کریمی در مطالعه و توجه به جزئیات سالنامه تشکر کرد و گفت: با معاونتها مکاتبه شده که نظرات خود را در خصوص آمار ارائهشده واحد خود مطرح و نمایندهای را معرفی کنند که کار جمعآوری اطلاعات را پیش ببریم.
پوشش بیمه همگانی کارکنان دانشگاه
در ادامه دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی منابع دانشگاه، از پوشش بیمه همگانی کارکنان دانشگاه خبرداد و گفت: کارکنان با پوشش این بیمه میتوانند از تمامی خدمات بیمارستانهای دانشگاه استفاده کنند و امیدواریم اجرای این طرح موجب افزایش رضایتمندی در کارکنان شود.
وی با اشاره به رایزنیهای انجامشده در عقد قرارداد با بیمه تکمیلی گفت: جلسات متعددی با دو سازمان بیمهگر برگزار شد و امکانات و محدودیتهای هر دو، مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت؛ سرانجام با توجه به شرایط مناسب بیمه دی با این سازمان به توافق رسیدیم.
بررسی عملکرد مالی دانشگاه؛ پرداخت نظام مند کارانه
سپس دستور جلسه بررسی شد و آزاده چترروز مدیر امور مالی دانشگاه، به تشریح عملکرد مالی دانشگاه در واحدهای مختلف پرداخت.
وی عنوان گزارش خود را از مهر تا مهر نامید و گفت: در این گزارش عملکرد مالی دانشگاه از مهرماه سال ۹۶ تا مهرماه سال ۹۷ و در مدت یک سالی که دکتر کریمی مسئولیت دانشگاه را پذیرفتند موردبررسی قرار میگیرد.
مدیر امور مالی دانشگاه، با مقایسه مطالبات دانشگاه در این بازه زمانی گفت: مطالبات دانشگاه از بیش از هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سال گذشته، به هزار و ۸۰ میلیارد رسیده است.
وی با اشاره به کاهش ۱۷ درصدی بدهیهای دانشگاه در یک سال گذشته گفت: با توجه به افزایش قیمتها، این کاهش بدهی نشاندهنده مدیریت درست هزینه در دانشگاه است.
چترروز به تشریح وضعیت پرداخت کارانه پزشکان و کارکنان پرداخت و گفت: با توجه به تاکید رییس دانشگاه، پرداخت کارانه نظاممند شد و در بیست و پنجم هرماه بهحساب پزشکان و کارکنان واریز میشود. همچنین بدهی کارانه پزشکان از ۱۰ ماه به ۶ ماه و کارکنان از ۹ ماه به ۵ ماه کاهش یافت.
مدیر مالی دانشگاه، در توضیح وضعیت دانشگاه در پرداخت پاداش و ذخیره مرخصی اعضای هیات علمی گفت: پاداش و ذخیره مرخصی اعضای هیات علمی که از ابتدای سال ۹۵ پرداختنشده بود تا اسفندماه پرداختشده است. البته ذخیره مرخصی اعضای هیات علمی که از ابتدای فرودین ۹۶ تسویه نشده بود در سال ۹۷ تسویه شده است.
وی با اشاره به وضعیت دانشگاه در پرداخت پاداش و ذخیره مرخصی کارکنان غیرهیات علمی گفت: ذخیره مرخصی که از ابتدای فرودین ماه ۹۶ تسویه نشده بود در سال ۹۷ تسویه شد. درمجموع بدهی دانشگاه در پرداخت پاداش و ذخیره مرخصی بازنشستگان غیرهیات علمی به ۳۲ درصد کاهش یافت.
چترروز در بخش دیگری از سخنان خود، به تشریح عملکرد مالی معاونتهای درمان، آموزش، پژوهش، دانشجویی، غذا و دارو و اجتماعی پرداخت.
وی با اشاره به میزان پیشرفت پروژههای عمرانی دانشگاه گفت: با توجه به تاکید رییس دانشگاه بر جلوگیری از ساختوسازهای جدید و تکمیل پروژهها نیمهکاره دانشگاه، پیشرفت پروژه بیمارستان رازی از ۶۷ درصد در سال گذشته به ۹۵ درصد، بیمارستان زنان تهران از ۴۲ درصد به ۱۰۰ درصد، کلینیک بیمارستان شریعتی از ۳۰ درصد به ۹۵ درصد رسیده است. روند تکمیل پروژههای دیگر نیز با جدیت پیگیری میشود.
مدیر مالی دانشگاه، در توضیح نحوه بازسازی خوابگاههای دانشجویی گفت: خوابگاه بوستان ۶، به مساحت ۴ هزار ۵۰۰ مترمربع زیربنا، پس از ۱۰ سال، احداث میشود. همچنین خوابگاه سمیه با مساحت ۱۰ هزار مترمربع زیربنا، ظرف مدت ۲ ماه(از مرداد تا شهریور امسال)، با تامین اعتبار هیات رئیسه بهعنوان خیرین و تخصیص اوراق، بازسازیشده است.
چترروز در بخش دیگری از گزارش خود، به اقدامات انجامشده در جهت ارتقا خدمات رفاهی کارکنان شامل افزایش تسهیلات قرضالحسنه، امکان استفاده از مهمانسراهای سایر دانشگاهها و امکان اقامتی، ایجاد سایت رفاهی بهمنظور برخورداری عادلانه کارکنان از امکانات رفاهی و... همچنین دستاوردهای این حوزه که برای نخستین بار در دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجامشده شامل تجاریسازی نرمافزارهای دانشگاه، طراحی و استقرار سامانه تغذیه، سامانه انتقال درونسازمانی و... اشاره کرد.
تاکید بر تخصیص متناسب منابع به امور دانشگاه
پس از گزارش عملکرد مالی دانشگاه، رییس دانشگاه، فعالیتهای انجامشده را نتیجه همت، تلاش و امید همه همکاران در واحدهای مختلف و مدیریت منابع دکتر بیگلر و خانم چترروز دانست و گفت: اغلب همه افراد هنگام ورود خود، اخبار بد و ناامید کننده را منتقل می کنند؛ اما من همچنان امیدوار هستم بخصوص وقتیکه سخنرانی رییسجمهور امریکا و رییسجمهور کشورمان را در سازمان ملل شنیدم.
وی افزود: بشخصه اهل سیاست نیستم و از پشت پردههای آن خبر ندارم اما همینکه در یک سازمان بینالمللی مبنای سخنرانی نماینده دو کشور ایران و امریکا را شنیدم بسیار خوشحال شدم. همینکه رییسجمهور آمریکا در ابتدای سخنرانی خود ادعا میکند در دو سال ریاست جمهوری خود به اندازه همه تاریخ امریکا کار کرده و باعث خنده حضار می شود؛ درحالیکه رییسجمهور ما اینگونه منطقی و مستدل صحبت میکند؛ نشان میدهد، طرف مقابل آنقدرها هم که فکر میکنیم دقیق و حسابشده عمل نمیکند که بتواند موجب نابودی کشورمان شود.
دکتر کریمی بابیان اینکه در این شرایط باید همچنان به کار و تلاش خود ادامه دهیم افزود: هدف اصلی دانشگاه آموزش و پژوهش است و درمان نیز بهعنوان یکی از اولویتهای جامعه جز وظایف دانشگاه محسوب میشود.
رییس دانشگاه با تاکید براینکه آموزش نباید در سایه سنگین درمان و پژوهش قرار گیرد افزود: با توجه به جذب بهترین دانشجویان کشور باید آموزش در دانشگاه موردتوجه بیشتری قرار گیرد.
وی افزود: دکتر سهراب و دکتر صحرائیان باید درزمینهٔ جذب اعتبارات بیرون از دانشگاه برای پیشبرد اهداف حوزه آموزش و پژوهش تلاش کنند.
دکتر کریمی بار دیگر بر ایجاد امکانات مناسب برای دانشجویان تاکید کرد و گفت: از ابتدا تاکنون حوزه دانشجویی کمتر موردتوجه قرارگرفته است. این درحالی است که امکانات خوابگاهها، دانشکدهها و ستاد بسیاری از دانشگاههای شهرستانها بهمراتب بهتر از تهران است. لذا باید تلاش کنیم در بلندمدت وضعیت دانشکدههایی که در کوچهپسکوچهها قرار دارند و در شان دانشگاه تهران نیستند را اصلاح کنیم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه در تقسیم منابع باید نسبت امور دانشجویی نیز در نظر گرفته شود افزود: خوابگاهها وضعیت مطلوبی ندارند؛ درحالیکه مهمترین مسئله دانشجویان شهرستانی از روز اول خوابگاه است. خوابگاه دمشق به دلیل فرسودگی بیشازحد تخلیهشده، خوابگاههای دیگر هم نیاز به رستوران، کتابخانه و سالن ورزشی دارند.
وی افزود: خوابگاه مطهری فقط ظرفیت اسکان ۶۴ دانشجوی متاهل را دارد درحالیکه دانشگاه، ۱۳ هزار دانشجو دارد یعنی در این سالها ظرفیت بیشتری برای دانشجویان متاهل ایجاد نشده است.
دکتر کریمی بر استفاده از حمایتهای خیرین در بازسازی خوابگاهها تاکید کرد و گفت: یکی از خیرین پس از بازدیدی که از مرکز طبی کودکان داشت و از نیازهای این مجموعه آگاه شد؛ از ساخت پروژه خود صرفه نظر کرد و تصمیم گرفت بیمارستانی برای کودکان بسازد. در حوزه دانشجویی نیز میتوانید خیرین را به بازدید از خوابگاهها ببرید. مطمئناً با دیدن شرایط آن، از ساخت خوابگاهها حمایت میکنند.
رییس دانشگاه بار دیگر بر جلوگیری از ساختوسازهای بیرویه در بیمارستانها تاکید کرد و گفت: در بیمارستان امام خمینی ساختوسازهای بسیاری صورت گرفته درحالیکه ساخت پارکینگ بسیار مهمتر از پروژههای دیگر است که خوشبختانه در حال احداث آن هستیم. امیدواریم در آینده سایر پروژههای نیمهتمام دانشگاه به نتیجه برسند.
وی با اشاره به نحوه متمرکز اداره بیمارستانها گفت: باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و دانشگاه چارهای جز مدیریت متمرکز اداره بیمارستانها نداریم. هرچند که هریک از بیمارستانها شرایط، رشته و نگرش مدیریتی متفاوتی دارند اما اگر در این شرایط بهصورت متمرکز حمایت نشوند در پرداختهای پرسنلی، تغذیه و تامین دارو و تجهیزات با مشکل مواجه خواهند شد.
دکتر کریمی بابیان اینکه همه تلاشمان این است که برنامههای دانشگاه اجرایی شود افزود: درآمد دانشگاه مبلغ مشخصی است که عمدتاً از واحدهای درمانی تامین میشود. از طرفی تامین دارو و تجهیزات و پرداختهای پرسنلی باید در اولویت دانشگاه قرار گیرد. در این شرایط و با توجه به بودجهای که در اختیار داریم باید بهگونهای برنامهریزی کنیم که به یک نسبت امور و برنامههای دانشگاه تحت پوشش قرار گیرد.
دیدگاه هیات رئیسه
دکتر موسوی رییس دفتر بازرسی بر استفاده از حمایت دانشآموختگان تاکید کرد و گفت: دانشگاه تهران از ظرفیت دانشآموختگان خود در حمایت مادی و معنوی دانشگاه بهخوبی بهرهمند میشود. ما هم میتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم.
دکتر صادق نیت رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی نیز پرداخت بهموقع کارانه، پوشش همگانی بیمه کارکنان، ازسرگیری پروژه مهدی کلینیک، تامین متمرکز غذای بیمارستانها و احداث پارکینگ طبقاتی، را از اقدامات ارزشمندی دانست که در این مدت صورت گرفته و خواستار شفافیت مباحث مالی به تفکیک واحدهای مختلف شد و گفت: رفع ابهامات مالی و شفافیت امور، به همراهی واحدها با معاونت توسعه کمک بیشتری مینماید.
دکتر دلاوری معاون بهداشت دانشگاه نیز بابیان اینکه در حوزه بهداشت تا آخر امسال مشکل کمبود منابع نخواهیم داشت، پیشنهاد داد، گزارشهای مالی بهطور منظم و هر شش ماه یکبار ارائه شود و افزود: اطلاعات مالی به مدیران کمک میکند نقاط ضعف و قوت عملکرد خود را شناسایی و بهتر برنامهریزی نمایند.
دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، هماهنگی که در سایه مسئولیت دکتر کریمی بین واحدهای مختلف ایجادشده را موجب آرامش دانشگاه دانست و گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی کشور بر فضای دانشگاه و اعضای هیات علمی حاکم شده و اغلب انگیزه کمی برای فعالیتهای پژوهشی دارند.
دکتر نفیسی رییس دانشکده پزشکی، نیز با اشاره به بازتاب پرداخت منظم کارانه دانشگاه، در دانشگاههای دیگر که برخی معوقه پرداخت کارانهشان به تیرماه سال گذشته بازمیگردد، در خصوص نحوه استفاده از پارکینگ طبقاتی بیمارستان امام، به بیان تجربه کشورهای دیگر پرداخت و پیشنهادهایی را در این زمینه ارائه کرد.
دکتر رضایی معاون درمان، عملکرد مالی دانشگاه را نتیجه سیاستگذاری صحیح حاکم بر آن دانست و گفت: توانمندی ستاد دانشگاه نباید موجب تضعیف توانمندی واحدهای محیطی شود چراکه با همافزایی توانمندیهای این دو مجموعه میتوان نتیجه بهتری را به دست آورد.
دکتر حاجی محمودی معاون غذا و داروی دانشگاه نیز از نحوه تعامل شرکتهای پخش دارو و تجهیزات در تامین کمبودهای دانشگاه ابراز نگرانی کرد و گفت: امیدوارم با تاکیدی که دانشگاه در حمایت از دارو و تجهیزات دارد این مسائل بهزودی برطرف شود.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی