عمومی | پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری

موضوع میراث فرهنگی نباید سیاسی شود

.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ، ایزدی که به همراه رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و معاونت میراث فرهنگی و گردشگری ، امروز «یکشنبه » دریک نشست خبری در محل پژوهشگاه سخن می گفت با بیان این نکته که در این همایش با مفاهیم درست مواجه هستیم افزود : در گذشته توسعه با گسترش فیزیکی اشتباه گرفته می شد در حالیکه  می دانیم توسعه امری کیفی است .
وی با بیان این نکته که  در امر حفاظت نیز تلقی ما دیگر نگاه صرف نیست بلکه از مفهوم امروز حفاظت یعنی مدیریت تغییر یاد می کنیم تصریح کرد :وجه تمایز این همایش تلقی متفاوت از این مفاهیم است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ، دومین وجه تمایز این همایش را همکاری دستگاه های مرتبط دانست که در گذشته همواره در این موضوع درتقابل بوده اند .
ایزدی در ادامه موانع موجود برای تحقق این اهداف را شامل بی اعتمادی ، فساد و حاشیه سازی اعلام کرد و با تاکید بر ضرورت از بین بردن آنها افزود  : موضوع میراث فرهنگی و حفاظت امری تخصصی ، فنی و بدیهی  است و نباید سیاسی شود .
وی تصریح کرد :فساد درتمام ارکان ما نفوذ کرده و مانع پیشرفت برنامه ها می شود در همین حال باید از حاشیه سازی دوری کنیم چرا که در فضای مجازی و واقعی با حاشیه سازی هایی که بار سیاسی دارند روبرو هستیم در حالی که مباحث میراث فرهنگی بسیار تخصصی است .
او با اشاره به حوزه تخصصی میراث راه ، شهر و معماری که در این همایش بررسی خواهد شد گفت : دراین سلسه همایش ها برای نخستین بار موضوع راه مطرح می شود در حالیکه با وجود تمدن غنی در حوزه راه پیش از آن شناختی از راه و عناصر وابسته به آن نداشتیم و بدلیل توجه نکردن بخش قابل توجهی از این میراث را از دست داده ایم .
ایزدی کاروانسرا ها ، آب آنبار ها ، میل ها ، راه آهن و ... را جزیی از میراث راه دانست که در اجرای طرح های عمرانی به آنها توجهی نشده است و گفت : شهر بندر ها ، اسکلت ها، فرودگاه ها ، بالن خانه ها  و ... کمتر مورد توجه قرار گرفته اند در حالیکه بخشی از میراث ارزشمند راه هستند و در این همایش بررسی خواهند شد .
به گفته وی شهر و معماری می تواند نگاهی متفاوت به میراث فرهنگی و شهر داشته باشد ، برای نمونه با تعریف مسیر های مشخص برای دسته های عزارداری می توان این مسیر ها را به بخشی از خاطره  جمعی مردم شهر تبدیل کرد .
او با بیان این نکته که در میراث شهری علاوه بر میراث کالبدی بر میراث طبیعی نیز باید توجه کرد گفت : باغ ها جز لاینفک عناصر حیاتی شهر ها محسوب می شوند که باید مورد حفاظت قرار بگیرند  و فضاهایی که در آن ها رویداد های مهم شهر اتفاق می افتاده و فراموش شده اند باید مورد توجه قرار بگیرند .
معاون وزارت راه و شهرسازی با اشاره به این که از مفهوم میراث شهر برداشت درستی نداریم  این نگاه را نگاهی متفاوت به میراث شهر دانست  و گفت :در سالهای اخیر تنها به کالبد شهر ها  توجه شده به گونه ای  یک شهر دار به خودش اجازه داده با استناد به نبود میراث کالبدی اقدام به تخریب بافت تاریخی کند .
او در پایان گفت : طرح انتقال پایتخت و طرح های انتقال آب مورد توجه رسانه‌ها و مسئولان قرار گیرد زیرا این دو مسائل پیش رو هستند و از آنجا که درک درستی از مفهوم پایتخت و تاریخ سرزمین وجود ندارد این طرح ها عنوان می شوند .
ایزدی در پاسخ به خبرنگارایلنا در خصوص اینکه مدیران وزارت راه و شهر سازی تا چه اندازه به میراث فرهنگی اهمیت می دهند گفت : از وضعیت فعلی دفاعی ندارم زیرا در آغاز راه برای تغییر هستیم و به نظر می‌رسد راه دور و درازی پیش رو داشته باشیم چراکه فرهنگی نادرست در خصوص حفاظت، میراث فرهنگی در میان مدیران شهری و دستگاه‌ها و بخش‌های محلی وجود دارد.