برگزاری جلسه آموزشی با موضوع اهمیت مصرف میوهها و سبزیجات در فشارخون
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، این جلسه آموزشی ویژه سفیران سلامت محله پایگاه شماره ۲ چهاردانگه پنجشنبه ۵ مهر ۹۷ برگزار شد.
شهرزاد پیرشاه، کارشناس تغذیه مرکز در این جلسه گفت: میوهها و سبزیجات ویتامینها و مواد معدنی را در بردارند، که در هیچگونه از مکملها یافت نمیشوند. در هر یک از میوهها و سبزیجات بارنگهای مختلف خواص و مزایای مختلفی نهفته است، میوهها و سبزیجات به دلیل داشتن فیبر، ویتامینها و مواد معدنی در کاهش چربیهای خون، فشارخون، قند خون و پیشگیری از انواع سرطانها، دیابت و یبوست موثرند. میوه و سبزیجات خاصیت آنتیاکسیدانی دارند. بهترین زمان مصرف میوه در میان وعده صبح و عصر است.
وی در ادامه به توصیههای غذایی در ارتباط با کنترل فشارخون و پرفشاری خون پرداخت و گفت: سیر و قرصهای سیر را که دارای اثرات کاهش کلسترول و چربی خون است را بیشتر مصرف کنید، پیاز دارای خاصیت کاهش پرفشاری خون است، میوه عناب، انار-گوجه فرنگی، چای کوهی، زیتون، جو، جین سینک، زنجفیل، سرخ ولیک، سویا، لیموترش، نارنج و هویج خاصیت کاهش دهندگی فشارخون رادارند و همچنین کیوی منبع غنی از پتاسیم است و به کنترل ضربان قلب و فشارخون کمک میکند.
وی در ادامه بیان کرد: شیر سویا، ماش (به دلیل پتاسیم فراوان و غنی از منگنز و سلنیوم)، زرشک تازه و بامیه باعث کاهش فشارخون میشود، مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم، ویتامینc و کلسیم در بهبود فشارخون موثرند، منابع منیزیم (خرما، جوانه گندم برشته، بادامزمینی، سیبزمینی، اسفناج، شیر، نان سبوسدار و مرغ) تاثیر خوبی در پیشگیری و کنترل فشارخون خواهند داشت و همچنین سبزیهای غنی از پتاسیم (نخود، اسفناج، سیر، کدوسبز، آرتیشو، آووکادو، چغندر، کرفس، قارچ، بامیه، سیبزمینی آب پز، کدوحلوایی، گوجهفرنگی، اسفناج و کلم برکلی) را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
خبر: خورسندفرد
عکس: بیاتی نیاز