عمومی | دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود

مهار سرطان روده بزرگ توسط عصاره زنجبیل و مطالعه ژن‌های درگیر

توسط دانشجوی واحد علوم تحقیقات صورت گرفت:
دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، اثر عصاره کامل زنجبیل را بر بیان ژن‌‎های درگیر در سرطان روده بزرگ بررسی کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از واحد علوم و تحقیقات، شهرزاد پدرام جم دانشجوی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، در خصوص این پژوهش گفت: با توجه به آمار رو به افزایش شیوع سرطان روده بزرگ (کولون) در ایران و لزوم درمان آن، در این تحقیق بین بایوتکنولوژی کشاورزی و پزشکی ارتباط برقرار کردیم .

وی افزود: در این پژوهش تاثیر متابولیت‌های زنجبیل بر بیان ژن PTEN و ژن BCL۲ که در سرطان روده بزرگ درگیر هستند، مورد بررسی قرار گرفت .

پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات ادامه داد: مشابه این تحقیق در دیگر ژن‌های درگیر در سرطان روده بزرگ انجام گرفته بود اما بررسی ژن‌های PTEN و BCL۲ برای نخستین بار است که انجام می‌شود .

پدرام جم درباره مراحل و نتایج این تحقیق گفت: بعد از گرفتن عصاره کامل زنجبیل، اثر آن را مستقیماً روی سلول‌های کشت شده سرطان روده بزرگ بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم این عصاره اثر مهارکنندگی بر ژن ) BCL۲ ژن BCL۲ در مسیر جلوگیری از مرگ برنامه‌ریزی شده سلول سرطانی فعالیت دارد ( و اثر افزایش بیان بر ژن ) PTEN ژن PTEN موثر در برنامه‌ریزی مسیر مرگ سلول سرطانی است ( در سلول‌های سرطان روده بزرگ دارد .

این محقق اظهار داشت: برای بررسی بیان ژن‌ها از تکنیک Real time pcr استفاده شده و برای تحلیل‌های آماری از نرم‌افزار spss کمک گرفتیم .