رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی: ۲۰ نهاد در برگزاری همایش دستاوردهای چهلساله انقلاب اسلامی مشارکت دارند
به گزارش خبرنگار روابط عمومی واحد تبریز، حجتالاسلام حسن خیری در همایش آشنایی با کرسیهای نظریهپردازی، نقد و مناظره علوم انسانی و اسلامی که در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد، اظهار کرد: مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی درصدد بالابردن تراز دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاهی قابل قبول برای نظام جمهوری اسلامی است؛ بنابراین طبیعی است یکی از ویژگی چنین دانشگاهی، توجه به تولید دانش بومی باشد.
وی افزود: نهضت تولید دانش و بحث کرسیهای نظریهپردازی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده و ازجمله موضوعاتی است که مورد اهتمام مقام معظم رهبری قرار گرفته است.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: از یکسال گذشته که این موضوع به پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شد، اقدامات خوبی صورت گرفت و مطابق با آییننامه، برگزاری کرسیهای نظریهپردازی بهصورت تخصصی در قالب شیوهنامه آماده شده است.
وی تصریح کرد: این همایش به دو موضوع کرسیهای نظریهپردازی، ترویجی و کرسیهای آزاداندیشی تقسیم میشود که شیوه اجرایی هر دو بخش تدوین شده است. کرسیهای نظریهپردازی مرتبط با شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و متولی کرسیهای آزاداندیشی دانشجویان، شورای فرهنگی دانشگاه است.
خیری با بیان اینکه طبق آییننامه هیات مرکزی، کرسیهای آزاداندیشی در سازمان مرکزی نیز راهاندازی شده و جلسات در حال برگزاری است، گفت: لازم است مسئولان استانی و دانشگاهی بخشنامههایی که توسط معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ میشود را مطالعه کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه برگزاری کرسیهای ترویجی فعالیتی بسیار آسان و شرط برگزاری چنین برنامههایی، وجود فضای تولیدی، گفتمان علمی و نقد و مناظره است.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای ارتقای کرسیهای آزاداندیشی امتیازهای خوبی وجود دارد، خاطرنشان کرد: نایبرئیس کرسیها باید موضوعهایی که در معرض نقد قرار گرفته است را به رئیس واحد اعلام کند و عکس و فیلمهای آن به پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه مربوط فرستاده شود.
وی افزود: بعد از ارسال شواهد به دبیرخانه کرسیها، گواهینامه اجرای کرسیها برای ارائه دهنده، ناقد و مدیر جلسه با امضای رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صادر میشود و میتوان از امتیاز این گواهینامه به شکل مناسبی استفاده کرد.
خیری با بیان اینکه هدف از برگزاری چنین کرسیهایی در فضای دانشگاهی، فرهنگسازی کرسیهای ترویجی است، تصریح کرد: اکنون جلسه کرسیهای نظریهپردازی بهصورت ماهانه در تمام واحدهای استان بهمنظور آشنایی و فرهنگسازی برگزار میشود.
وی با تاکید بر اینکه اگر مردم متقاضی این باشند که کتاب یا منبع درسی در رابطه با علوم انسانی و اسلامی تولید کنند، استقبال میکنیم، عنوان کرد: همایش بینالمللی «ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» به مناسبت چهلسالگی انقلاب اسلامی برگزار میشود. همه دستگاهها برنامههایی به این مناسبت در دست اجرا دارند و دانشگاه آزاد اسلامی هم همایش بینالمللی را در دستور کار خود قرار داده است.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: بیش از ۲۰ دانشگاه، پژوهشگاه، رسانه و انجمنهای علمی در این همایش مشارکت خواهند داشت و مقالات و آثار علمی برای این همایش بینالمللی به سامانه اطلاعرسانی ارسال میشود.
وی با تاکید بر اینکه جلسهای که با مسئولان دفاتر پژوهشکده استانی داشتیم، قرار بر این شد تا استانها دستاوردهای خود را در حوزههای علمی، عمرانی، کشاورزی و صنعت ارائه کنند، گفت: آسیبشناسی در حوزههای مختلف و تولید راهبرد و راهکار برای حل مسئله ازجمله اهداف این موضوع است.
خیری افزود: در پیشبینیهای صورت گرفته در سال جاری، ۱۰ آسیب متوجه هویت انقلابی، دینی و ملی در پژوهشکده تدوین شده است و بدون شک نخبگان، راهبرد و راهکارهای مناسبی بهمنظور رفع مسائل موجود منطقهای، ملی و جهانی دارند؛ اینگونه مکاتبات و آثار علمی برای بهرهمند شدن از فضای علمی بسیار مفید هستند.
وی از برگزاری پیمایش ملی سواد انقلابی دانشجویان خبر داد و گفت: در این پیمایش، شاخصگذاری با استفاده از فرمایشهای امامخمینی(ره) و مقام معظم رهبری آماده شده است.