عمومی | دانشگاه علوم پزشکی جهرم

ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی غیر مجاز و تهدیدی علیه بهداشت عمومی است - ۱۳۹۷/۰۶/۲۷

طبق ماده قانونی ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و مجاز نمی باشد.

دام قربانی شده در معابر ممکن است دارای خون آلوده باشد و محیط را نیز آلوده کند. از این رو ذبح احشام در خیابان ها و در حضور هیات ها و تکایا منع شده است.

توصیه می گردد افرادی که قصد دارند در ماه محرم برای مراسم‌های سوگواری امام حسین (ع) قربانی و نذورات خود را ادا کنند، برای بالابردن کیفیت نذورات و پیشگیری از بروز بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان، نظارت بر سلامت دام‌های قربانی را از طریق دامپزشکان صورت دهند.

پیشنهاد می شود دام ذبح‌شده (لاشه دام) از کشتارگاه ها، مراکز قانونی و استاندارد تهیه و خریداری شود و یا اینکه دام را به اماکنی که سازمان دامپزشکی تایید می نماید، منتقل و آنجا ذبح گردد.

ذبح دام های سبک و سنگین(گوسفند و شتر و ...) با توجه به حجم خون و ترشحاتی که در معابر جاری می شود، علاوه بر آلودگی زیست محیطی، ممکن است باعث آلودگی و انتقال بیماری شود.

خونهای جاری در خیابان ها و معابر به دلیل احتمال آلودگی خطرناک هستند لذا از آغشته نمودن دست و تماس با آنها بپرهیزید.

(بعضا دیده می شود دست ها را با این خونها اغشته و به طبلها، علمهای عزاداری و حتی به سر و صورت اطفال می زنند.)

علاوه بر امکان آلوده شدن گوشت خام دامی که در معابر عمومی به عنوان نذورات عزاداران حسینی ذبح می شود، ترشحات دام، خون جاری در معابر عمومی و تنفس بوی خون، می تواند در انتقال بیماری از دام به انسان خطرآفرین است.

از جمله این بیماری های خطرناک و کشنده تب کریمه کنگو است که شیوع آن در در فصل گرما شدت می یابد.

برای پیشگیری از انتقال این امراض رعایت نکات بهداشتی و پیشنهادی لازم و ضروری است.

معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم.