برگزاری همایش نقش علوم پایه در آموزش عالی در دانشگاه فسا
به گزارش روابط عمومی دانشگاه فسا اولین همایش منطقهای "نقش علوم پایه در آموزش عالی" با هدف بیان و ریشه یابی چالش های پیش رو و ارائه راهکارهایی در جهت کاهش بی انگیزگی دانش آموزان و دانشجویان نسبت به علوم پایه در تاریخ ۱۳ تیر ماه ۱۳۹۷ در دانشگاه فسا برگزار شد .
جناب آقای دکتر اژدری ریاست محترم دانشگاه فسا هدف از برگزاری این همایش علمی را عرضه و ارائه برنامه و محتوای سند راهبردی توسعه علوم پایه و هم افزایی ظرفیت های ملی در جهت توسعه و پیشرفت علوم پایه بیان کردند.
ایشان در ادامه افزودند:هدف اصلی این همایش پیشبرد علوم پایه در جهت کارافرینی و اشتغال زایی کارافرینان رشته های علوم پایه است.
این همایش با حضور اعضای محترم هیات رییسه دانشگاه فسا، ریاست محترم دانشگاه شیراز، معاونین محترم دانشگاه صنعتی شیراز و بنیاد نخبگان فارس، مدیر آموزش دانشگاه شیراز و روسای دانشکده علوم پایه و مهندسی دانشگاه شیراز و با شعار علوم پایه محور توسعه و پیشرفت هر کشور است، با حضور جمعی از محققان، اندیشمندان دانشگاههای فارس، یاسوج و بوشهر در دانشکده علوم پایه دانشگاه فسا برگزار گردید .
۲۲۰ نفر از اندیشمندان، اساتید و روسای دانشگاههای فارس، یاسوج و بوشهر در این همایش یک روزه که در دانشکده علوم پایه دانشگاه فسا برگزار شد شرکت کردند . شرکت کنند گان در این همایش در خصوص هفت محور از جمله جایگاه و چشم انداز علوم پایه در ده سال آینده و آینده شغلی علوم پایه در کشور با هم به بحث و گفتگو پرداختند .
در این همایش یک روزه سه نشست تخصصی ریاضی و علوم کامپیوتر، فیزیک و آمار با سخنرانی ۲۰ نفر از اساتید علمی همراه با ارائه تعدادی پوستر برای مهمانان این همایش که اساتید دانشگاه، دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی و کارشناسان آموزش و پرورش بودند نیز برگزار شد .
جناب آقای دکتر عبداللهی، مدیر محترم آموزش دانشگاه شیراز، جهت خروج رشته ریاضی از انزوا موارد زیر را پیشنهاد دادند: "ارتباط علمی بین رشته ای اساتید و اساتید خود رشته ریاضی با گرایش های مختلف جهت کمرنگ نمودن مرزهای بین گرایش های مختلف این رشته خصوصا گرایشهای کاربردی و محض، برگزاری سمینارهای مشترک بین رشته های مختلف، ارائه و برنامه ریزی دروس مشترک با سایر رشتهها، ایجاد دورههای پسا دکترای بین رشتهای و مشارکت ریاضی دانان در پروژههای پژوهشی کاربردی"
جناب آقای دکتر عابدینی، ریاست محترم دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز، با اشاره به نقش اساسی حل معادلات دیفرانسیل در علوم مهندسی، بر آموزش مبتنی بر حل مساله تاکید نمودند. ایشان اضافه نمودند که در حال حاضر مشکل ما این است که نه استاد و نه دانشجو نمی دانند چگونه از ریاضیات در صنعت استفاده کنند.
جناب آقای دکتر مرادی، ریاست محترم دانشکده علوم پایه دانشگاه شیراز، با تاکید بر عدم توانایی در جداسازی رشتهها در تکنولوژیهای جدید، اهمیت دانشکدههایی که به صورت بین رشتهای و میان رشتهای تعریف شدهاند را برشموردند. ایشان رشته فیزیک را یکی از پرکاربردترین رشتهها در فناوریهای نوین مانند تولید هولوگرامها، سلولهای خورشیدی، ابر کامپیوترها، تصویر برداری، انتقال اطلاعات و درمان بیماریها از جمله سرطان دانستند.
جناب آقای دکتر حسام الدینی، معاون محترم دانشجویی و فرهنگی دانشگاه صنعتی شیراز، ضمن بیان وضعیت فعلی رشته ریاضی در جامعه، بر لزوم جذب دانشجو بر اساس نیازسنجی جامعه تاکید نموده و افزودند ابتدا باید نیاز هر رشته در سالهای آینده مورد بررسی قرار گیرد و سپس بر اساس آن ظرفیت ها را تعیین کرد. ایشان در بخشی دیگر از سخنان خود به تشریح چگونگی کاربرد روشهای ریاضی در علوم مختلف از جمله علوم انسانی مانند الهیات و اقتصاد، فیزیک، معماری و هنر پرداختند.
جناب آقای دکتر فخارزاده، معاون محترم بنیاد نخبگان استان فارس، ضمن تشریح وضعیت رشتههای علوم پایه به ویژه رشتهی ریاضی در ۳۰ سال گذشته، دلایلی برای سیر نزولی اشتغال این رشتهها در این سالها مطرح نمودند. ایشان در ادامه توضیحاتی در رابطه با دانشگاههای نسل یک، دو و سه ارائه کرده و اضافه نمودند که تحول در وضعیت فعلی رشتههای علومپایه نیازمند تغییر نگرش آموزش عالی و حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم است.
در این همایش سایر اساتید مدعو نیز در مورد محورهای زیر سخنرانی نموده و به بحث و گفتگو پرداختند:
جناب آقای دکتر محمد حسین زارعی، عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه شیراز، در مورد"راهکارهای کاهش بی انگیزگی و نقش آموزش متوسطه و عالی در کاهش این بی انگیزگی"
جناب آقای دکتر احمد پوست فروش، عضو هیات علمی گروه فیزیک دانشگاه شیراز، در مورد "چشم انداز رشته فیزیک در ایران و جهان"
جناب آقای دکتر مهدی عسکری، عضو هیات علمی و مدیر آموزش دانشگاه سلمان فارسی، در مورد "جایگاه رشته فیزیک در ایران و کشورهای توسعه یافته"
درپایان این همایش مقرر شد جهت حمایت از علوم پایه در آموزش عالی مطالب و سخنرانیهای ارائه شده در این همایش به صورت یک کتاب چاپ و در دانشگاههای کشور منتشر شود.