مصاحبه مسوول اداره روابط عمومی با سرپرست دانشگاه
مصاحبه دکتر هاشمی سرپرست دانشگاه صنعتی بیرجند در اولین روز کاری که در ساعت ۲ بعدازظهر شنبه مورخ ۲۴ / ۰۶ / ۱۳۹۷ در محل نمازخانه دانشگاه انجام پذیرفت، به شرح ذیل است:
۱- باسلام و وقت بخیر، جناب آقای هاشمی ممنون میشویم به طور خلاصه خودتان را معرفی کنید؟
با عرض تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدلله الحسین(ع)، بنده سید حجت هاشمی متولد سال ۱۳۴۷ در بیرجند می باشم. اینجانب تحصیلات خود را در مقاطع ابتدایی، راهنمایی و هنرستان(فنیارشاد - رشته مکانیک) در شهر بیرجند، مقطع کارشناسی رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مقطع دکتری در دانشگاه شفلید انگلستان گذراندهام.
۲- در چه سالی و چگونه وارد دانشگاه شدید؟
من در سال ۱۳۶۵ با سهمیه آزاد در کنکور سراسری که آن زمان در مشهد برگزار میشد، در اولین رشته انتخابی خود (مهندسی مکانیک جامدات دانشگاه فردوسی) وارد دانشگاه شدم ، لازم به ذکر است که در آن زمان در فرم انتخاب رشته تنها حق انتخاب ۱۴ کد رشته را داشتیم.
۳- از سوابق کاری خود برای این واحد خبری شرح دهید؟
در اواخر سال ۱۳۷۰ وارد دانشگاه بیرجند شدم و در ابتدای امر با واحد کامپیوتر دانشکده علوم و کارگاه مکانیک دانشکده فنی- مهندسی همکاری داشتم. مدتی بعد به عنوان مدیرکل روابط عمومی و دفتر ریاست دانشگاه انتخاب شدم. مدتی مسوول پژوهشی دانشکده فنی- مهندسی، مدیر پژوهشی دانشگاه و بعد از آن به عنوان معاون پژوهش و فناوری در دانشگاه به مدت ۶ سال خدمت کردم. پس از آن در کمیسیون تخصصی مهندسی دانشگاه بیرجند به عنوان رئیس و از سال ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۳ در هیات ممیزه دانشگاه بیرجند مشغول بودهام. در مدت این چند سال حضور بنده در بیرجند، در شوراهای پژوهشی استان عضو بوده و در سال ۱۳۸۸ سند توسعه پژوهش و فناوری استان را به صورت افتخاری تدوین کردم.
۴- به عنوان سرپرست و انشاالله رئیس دانشگاه چه اهداف و برنامه هایی برای دانشگاه صنعتی بیرجند دارید؟
از آنجا که استان خراسان جنوبی مهد علم و فرهنگ است و با توجه به اینکه کماکان محور توسعه این استان آموزش عالی است (علی رغم برخی موقعیتهای صنعتی، کشاورزی، بازرگانی وخدمات)، با توجه به اینکه این ظرفیت و نیروی جوان در دانشگاهها وجود داشته و دانشگاه صنعتی بیرجند یکی از مراکز پیشرو است، افزایش کیفی رشته ها در مرحله اول مد نظر خواهد بود و سعی در تقویت رشتههای موجود در دانشگاه را داریم. لازم به ذکر است تا آن جا که با دانشگاه مادر همپوشانی نداشته باشد، در چهارچوب سیاستهای کلی آموزش عالی و طرح آمایش رشته های جدیدی به دانشگاه اضافه خواهد شد.
۵- برنامه شما برای جهت دهی فعالیت های پژوهشی و فرهنگی در دانشگاه چیست؟
در اولین جلسه هیئت رئیسه که برگزار گردید در راستای سه حوزه اصلی یعنی حوزه اداری- مالی، دانشجویی- فرهنگی، آموزشی و پژوهشی بررسیهایی انجام پذیرفت. افزایش بودجههای پژوهشی و فرهنگی و دخیل کردن دانشجویان در انجام امور فرهنگی در دانشگاه مدنظر بوده و با هدف توسعه بیش از پیش فعالیتهای دانشگاه در کلیه زمینهها کار ادامه خواهد یافت.
۶- نوع نگرش و معیار شما در انتخاب مدیران در سطوح مختلف دانشگاه چیست و تا چه اندازه از مدیران فعلی استفاده خواهید کرد؟
باید در نظر داشت که اداره دانشگاه کار فرد نیست و بایستی همه کارکنان و مدیران یکدست کار کنند تا اهداف کیفی و کمی دانشگاه میسر شود. فعلا همکاران کار خودشان را با قوت و قدرت ادامه خواهند داد، چرا که در آستانه شروع سال تحصیلی جدید هستیم. در ادامه به هر دلیلی اگر نیاز احساس شد، تغییرات انجام خواهد شد.
۷- سخن آخر خود را در انتهای این مصاحبه اعلام کنید:
باید قبول کرد که داشتههای دانشگاه صنعتی بیرجند بسیار بیشتر از نداشته های آن است. فضای موجود و کالبدی دانشگاه، هیئت علمی و اساتید جوان، کارکنان متعهد و متخصص، و نیز دانشجویان عزیزی که زائیده و پرورده انقلاباند و با امید و آرزو کد رشته های این دانشگاه را انتخاب نموده اند، همه و همه دال بر ارزش این دانشگاه است. باید در دانشگاه هم افزایی ایجاد شود و ما بین دانشجو، پرسنل، اساتید و مدیریت دانشگاه هماهنگی وجود داشته و همه همدل باشند تا بتوانیم در محیطی شاد و با طراوت از حضور دراین محیط پر از دانش و نشاط و طراوت لذت ببریم.
در آخر از دانشجویان عزیز می خواهم که در مرحله اول خوب و با علاقه و جدیت درس بخوانند که آینده زندگی ما و کشور بر دوش آنها است و کار فرهنگی و سیاسی را در کنار علمآموزی و مطالعه انجام دهند و همت آنها رسیدن به مراتب و درجات عالی علمی به همراه تهذیب نفس باشد .